Duurzaam ondernemen en langetermijnwaardecreatie

Module 1 | Online collegereeks Duurzaam Ondernemen

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
10, 17 maart 2022 - Online
Tijd
15:00 - 17:00, 15:00 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 400,00 (leden) / € 400,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Accountancy Samenstelpraktijk, Audit & Assurance, Finance Operations & Reporting, Governance, Risk & Compliance, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Openbaar accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
4 pe-uren

Deze module maakt onderdeel uit van de Online collegereeks Duurzaam Ondernemen. Het volgen van de volledige collegereeks (6 modules) biedt je voordeel. Je ontvangt dan bij aanmelding een korting van euro 400.-


Deze eerste module uit de collegereeks Duurzaam Ondernemen van NBA Opleidingen en UGBS is voor iedereen die meer wil weten over duurzaamheid en langetermijnwaardecreatie. Er wordt veelvuldig over gesproken, want wat betekent dit nu echt. Ook de mondiale sustainable development goals (SDGs) vinden steeds meer hun weg in Nederland. Het is een unieke manier om mondiale duurzaamheidsuitdagingen te koppelen met lokale bedrijfsactiviteiten en stakeholders te laten zien welke voortgang wordt gemaakt. De module vormt tevens een belangrijke basis voor de andere modules die aangeboden worden.

Doelstelling

Na afronding van deze module:

  • Heb je actuele kennis van de onderwerpen waarop langetermijnwaardecreatie zich kan richten
  • Kun je stakeholders en verwachtingen van stakeholders in kaart brengen
  • Kun je stakeholderbelangen koppelen aan bedrijfsbelangen
  • Kun je actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid koppelen aan het bedrijfsmodel

Inhoud

  • Sessie 1: Economische, sociale en milieu aspecten van ondernemen: Uitleg over de betekenis van duurzaam ondernemen en belangrijke ontwikkelingen op dit gebied.
    prof. dr. Dick de Waard RA en prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA

  • Sessie 2: De Sustainable Development Goals en de implementatie ervan: De rol van de SDGs voor de strategie van de onderneming en de praktische koppeling met de bedrijfsactiviteiten en het bespreken van aandachtspunten en ‘good practices’ in verslaggeving.
    prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA en Marcus Looijenga RA

Bestemd voor

De modules zijn gericht op de brede doelgroep van onder meer accountants (intern en extern), controllers en overige medewerkers uit de financiële kolom, personen in een toezichthoudende rol, investeerders, analisten, MVO managers en MVO-auditors.

Meer weten over de overige modules.

Klik op jouw keuze voor informatie of om je voor deelname aan te melden.

Module 2 > Inbedding in de organisatie en sturen op duurzaamheid

22 en 29 september 2022

Module 3 > Transparantie over niet-financiële informatie en langetermijnwaarde
6 en 13 oktober 2022

Module 4 > Klimaat en betrouwbaar rapporteren over CO2
3 en 10 november 2022

Module 5 > Sustainable finance
17 en 24 november 2022

Module 6 > Governance, due diligence en risicomanagement rondom langetermijnwaardecreatie
1 en 8 december 2022

dr. Nancy Kamp-Roelands RA bijzonder hoogleraar niet-financiele informatie, integrale verslaggeving en assurance. Sinds 1995 zowel nationaal als internationaal actief op deze vakgebieden middels het ontwikkelen van standaarden, zitting in commissies, clientwerk en onderzoek. Zij heeft aan de wieg gestaan van ontwikkelingen als de International Integrated Reporting Council.

Sandra Witteman

Nick de Ruiter MSc Nick is mede-oprichter van het duurzaamheidsadviesbureau Sustainalize. Nick heeft een achtergrond als duurzaamheidsauditor bij PwC en sinds 2010 oprichter en eigenaar van Sustainalize. Sustainalize is een internationale organisatie die organisaties adviseert over duurzaamheid. Nick helpt organisaties bij het bepalen van de juiste strategie, het kiezen en operationaliseren van de meest impactvolle SDG's, het stellen van de juiste doelen, het kunnen beschikken over juiste sturingsinformatie en de verslaggeving richting stakeholders in jaarverslaggeving. Sustainalize is lid van SDG Charter.
prof. dr. Dick de Waard RA

Dick de Waardhoogleraar auditing verbonden aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en als buitengewoon hoogleraar maatschappelijk verantwoord ondernemen aan de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van University of Curaçao dr. Moises da Costa Gomez.