De paradoxale publieke sector

denkgereedschap voor meer oplossingsperspectieven

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
17 november 2022, 1 december 2022 - Leiden
Tijd
09:30 - 17:00, 09:30 - 10:00
Prijs ex. btw
€ 995,00 (leden) / € 1.095,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Performance, Fiscaal, Juridisch & Advies, Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Publieke Sector
12 pe-uren

17 november 2022, 1 december 2022 - Leiden


- RC's en CPC's kunnen deelnemen tegen de ledenprijs.
- De cursus bestaat uit 1 fysieke dag en een online 1-op-1 coachingssessie van 30 min. Het tijdstip van de individuele online coachingsessie op 1december wordt in overleg gepland.
- De eigen voorbereidings- en reflectietijd zal over het algemeen 5,5 uur behelzen.

" Je gaat het pas zien als je het doorhebt"
Johan Cruijff

Organisaties in de publieke sector hebben te maken met groeiende complexiteit en verwachtingen, zowel intern als extern. Antwoorden vinden op de uitdagingen die hieruit ontstaan, wordt ook lastiger. Professionals in de publieke sector zien zich geconfronteerd met meer vraagstukken die meer op dilemma’s en paradoxen lijken dan puzzels. Om die aan te pakken is goed denkgereedschap belangrijk.

Hoe ga je om met structurele spanningen die in complexe vraagstukken besloten liggen? Hoe kun je daarmee de slagkracht van je organisatie te vergroten? Welke strategische rol kun je daarin als financial pakken?

We behandelen fundamentele strategische issues en spanningsvelden en koppelen die aan de praktijk. Hierdoor komen nieuwe oplossingen in beeld. Deelnemers leren om bestaande oplossingen te overstijgen en iets nieuws te creëren dat beter werkt, meer motiveert en conflict omzet in constructieve discussie.

De cursus heeft als motto 'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'. Een voorbeeld hiervan is de vaardigheid om zowel outside-in als inside-out te kunnen denken. Tegelijkertijd. Tijdens de cursus zal dit zeker aan de orde komen.


Doelstelling
Tijdens deze cursus richten we ons op de volgende leerdoelen:

  • Herkennen en duiden van strategische spanningen op team-, afdelings- of organisatieniveau
  • Begrijpen hoe weerbarstige vraagstukken effectief aan te pakken
  • Analyseren hoe je je rol als (team)leider en/of sparringpartner kunt versterken
  • Leren (beter) overbrengen van inzichten en de urgenties die onderliggend zijn aan (financiële) getallen waarop wordt gestuurd.


Inhoud
Deelnemers gaan aan de slag met praktische, herkenbare vraagstukken: zowel aangereikte als eigen casuïstiek en voorbeelden. Daarbij worden proefde strategische denkkaders ingezet en eigen gemaakt die helpen om nieuwe oplossingsrichtingen te vinden voor complexe problematiek.

Deelnemers kunnen een vraagstuk van de eigen organisatie inbrengen. Onderdeel van de cursus is een een 1-op-1 online coachingsgesprek met de docent om uitdagingen, vragen en mogelijke oplossingen voor vraagstukken te bespreken.

Alvast meer weten over de Cruyffiaanse denkmethode? Lees hier het interview met Martijn Rademakers over deze methode.

Bestemd voor
Accountants (AA/RA's), (register)controllers (RC's), Certified Public Controllers (CPC's) en andere financiële professionals werkzaam in het publieke domein.

dr. Martijn Rademakers

Martijn RademakersDr. Martijn Rademakers is Adjunct Professor of Strategy & Organization aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Hij combineert dit met zijn rol als CEO van TONOS Care, een scale-up met AI-gedreven oplossingen voor capaciteitsproblemen in de zorg.

De cursus vindt plaats in Fletcher Wellness-Hotel Leiden in Leiden

Adres

Fletcher Wellness-Hotel Leiden Bargelaan 180 Leiden Telefoonnummer (071) 870 02 60 E-mailadres banquetsales@wellnesshotelleiden.nl