Datagedreven dynamische sturing

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
8, 15 december 2022 - Nieuwegein
Tijd
09:30 - 17:30, 09:30 - 17:30
Prijs ex. btw
€ 995,00 (leden) / € 1.200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Digitalisering
Bestemd voor
Accountants in business, Auditors, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
16 pe-uren

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.

PE-uren: lesdagen 13 PE, voorbereiding 3 PE (lezen hoofdstukken boek en video bekijken).


Niemand weet wat er gaat veranderen en wanneer. Eén ding staat als een paal boven water: veranderingen worden ingrijpender èn gaan steeds sneller. Neem bijvoorbeeld de coronacrisis: tijdens deze crisis blijken sommige organisaties verbazingwekkend snel in staat de - of een andere! - draad weer op te pakken. Bij andere is het een chaos geworden. Wat kunnen wij hiervan leren en wat kunnen we er vervolgens mee in onze eigen organisatie?

Tijdens de cursus Datagedreven dynamische sturing staan de volgende vragen centraal:

  • Hoe stel ik mijn mensen in staat snel en daadkrachtig op te treden als omstandigheden ineens ingrijpend veranderen?
  • Welke veranderingen moeten worden doorgevoerd in managementstijl, allocatie van middelen, verantwoordelijkheden en informatiesysteem?
  • Welke data stellen medewerkers in staat het gewenste gedrag te vertonen, hoe wordt dat meetbaar en hoe manage ik die data?
  • Hoe ontwikkel ik een dynamisch besturingssysteem, dat flexibel omgaat met veranderingen en waarbij we blijven leren?

Lees de blogs van Fred Conijn op fm.nl

Doelstelling

Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Inzicht opdoen in de toegevoegde waarde van dynamische sturing en welke veranderingen dat vraagt
  • Duidelijkheid krijgen hoe empowerment de sturing slagvaardiger maakt en hoe je dat toepast
  • Ontwikkelen van een bedrijfsactiviteitenmodel voor de eigen organisatie
  • Concretiseren van gewenst gedrag en oorzaak-gevolg relaties in een strategymap
  • Toepassen van het denken in data & drijfveren en het managen van waardevolle data
  • Ervaring opdoen met het ontwikkelen van een praktische aanpak en inzetten van bouwstenen voor dynamische sturing

Inhoud

Speciaal voor deze opleiding is een video ontwikkeld met een duidelijke uitleg over dynamische sturing en waarom het juist nu zo belangrijk is. De praktijkvoorbeelden in het boek 'Dynamische sturing in turbulente tijden' stellen je in staat de vertaalslag te maken naar de dagelijkse praktijk.

De voorbereiding omvat het bekijken van de video en doorlezen van een aantal hoofdstukken uit het boek. Daardoor kunnen we tijdens de opleiding focussen op het toepassen van de kennis. Je gaat aan de slag met jouw eigen praktijkcasus en wisselt ervaringen uit met collega's. Onder het mom van 'voordoen, samen doen, zelf doen' en 'blended learning' wordt een optimale impact bereikt in slechts 4 dagdelen (2 dagen).

Vanaf 4 weken voor aanvang ontvang je een mail met de link naar de video en een opgave van de te lezen hoofdstukken. Je dient zelf het boek aan te schaffen: 'Dynamische sturing in turbulente tijden' van Fred Conijn.

Bestemd voor

Accountants in business, controllers en overig financieel professionals.

Een boekrecensie
'Nog nooit is de rol van de controller zo helder beschreven als in Dynamische sturing in turbulente tijden van Fred Conijn. Met de handvatten uit Dynamische sturing in turbulente tijden kunt u uw organisatie flexibel en wendbaar door turbulente tijden loodsen en heeft u uw informatievoorziening op orde….Turbulentie is van alle tijden en het is zaak dat u hier goed op voorbereid bent, zodat u tijdig kan bijsturen. De rol van controller als regisseur in dit proces is onontbeerlijk. Dynamische sturing in turbulente tijden geeft vorm aan die rol. Aanrader dus.'

Bron: Recensie Managementboek.nl van Christel Deckers (lid van bestuur van de NBA, adviseur en commissaris binnen de zorg en het onderwijs. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg.)

Wat meer lezen over de achtergrond van de cursus? Lees het interview met Fred Conijn over deze cursus op FM.nl.

Fred Conijn RA

Fred ConijnFred is managing consultant bij DynamicControl.NL. Fred is verbonden geweest aan de business universiteit Nyenrode als docent Management Control. In 2014 heeft hij het 'Business Design Developing Expert Program' van de Henley Business School afgerond. Sinds 1997 doet Fred onderzoek naar ontwikkelingen in de besturing van organisaties.

Zijn praktijkervaringen en onderzoeksresultaten zijn gepubliceerd in meer dan honderd artikelen en zeven boeken. Zij laatste boek 'Dynamische sturing in turbulente tijden' is in mei 2021 verschenen. Fred behandelt de stof uit het boek en begeleidt de deelnemers bij het toepassen en bedrijfsspecifiek maken van dynamische sturing voor hun eigen organisatie.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 608 41 22 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl