Dag van de BV

De BV bezien door jurist, fiscalist en accountant

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
8 februari 2022 - Baarn
Tijd
09:00 - 16:30
Prijs ex. btw
€ 395,00 (leden) / € 450,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Accountancy Samenstelpraktijk, Fiscaal & Juridisch, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
6 pe-uren

8 februari 2022 - Baarn

In één dag wordt u meegenomen in de juridische, fiscale en accountancy-aspecten van de BV. Dit jaar heeft de dag als thema "samenwerken voor continuïteit". De sprekers informeren u over nieuwe wet- en/regelgeving en delen hun leerervaringen uit de praktijk. Dit alles vanuit het bewezen concept van een multidisciplinaire benadering vanuit de invalshoeken: civiel juridisch - accountancy - fiscaal. Vooral het spanningsveld van deze drie disciplines komt aan bod: kan alles wat fiscaal wenselijk is juridisch ook wel en hoe past dat dan vervolgens weer binnen de regels van de verslaggeving. Drie docenten met ruime ervaring op het terrein van de BV zoeken onderling interactief de spanningsvelden tussen de drie vakgebieden op.

Doelstelling

Na deze multidisciplinaire dag bent u op de hoogte van alle voor uw praktijk relevante regelgeving op het gebied van het BV-recht en de belangrijkste actuele ontwikkelingen.

Inhoud

Uw cliënten zien zich geconfronteerd met een krappe arbeidsmarkt. Grondstoffen zijn kostbaarder geworden en soms moeilijk verkrijgbaar. De ondernemer moet op zoek naar alternatieven. Samenwerken met een ander bedrijf is daarbij een goede mogelijkheid. Maar hoe richt je dat in? Is dan een joint-venture?

De continuïteit van een cliënt staat onder druk. Een investeerder wil wel meedoen, maar wat komt daar eigenlijk bij kijken?

De concurrent heeft gebeld. Of uw cliënt interesse heeft om (gefaseerd)de onderneming over te nemen. Vanuit een samenwerking naar een overname. Waar loopt uw cliënt risico's? Hoe benut hij zo'n kans fiscaal en juridisch optimaal?

Na deze dag kent u het antwoord op deze vragen en kunt u uw klant van nog beter advies voorzien. Tijdens de dag komen alle aspecten van samenwerking aan bod. Het kan gaan om contractuele samenwerkingen (zoals een vennootschap onder firma), aandelenoverdracht of een fusie. De ervaren sprekers delen hun ervaringen, de actuele ontwikkelingen en de mooiste fiscale kansen.

Dankzij de praktische voorbeelden uit de MKB-praktijk kunt u uw cliënten direct van verrassende alternatieve mogelijkheden voorzien, kent u de optimale fiscale structuur en weet u de juridische risico's buiten de deur te houden.

De dag staat ook dit jaar onder leiding van dagvoorzitter Dennis Heijmink.

Bestemd voor

Mkb-accountants en overige financiële professionals werkzaam bij of voor besloten vennootschappen.

mr. Dennis Heijmink RB

Dennis Heijmink

Dennis werkt al meer dan twintig jaar als belastingadviseur in het MKB. Hij heeft jarenlang ervaring als docent voor administrateurs, accountants en belastingadviseurs. Niet alleen binnen accountantsorganisaties, maar ook daarbuiten verzorgt hij als docent verschillende vaktechnische bijeenkomsten.

Met oprecht enthousiasme en liefde voor het vak leidt hij de toehoorders door de fiscale kansen en risicoÉs.

Tom Huijskens RA Tom Huijskens

Tom Huijskens, RA, als zelfstandige verbonden aan een accountantsorganisatie en werkzaam in de samenstelpraktijk in de functie van accountant tevens vestigingsleider. Allround financieel professional; zowel werkzaam geweest in controle praktijk. Vervolgens als accountant in business in financiële directie- en managementfuncties in sectoren als productie- en bouw, groot- en detailhandel, horeca, zorg en onderwijs en in de financiële en zakelijke dienstverlening. Sinds 2018 weer actief als bedrijfsadviseur voor het mkb.

mr. Paul Kok Paul Kok

Mr Paul Kok, notaris te Huissen, tevens (gepassioneerd) docent ondernemingsrecht beroepsopleiding en aan het INM

De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

Adres

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl