Aanvulling vervolgopleiding NLP

NLP Master Practitioner

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
12, 28 oktober 2022, 16 november 2022, 1 december 2022 - Ijsselstein Ut
Tijd
09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30
Prijs ex. btw
€ 1.100,00 (leden) / € 1.300,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Openbaar accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Expert
Accountancy
24 pe-uren

12, 28 oktober 2022, 16 november 2022, 1 december 2022 - Ijsselstein Ut

De opleiding bestaat uit vier dagen en wordt afgesloten met een kort theorie examen. Als je dit examen met een voldoende afsluit dan ontvang je het internationaal erkende NLP Master Practitioner certificaat.

Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met ca. 2 uur huiswerk per bijeenkomst. De aanvullende opleiding staat in totaal voor 24 PE-uren.

Logo NyenrodeBekijk het gehele Leertraject NLP, volg diverse cursussen en opleidingen op het gebied van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) speciaal voor accountants.


Met deze aanvullende modules leer je inschatten wat anderen nodig hebben om met daadkracht en gedrevenheid te kunnen functioneren. Je verkrijgt daarmee het volledige, internationaal erkende certificaat van NLP Master Practitioner.

Waar je in de vervolgopleiding heeft geleerd om mensen te coachen werf je in de aanvullende opleiding ook technieken om een adequate briefing voor een (externe) coach te maken. Tevens kun je beoordelen of de coach in staat is om de veranderingen ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. De kracht van de volledige NLP Master Practitioner is dat je in staat bent te herkennen waar de problematiek van mensen vandaan komt en hoe je kunt bijdragen aan de oplossing.

Doelstelling
De aanvullende vervolgopleiding NLP voor accountants is speciaal gericht op de adviserende en leidinggevende functies binnen de accountancy en vergelijkbare financiële functies. Je verwerft kennis en vaardigheden om te herkennen waardoor mensen gemotiveerd worden, wat nodig is om hiermee om te gaan en versterkt je coachende vaardigheden.

Inhoud
Tijdens deze aanvulling op de vervolgopleiding worden de volgende thema's en modellen behandeld:

  • Waarden kunnen veranderen: In de vervolgopleiding is gewerkt met waarden. In de aanvullende vervolgopleiding wordt gekeken hoe je waarden in volgorde verandert, danwel dat je nieuwe waarden toevoegt. Tevens kijken we naar mogelijke conflicten in de persoon zelf m.b.t. de waardenhiërarchie om deze te adresseren én te verhelpen.
  • Beperkende overtuigingen: Beperkende overtuigingen hinderen iemand om acties te nemen die de persoon wel zou willen nemen om vooruitgang te boeken. Een aantal krachtige methodes worden aangeboden hoe je deze belemmerende overtuigingen kunt aanpakken. Humor is een van deze methodes.
  • Quantum Linguistiek: Om verandering in iemands gedrag en gewoonten mogelijk te maken is het cruciaal dat er ook ruimte is voor de persoon om dit voor elkaar te krijgen. In NLP termen heet dit het "losmaken van iemands model van de wereld". Uniek vanuit NLP in het coachen en helpen van andere mensen zijn de technieken die hiertoe leiden. Deze technieken vallen samen onder de noemer Quantum Linguïstiek.
  • Het veranderen van gewoonten: Naast bovenstaande modules is het van belang om vastgebaande patronen te doorbreken. Gewoonten in NLP heten strategieën. In deze module leer je hoe je deze kunt veranderen. Een krachtig instrument.
  • Coachingsmodule: Alle NLP technieken komen hier bij elkaar. Je leert hoe je een coachend gesprek kunt voeren en deze - waar nodig - gepaard kunt laten gaan met het integreren van de problematiek van de ander. Je leert tevens hoe je hier gedoseerd mee om kunt gaan, afgestemd op de ander. Dit is niet alleen nuttig in de situaties die we hiervoor genoemd hebben. Dit kan je ook helpen bij het adviseren van je klanten. De grote toevoeging van coachingsvaardigheden uit de vervolgopleiding is dat je mensen kunt helpen diepe en blijvende veranderingen in hun gedrag én daarmee in hun leven te maken.

Bestemd voor
Personen die de vervolgopleiding gevolgd hebben en hun certificaat willen uitbreiden tot het volledige, internationaal erkende NLP Master Practitioner certificaat.

drs. Guido Dik

Guido DikBusiness coach en geaccrediteerd internationaal NLP Master Trainer.

Angela Steemers

De cursus vindt plaats in Vergadercentrum IJsselstaete in Ijsselstein Ut

Adres

Vergadercentrum IJsselstaete Industrieweg 31 Ijsselstein Ut Telefoonnummer (030) 752 59 13 E-mailadres info@ijsselstaete.com