De toekomst van geld

Bitcoin, cryptocurrencies, NFT's, DeFi en meer

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
24 maart 2022 - Nieuwegein
Tijd
09:30 - 16:30
Prijs ex. btw
€ 550,00 (leden) / € 625,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Performance, IT, Data & Digitalisering
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Finance in business
6 pe-uren

Als RC kun je gebruik maken van de ledenprijs

Digitalisering heeft het concept geld compleet veranderd. Cash is naar de achtergrond verdwenen, beurshandel vindt alleen nog op schermen plaats en nieuwe innovaties als cryptocurrencies en blockchaintechnologie halen dagelijks het nieuws. In deze cursus gaan wij hier uitgebreid op in en we leggen verbanden met de huidige vormen van geld. De nieuwste innovaties op dit gebied komen aan bod: van automatisch uitvoerende contracten (smart contracts) tot financieringen zonder tussenpartij (Decentralized Finance of DeFi), de hype rond digitale verzamelobjecten (NFT's) en Facebook's digitale munt Libra en het antwoord van de centrale banken (Central Bank Digital Currencies of CBDC's).

Doelstelling

Na afloop van deze cursus ben je niet alleen op de hoogte van de huidige mogelijkheden en ontwikkelingen, maar ben je ook beter in staat om deze in perspectief te plaatsen en om een visie te ontwikkelen over de toekomst van geld.

Inhoud

  • Geld in perspectief
  • Bitcoin
  • Cryptocurrencies en de overeenkomsten en verschillen met bekende vormen van geld
  • De achterliggende blockchaintechnologie en haar beloften
  • Laatste ontwikkelingen: o.a. tokenization (digitaal eigenaarschap), smart contracts (automatisch uitvoerende contracten), DeFi (financieringen zonder tussenpartij), NFT's (digitale verzamelobjecten), Facebook's digitale munt Diem en CBDC's (digitaal centrale bankgeld)
  • Diverse casussen in verschillende sectoren; de casussen worden van tevoren zoveel mogelijk afgestemd op de sectoren van de cursisten

Aan de hand van casuïstiek en verschillende opdrachten leer je de welke toepassingen er zijn en wat dit betekent voor de rol van de financial.

Tijdens de cursus ontvang je het nieuwste boek van Maarten de Borst en Marijn Romme, Bouwen aan Digitaal Vertrouwen: de kracht van cryptocurrencies en blockchaintechnologie.

Bestemd voor

Deze cursus is bedoeld voor iedere finance professional die begrijpt dat er grote veranderingen gaande zijn rondom geld en de financiële sector en daarom op de hoogte wil zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Marijn Romme

Marijn RommeMarijn Romme is samen met Maarten de Borst auteur van het boek Bouwen aan Digitaal Vertrouwen. Marijn heeft een financiële achtergrond en is momenteel Finance, Risk & Compliance consultant bij Capgemini en docent aan de LOI Hogeschool.

Maarten de Borst

Maarten de BorstMaarten de Borst is samen met Marijn Romme auteur van het boek Bouwen aan Digitaal Vertrouwen. Maarten heeft een financiële achtergrond (ING, ABN Amro, Moneyou) en is momenteel o.a. specialist cryptocurrencies & financial crime bij de Dienst Regionale Recherche van de Amsterdamse Politie en docent aan LOI Hogeschool.

De cursus vindt plaats in Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht in Nieuwegein

Adres

Fletcher Hotel Nieuwegein-Utrecht Buizerdlaan 10 Nieuwegein Telefoonnummer (030) 608 41 22 E-mailadres sales@fletcherhotelnieuwegein.nl