Bedrijfsovername Due Diligence

De integrale benadering

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
14 juni 2022 - Amsterdam
Tijd
09:00 - 20:00
Prijs ex. btw
€ 895,00 (leden) / € 1.045,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Fiscaal, Juridisch & Advies, Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Accountants in business, MKB-accountants, Openbaar accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Finance in business
9 pe-uren

Ervaren collega's uit de overname praktijk bespreken met je de financiële, fiscale en juridische aspecten van due diligence-vraagstukken.

Jouw relatie of organisatie verwacht immers dat je succesvol begeleidt bij de overname van een onderneming. Uiteraard behoort het due diligence onderzoek, de rapportage en overige specifieke due diligence vraagstukken tot jouw takenpakket.

Tijdens deze cursus doorloop je due diligence van opdrachtaanvaarding tot en met afronding van de werkzaamheden. Je bekijkt het onderwerp niet alleen integraal, ook bekijk je het zowel vanuit het perspectief van vendor due diligence als buyer due diligence.

Doelstelling
Na afloop van de cursus heb je een goed overzicht van de werkzaamheden die behoren bij due diligence-opdrachten. Je kunt ze wellicht zelf uitvoeren maar weet ook hoe je de (deel)opdracht bij anderen kunt neerleggen. Verder ken je de specifieke dossier verplichtingen en de eisen aan de (advies)rapportage.

Inhoud
Deze cursus geeft je praktische handvatten ten aanzien van financiële, fiscale en juridische aspecten van due diligence-vraagstukken. De cursus bestaat uit vier onderdelen:

Deel 1: Algemene introductie tot due diligence, verschillende definities, de plaats binnen wet- en regelgeving en relevante jurisprudentie.

Deel 2: Juridische traject van een overname. Hierbij wordt stilgestaan bij de Letter of Intent (LOI), het juridische due diligence-onderzoek en de vertaling van LOI en due diligence-bevindingen naar de Sale and Purchase Agreement (SPA);

Deel 3: Fiscale deel van het due diligence-onderzoek behelst fiscale zaken in de pre deal fase (financiering, structurering en LOI), de deal fase (fiscale optimalisatie structuur, due diligence, garantie/vrijwaring) en post deal fase (fiscale optimalisatie, implementatie en fiscale formaliteiten);

Deel 4: Financiële due diligence-onderzoek; betreft specifieke aandachtspunten tijdens het financiële due diligence-onderzoek (uitgewerkt in een aantal praktijkvoorbeelden), verschillende transactie structuren (locked box versus completion accounts), het verschil tussen ondernemingswaarde en aandeelhouderswaarde en vendor due diligence versus vendor assistance.

Bestemd voor
Accountants en overige adviseurs betrokken bij bedrijfsovernames voor de eigen organisatie of bij klanten.

Ytzen Marseille Ytzen is partner ondernemingsrecht
Frederik Mulder

Frederik MulderFrederik is fiscaal adviseur en partner bij Atlas Fiscalisten. Hij heeft zich gespecialiseerd in de fiscale aspecten van overnames, denk hierbij aan fiscaal due diligence, structurering van de overname en aan managementparticipaties. Hij begon zijn loopbaan in 2008 bij Loyens en Loeff in de algemene fiscale praktijk.

drs. Thomas Daemen RA

Thomas DaemenThomas Daemen is sinds 2013 aangesloten als partner bij SINCERIUS Transaction Services. Hij heeft zich sinds 2005 gespecialiseerd in financiële due diligence onderzoeken bij fusies en overnames. Hij heeft ervaring opgedaan in private equity en bij strategische cliënten, zowel aan de verkoop- (vendor due diligence) als aan de koopkant (acquisition due diligence). Thomas begon zijn carrière in 2001 bij PwC in de accountancy.

drs. Stefan Betting RA

Stefan Betting drs. Stefan Betting RA, eigenaar/oprichter van Profeda, een organisatie gericht op accountants, advocaten en notarissen. Stefan is tevens docent, examinator en scriptiebegeleider. (internationale) externe verslaggeving bij de Nyenrode Business Universiteit.

De cursus vindt plaats in Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark in Amsterdam

Adres

Leonardo Hotel Amsterdam Rembrandtpark Staalmeesterslaan 410 Amsterdam Telefoonnummer 020 2070000 E-mailadres events@floor17.nl