Bevragen, doorvragen en onderzoeken

Ook horen wat er niet gezegd wordt

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
4 april 2022 - Willemstad (Curaçao)
Tijd
09:00 - 16:30
Prijs ex. btw
€ 550,00 (leden) / € 595,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

4 april 2022 - Willemstad (Curaçao)


- Als RC kun je gebruik maken van de ledenprijs.
- De cursus is inclusief lunch.

In deze training staan gesprekstechnieken centraal die je kunt toepassen in complexere (gespreks)situaties. We kijken naar onveilige situaties zoals bv bij onderhandelingen, niet-co?peratief gedrag, ontkenningen: situaties die als stressvol en/of beladen worden ervaren. Wat kun je doen om toch openheid te creëren en het beoogde resultaat te behalen? Welke uitingen in het verhaal en in de lichaamstaal kunnen je inzicht geven en 'haakjes' om het gesprek mee door te pakken? Hoe stap je 'voorbij jezelf' en blijf je onbevooroordeeld en onderzoekend?

De methodiek van 'kinetisch bevragen' biedt je een hele effectieve aanpak waarbij de ander in het gesprek in beweging wordt gebracht. Het doorbreekt de impasse. Het biedt je (ook) veel non-verbale informatie en de tools om zoveel mogelijk informatie uit een gesprek te halen en de regie in een gesprek te (her)vinden.

Doelstelling
In deze cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Inzicht krijgen in hoe kinetisch bevragen werkt en hoe je dit het beste kunt toepassen om het beoogde resultaat te halen
  • Meer grip krijgen op te voeren 'lastige' gesprekken en/of onderzoek te doen in complexe situaties
  • Handvatten op doen om de regierol te kunnen nemen en te behouden
  • Vergroten van je eigen gespreksrepertoire en handelingsperspectief

Inhoud
In een veelvoud van situaties kan het lastig zijn om 'boven tafel te krijgen' dat wat je echt wilt weten. De gesprekspartner kan zich, bewust of onbewust, bv defensief, ontwijkend, agressief of manipulatief gedragen. Denk daarbij ook aan sollicitatiegesprekken waarbij de ideale kandidaat gepresenteerd krijgen, niet altijd daadwerkelijk de beste kandidaat voor je organisatie hoeft te betekenen. Het oprecht en zonder vooringenomenheid kunnen onderzoeken en informatie verzamelen, is van groot belang.

Er wordt door de hele trainingsdag heen geoefend (geen rollenspelen).

Bestemd voor
NBA Opleidingen ontwikkelt cursussen voor finance professionals. Het cursusaanbod van deze Essential Skills week is echter ook prima geschikt voor niet-financiële professionals.

Kirsten Heukels

Kirsten Heukels is zelfstandig ondernemer en eigenaar van 1 for 2 Social Innovation. Zij is internationaal actief als profiler, waarbij zij analyses maakt van de combinatie tussen micro expressies in het gezicht, bodylanguage en stemgebruik. Deze zet zij in bij haar werkzaamheden als crisis- en gijzelingsonderhandelaar. Daarnaast coacht zij individuen en teams om excellente samenwerking te bereiken. Voor specifiek gekozen organisaties, is zij actief als extern vertrouwenspersoon.

De cursus vindt plaats in Marriott Beach Resort in Willemstad (Curaçao)

Adres

Marriott Beach Resort John F Kennedy Boulevard Willemstad (Curaçao) Telefoonnummer 59997368800 E-mailadres pooja.vaswani@curacao-marriott.com