Dilemma afweging

aanpak voor morele oordeelsvorming

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
30 maart 2022 - Willemstad (Curaçao)
Tijd
09:00 - 12:15
Prijs ex. btw
€ 300,00 (leden) / € 345,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke vaardigheden
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Finance in business
3 pe-uren

30 maart 2022 - Willemstad (Curaçao)

- Als RC kun je gebruik maken van de ledenprijs.
- De cursus is inclusief lunch.


In een korte tijd krijg je inzicht in hoe je tot een zuivere en procesmatige aanpak van morele oordeelsvorming komt, zowel voor jezelf als binnen je organisatie. Het vergroot je besluitvaardigheid en verstrekt je gevoel van 'in control' zijn. De cursus is heel praktisch van aard: als je na afloop geconfronteerd wordt met een dilemma, dan kun je de geleerde denkwijzen en handvatten concreet in de (werk)situatie toepassen.

Doelstelling

Tijdens deze cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Inzichten opdoen over de kenmerken van een dilemma en hoe je je 'plan van aanpak' kunt vormgegeven daar mee om te gaan
  • Grip krijgen op de stappen die je kunt doorlopen om tot een conclusie te komen
  • Tools leren om de conclusie onderbouwd te kunnen verantwoorden

Inhoud

Centraal staat tijdens deze cursus morele oordeelsvorming. Wat is nou eigenlijk een dilemma? En met welke stappen kun je gestructureerd tot een oordeel komen? Aan de hand van eigen dilemma's, zakelijk of privé, oefenen we de stappen, doorleven we de afwegingen en ervaren hoe de aanpak iedere keer tot een geijkte conclusie leidt. En hoe je onderbouwd verantwoording kunt afleggen over deze conclusie. De keuze is aan jou of je een (geanonimiseerde) dilemma met de groep deelt.

Bestemd voor

NBA Opleidingen ontwikkelt cursussen voor finance professionals. Het cursusaanbod van deze Essential Skills week is echter ook prima geschikt voor niet-financiële professionals.

Kirsten Heukels

Kirsten Heukels is zelfstandig ondernemer en eigenaar van 1 for 2 Social Innovation. Zij is internationaal actief als profiler, waarbij zij analyses maakt van de combinatie tussen micro expressies in het gezicht, bodylanguage en stemgebruik. Deze zet zij in bij haar werkzaamheden als crisis- en gijzelingsonderhandelaar. Daarnaast coacht zij individuen en teams om excellente samenwerking te bereiken. Voor specifiek gekozen organisaties, is zij actief als extern vertrouwenspersoon.

De cursus vindt plaats in Marriott Beach Resort in Willemstad (Curaçao)

Adres

Marriott Beach Resort John F Kennedy Boulevard Willemstad (Curaçao) Telefoonnummer 59997368800 E-mailadres pooja.vaswani@curacao-marriott.com