Crypto door de bril van de financial

Q&A voor accountants en controllers

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
20 mei 2022 - Online
Tijd
14:00 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 275,00 (leden) / € 325,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Performance, IT, Data & Digitalisering
Bestemd voor
Accountants in business, Auditors, Controllers, MKB-accountants, Openbaar accountants
Niveau
Advanced
Finance in business
3 pe-uren

Deze cursus is helaas vol. Kies een andere datum of geef je op voor de wachtlijst.

RC's komen in aanmerking voor de ledenprijs

Cryptocurrencies en de achterliggende blockchaintechnologie halen wekelijks het nieuws. Hoewel de toezichthouders terughoudend zijn, is er steeds meer interesse in crypto (investeringen) vanuit family offices, (beursgenoteerde) bedrijven en zelfs wettelijk erkende landendiverse staten. Maar hoe gaan we hier als financial mee om, crypto binnen de organisatie?

Een klant heeft crypto's aangekocht, hoe zet ik die op de balans? Niet als voorraad (toch?!). En mogen we crypto's zomaar als betaling accepteren? Stel dat het personeel wil worden uitbetaald in crypto?s, hoe werkt dit? En hoe kijkt de fiscus hiernaar? Stuk voor stuk valide vragen die bij jou als finance professional te binnen zullen schieten wanneer je denkt aan crypto's binnen jouw organisatie.

In dit webinar nemen wij je mee over alle financiële en fiscaal-juridische implicaties met betrekking tot crypto. Van de basis tot de accounting en van fiscaal-juridische implicaties tot internal control en risico-mitigatie.

Doelstelling

Na afloop van deze cursus ben je niet alleen op de hoogte van de basiselementen van cryptocurrencies, maar ook van financiële vraagstukken en fiscaal-juridische implicaties als het gaat om crypto's. Met de checklist waarop te letten met crypto's heb je meer dan een goede basis te pakken voor jezelf en jouw organisatie.

Inhoud

  • Crypto basis (o.a. Bitcoin, blockchain en verschillen & overeenkomsten bekende vormen van geld)
  • Crypto's en accountancy (o.a. waardering, IFRS13 en valutarisico's)
  • Fiscaal-juridische implicaties voor crypto's (o.a. BTW, IB, VPB en Box III arrest)
  • Tokenisatie (o.a. certificaten op de blockchain)
  • Internal control (o.a. operationele risico's en procuratie)
  • Risico's, fraude en criminaliteit (o.a. veiligheid, opsporing en tooling)
  • Wetgeving (o.a. Wwft, MiCa, Dac8)
  • Toekomstige ontwikkelingen (o.a. smart contracts, Decentralized Finance (DeFi), NFT's en CBDC's)
  • Checklist waarop te letten met cryptocurrencies

Bestemd voor

Deze cursus is bedoeld voor de finance professional die begrijpt dat cryptocurrencies en de achterliggende blockchaintechnologie ieder bedrijf zal raken en wil weten hoe hierop in te spelen.

Maarten de Borst

Maarten de BorstMaarten de Borst is samen met Marijn Romme auteur van het boek Bouwen aan Digitaal Vertrouwen. Maarten heeft een financiële achtergrond (ING, ABN Amro, Moneyou) en is momenteel o.a. specialist cryptocurrencies & financial crime bij de Dienst Regionale Recherche van de Amsterdamse Politie en docent aan LOI Hogeschool.

Peter Hofman

Peter HofmanPeter Hofman is samen met Léon Hoeksema partner en founder van Financial Boardroom Amsterdam. Peter is fiscalist voor high networth families en familiebedrijven. Hij publiceert regelmatig in fiscale vakbladen. Hij is co-auteur van het artikel Certificering en Blockchaintechnologie voor familiebedrijven in het vakblad familiezaken.

Léon Hoeksema AA

Léon Hoeksema is samen met Peter Hofman partner en founder van Financial Boardroom Amsterdam. Léon is accountant en heeft naast zijn liefde voor het vak veel interesse in IT en Blockchain. In 2017 verhandelde Financial Boardroom Amsterdam aandelenbelangen in FBA BV in de Blockchain. Léon is co-auteur van het artikel Certificering en Blockchaintechnologie voor familiebedrijven in het vakblad familiezaken.