BTW en horeca

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
16 juni 2022 - Nieuwegein
Tijd
13:30 - 17:30
Prijs ex. btw
€ 250,00 (leden) / € 285,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal & Juridisch
Bestemd voor
MKB-accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
4 pe-uren

16 juni 2022 - Nieuwegein

Horecaondernemers hebben het momenteel moeilijk en hebben dagelijks te maken met btw. Er gaat nogal eens iets fout bij de berekening, facturatie of vooraftrek van de btw in de horeca. De Belastingdienst is extra alert op transacties met kasgeld.

Doelstelling

Vallen prestaties van horecaondernemers onder het verlaagde tarief van 9% of onder het algemene tarief van 21%? Wanneer wordt er wel of geen btw afgedragen over munten? Hoe bepaalt de Belastingdienst de brutowinstmarges? Wat is de tarieftoepassing bij bijvoorbeeld mixdrankjes, feestjes/partijen en vergaderarrangementen? Daarnaast verrichten horecaondernemers ook prestaties waar zowel 9% als 21% goederen in zitten. Voor horecaondernemers in je klantenkring en jezelf is het interessant om te weten waar de Belastingdienst op let bij btw-controles in de horecabranche.

Inhoud

  • btw in een coronatijdperk
  • btw en toepassing tarief in de horeca
  • btw en arrangementen
  • btw en vouchers/kortingsbonnen
  • btw en huur (vermindering)
  • btw en margekillers in de horeca
  • btw en factuurvereisten
  • btw en boekenonderzoek

Bestemd voor

Mkb-accountants en overige adviseurs die klanten op fiscaal gebied adviseren.

mr. Carola van Vilsteren Carola van Vilsteren Carola van Vilsteren heeft fiscaal recht gestudeerd en zich gespecialiseerd in btw-wetgeving.
Zij houdt zich bezig met advisering op het gebied van btw, het in kaart brengen van btw-risico's en implementeren van btw in bedrijfsvoeringsprocessen. Carola vertaalt ingewikkelde btw-kwesties naar concrete en praktische vraagstukken en oplossingen. En zij heeft diverse publicaties op haar naam staan en is als auteur verbonden aan diverse vakbladen zoals CM, Rendement, F&A en Belastingzaken.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 608 41 22 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl Website https://www.fletcher.nl