Dag van de BV

De BV bezien door jurist, fiscalist en accountant

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
12 oktober 2022 - Baarn
Tijd
09:00 - 16:30
Prijs ex. btw
€ 495,00 (leden) / € 550,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Audit (Internal), Assurance & Accountancy, Fiscaal, Juridisch & Advies
Bestemd voor
MKB-accountants, Openbaar accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Accountancy
6 pe-uren

12 oktober 2022 - Baarn


In één dag word je meegenomen in de juridische, fiscale en accountancy-aspecten van de BV. Dit jaar heeft de dag als thema "Samenwerken". De dag stond aanvankelijk voor 2021 ingepland, maar is doorgeschoven naar 2022.

Wie spreken er?

Een notaris, accountant en fiscalist informeren je over nieuwe wet- en/regelgeving en delen hun leerervaringen uit de praktijk. Dit alles vanuit het bewezen concept van een multidisciplinaire benadering vanuit de invalshoeken: civiel juridisch - accountancy - fiscaal. Vooral het spanningsveld van deze drie disciplines komt aan bod: kan alles wat fiscaal wenselijk is juridisch ook wel en hoe past dat dan vervolgens weer binnen de regels van de verslaggeving. Drie docenten met ruime ervaring op het terrein van de BV zoeken onderling interactief de spanningsvelden tussen de drie vakgebieden op.

Na deze multidisciplinaire dag ben je op de hoogte van alle voor je praktijk relevante regelgeving op het gebied van het BV-recht en de belangrijkste actuele ontwikkelingen.

Welke praktijkcasus kan ik verwachten?

Je cliënten zien zich geconfronteerd met een krappe arbeidsmarkt. Grondstoffen zijn kostbaarder geworden en soms moeilijk verkrijgbaar. De ondernemer moet op zoek naar alternatieven. Samenwerken met een ander bedrijf is daarbij een goede mogelijkheid. Maar hoe richt je dat in? Is dan een joint-venture?

De continuïteit van een cliënt staat onder druk. Een investeerder wil wel meedoen, maar wat komt daar eigenlijk bij kijken?

De concurrent heeft gebeld. Of je cliënt interesse heeft om (gefaseerd)de onderneming over te nemen. Vanuit een samenwerking naar een overname. Waar loopt je cliënt risico's? Hoe benut hij zo'n kans fiscaal en juridisch optimaal?

Na deze dag ken je het antwoord op deze vragen en kun je je klant van nog beter advies voorzien.

Welke onderwerpen behandelen de sprekers?

Tijdens de dag komen alle aspecten van samenwerking aan bod. Het kan gaan om contractuele samenwerkingen (zoals een vennootschap onder firma), aandelenoverdracht of een fusie. De ervaren sprekers delen hun ervaringen, de actuele ontwikkelingen en de mooiste fiscale kansen.

Dankzij de praktische voorbeelden uit de MKB-praktijk kun je je cliënten direct van verrassende alternatieve mogelijkheden voorzien, ken je de optimale fiscale structuur en weet je de juridische risico's buiten de deur te houden.

De dag staat ook dit jaar onder leiding van dagvoorzitter Dennis Heijmink.

Bestemd voor

Mkb-accountants en overige financiële professionals werkzaam bij of voor besloten vennootschappen.

Tom Huijskens RA
mr. Dennis Heijmink RB

Dennis Heijmink

Dennis werkt al meer dan twintig jaar als belastingadviseur in het MKB. Hij heeft jarenlang ervaring als docent voor administrateurs, accountants en belastingadviseurs. Niet alleen binnen accountantsorganisaties, maar ook daarbuiten verzorgt hij als docent verschillende vaktechnische bijeenkomsten.

Met oprecht enthousiasme en liefde voor het vak leidt hij de toehoorders door de fiscale kansen en risico's.

mr. Paul Kok

De cursus vindt plaats in Conferentiecentrum Drakenburg Baarn in Baarn

Adres

Conferentiecentrum Drakenburg Baarn Dr. Albert Schweitzerweg 1 Baarn Telefoonnummer (035) 646 14 14 E-mailadres info@drakenburg.nl