De psychologie van samenwerken

Echte resultaten door echt samen te werken

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
3 november 2022 - Amersfoort
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 650,00 (leden) / € 695,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Publieke Sector
6 pe-uren

3 november 2022 - Amersfoort


RC’s en CPC’s kunnen deelnemen tegen de ledenprijs.

Over het belang van samenwerken kunnen we kort zijn: essentieel. Het is de kernvaardigheid van dit decennium. Iedereen heeft wel eens ervaren hoe goede samenwerking er uit ziet en dat echt samenwerken iets magisch heeft. Het zijn de ervaringen van teams die als het er echt op aan komt, bergen kunnen verzetten. Daarom is kennis van de psychologie van samenwerken meer dan interessant. Zeker als je je bedenkt dat echt samenwerken naast werkplezier ook tot grootse resultaten leidt.

In deze training leer je wat je kunt doen en moet laten om samenwerking van de grond te krijgen en levend te houden. Via een gezamenlijke spelsimulatie ervaar je als deelnemer op speelse èn indringende wijze wat samenwerken is. De simulatie zet de essentie van het samenwerkingsvraagstuk scherp neer. Alle deelnemers zijn actief betrokken en ervaren wat het betekent om vertrouwen te geven en te vragen, maken mee hoe vaagheid in de communicatie goede intenties kan ondermijnen. En begrijpen waarom je soms bereid moet zijn te vechten om samen door één deur te kunnen.

Doelstelling

Tijdens deze training gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • inzicht opdoen in de verschillende factoren en gedragingen die samenwerking bevorderen of juist in de weg zitten
  • kennis vergaren van de laatste psychologische en spel-theoretische inzichten m.b.t. samenwerken
  • inzicht opdoen in wat je zelf kunt doen om te sturen op samenwerkingsgedrag
  • vaardig worden in het uitvoeren van een praktische 'quick scan' die je kunt gebruiken voor het diagnosticeren en monitoren van de samenwerking in je eigen organisatie
  • zelfreflectie toepassen over eigen samenwerkingscompetenties

Inhoud

De tijdens de cursus verkregen kennis is indringend en uiterst praktisch. Je begrijpt na de training welke mindset van mensen de samenwerking bevordert, welke gedragscompetenties daarmee verbonden zijn en je weet wat je kunt doen om te sturen op het proces van samenwerken.

De resultaten van de cursus maken verder duidelijk wat er op organisatorisch niveau nodig is om de samenwerking in de eigen organisatie-omgeving op een hoger plan te krijgen. Het is onze ervaring dat voor menigeen in deze enerverende training 'het kwartje valt'.

Bestemd voor

Iedere finance professional die zijn/haar bijdrage wil leveren aan een betere samenwerking binnen en buiten de organisatie.

drs. Eva van Wijngaarden

Eva van Wijngaarden werkt als management consultant op het gebied van risicomanagement en auditing en benadert deze onderwerpen vanuit een gedragsmatige invalshoek. Hierbij past zij gedragswetenschappelijke kennis toe om de kloof tussen papier en praktijk te dichten. Daarnaast is zij gastdocent op Nyenrode en verzorgt zij daar het college 'De grenzen van rationaliteit' voor studenten Advanced Auditing.

De cursus vindt plaats in Mercure Hotel Amersfoort Centre in Amersfoort

Adres

Mercure Hotel Amersfoort Centre De Nieuwe Poort 20 Amersfoort Telefoonnummer 0332851000 E-mailadres sc@mhac.nl