Aangifte erfbelasting: een invuloefening?

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
9 juni 2022 - Online
Tijd
15:30 - 17:45
Prijs ex. btw
€ 195,00 (leden) / € 225,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch, Online learning
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
2 pe-uren

9 juni 2022 - Online

De aangifte erfbelasting is niet uw specialiteit, maar uw klant verwacht dat u hem ook hierbij ondersteunt. Dit webinar geeft u daarvoor de juiste tips en hulpmiddelen.

De aangifte erfbelasting kan eenvoudig zijn, maar kent een aantal diepere lagen die bij een juiste toepassing uw klanten verrassende besparingen kunnen opleveren. Tijdens het webinar krijgt u inzicht in de opbouw van de heffing van erfbelasting. U krijgt hierbij praktische tips en handreikingen. Een onmisbaar webinar voor iedereen die zijn klant goed wil adviseren of juist scherp met de notaris mee wil denken.

Doelstelling

U bent na dit webinar op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en nog beter in staat uw cliënt te adviseren. U krijgt een beter inzicht in de opbouw van de erfbelasting. Het deel dat aan de aangifte vooraf gaat is immers nog belangrijker.

Inhoud

De onderwerpen die behandeld worden zijn afhankelijk van de actualiteit en de ontwikkelingen. De volgende aspecten worden in ieder geval besproken;

  • Erfrecht en testamenten: de basis van iedere aangifte begint hier
  • De fiscale en de civiele nalatenschap: wat zijn de verschillen en waarom is dit zo belangrijk.
  • Overige actualiteiten en rechtspraak

Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijgt u inzicht in de juridische en fiscale opbouw van een nalatenschap. Hiermee heeft u de basis om een aangifte erfbelasting te verzorgen. Vanuit de aangifte krijgt u verder rechtspraak en casus om tot de gewenste verdieping te komen.

Bestemd voor

Mkb-accountants en overige adviseurs die klanten op fiscaal gebied adviseren.

mr. Dennis Heijmink RB

Dennis Heijmink

Dennis werkt al meer dan twintig jaar als belastingadviseur in het MKB. Hij heeft jarenlang ervaring als docent voor administrateurs, accountants en belastingadviseurs. Niet alleen binnen accountantsorganisaties, maar ook daarbuiten verzorgt hij als docent verschillende vaktechnische bijeenkomsten.

Met oprecht enthousiasme en liefde voor het vak leidt hij de toehoorders door de fiscale kansen en risicoÉs.

De cursus vindt plaats in E-learning in Online

Adres

E-learning 0 Online