BTW en buitenland

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
28 juni 2022 - Nieuwegein
Tijd
14:00 - 21:00
Prijs ex. btw
€ 405,00 (leden) / € 465,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
Openbaar accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
6 pe-uren

28 juni 2022 - Nieuwegein

RB: 6 PE-uren (onderverdeling conform PE-reglement RB)

Ondernemers die actief zijn in het internationale handels- of dienstenverkeer hebben te maken met complexe regels voor de btw. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing van het nultarief bij de levering van goederen of het vaststellen van de plaats van dienst bij diensten aan buitenlandse afnemers. Uiteraard wordt ook stilgestaan bij verkopen via webwinkels, e-commercediensten en de MOSS aangifte. Kortom een cursus waarbij alle BTW-aspecten, waar een internationaal operende ondernemer tegenaan loopt, besproken worden.

Doelstelling

Na deze cursus bent u op de hoogte van de btw-wetgeving bij internationaal zakendoen.

Inhoud

  • goederenverkeer binnen EU
  • goederenverkeer buiten EU
  • dienstenverkeer binnen EU
  • dienstenverkeer buiten EU
  • teruggaaf buitenlandse btw

In de cursus is er veel ruimte voor het stellen van vragen en het bespreken van praktijkvoorbeelden. Het is mogelijk om van te voren facturen aan te leveren zodat deze tijdens de cursus besproken kunnen worden.

Bestemd voor

Mkb-accountants

mr. Carola van Vilsteren Carola van Vilsteren Carola van Vilsteren heeft fiscaal recht gestudeerd en zich gespecialiseerd in btw-wetgeving.
Zij houdt zich bezig met advisering op het gebied van btw, het in kaart brengen van btw-risico's en implementeren van btw in bedrijfsvoeringsprocessen. Carola vertaalt ingewikkelde btw-kwesties naar concrete en praktische vraagstukken en oplossingen. En zij heeft diverse publicaties op haar naam staan en is als auteur verbonden aan diverse vakbladen zoals CM, Rendement, F&A en Belastingzaken.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 608 41 22 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl