Financiële functie 2.0: how to change

Effectiviteit en efficiency in perspectief

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
10, 11 oktober 2022 - Wijchen
Tijd
09:30 - 20:00, 09:30 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 1.375,00 (leden) / € 1.495,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Preformance, Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Finance in business
14 pe-uren

10, 11 oktober 2022 - Wijchen


Prijs is inclusief diner op dag 1, exclusief overnachting. Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.

Mede door technologische ontwikkelingen verandert er veel binnen de financiële functie van ondernemingen en instellingen. Traditionele rollen lijken eenvoudig over te nemen door snel lerende softbots die ook nog eens geen fouten maken en nooit ziek zijn. Laat diezelfde robots los op een berg data en ze voorspellen je toekomst. Voor de ene financial een lonkend perspectief, voor de ander een gruwel dat hij/zij met afschuw op zich af ziet komen.

Zoals altijd is de werkelijkheid genuanceerder en komt er meer bij de toekomstgerichte ontwikkeling van de financiële functie kijken dan simpelweg digitaliseren en robotiseren. Voorsorteren op ontwikkelingen, je positie bepalen en een roadmap voor de toekomst opstellen is in zekere zin een ‘must’ wil je niet onaangenaam verrast worden.

Doelstelling

Dit programma helpt je bij het scherp krijgen van je visie, laat je ontdekken waar je financiële functie staat in haar ontwikkeling en reikt je bouwstenen aan voor ‘de roadmap’ om tot een financiële functie te komen die klaar is voor de toekomst.

Leerdoelen

  • Wat is de ambitie van de financiële functie en hoe geef ik die vorm en inhoud;
  • Waar bestaat onze ‘professional value added’ uit en hoe hebben we impact;
  • Waar staat mijn financiële functie in haar ontwikkeling;
  • Wat kan ik allemaal doen met data science, digitalisering en robotisering;
  • Wat is de impact op onze processen, systemen maar vooral de mens;
  • Wat betekent strategische personeelsplanning voor onze financiële medewerkers;
  • Wat voor ontwikkelstappen moeten we zetten en vooral hoe;
  • Hoe kom ik tot een ‘smart’ roadmap;
  • Hoe veranderen we effectief en efficiënt en wat komt daarbij kijken

Werkwijze
We zetten de rollen van de financiële functie in het perspectief van concrete doelstellingen per rol en verdiepen op wat dit betekent voor de kwaliteit van mensen, processen en informatievoorziening en welke methoden en technieken echt kunnen helpen. Omdat ook cultuur daarin een veel onderschatte en sterke spelbepaler is, komt ook ‘verander-agentschap’ uitgebreid aan bod.

Het programma bestaat uit twee aaneengesloten dagen inclusief tussenliggende avond. Enkele maanden na het programma wordt er voorzien in een facultatieve terugkommiddag.

Voor wie
Je bent CFO/financieel directeur, business- of corporate controller, Accountant in Business, manager Finance & Control of in ander opzicht betrokken bij de ontwikkeling van de financiële functie. Voor deelname is van belang dat je de eigen situatie kunt inbrengen.

prof. dr. Barry Derksen MSc MMC CGEIT CISA

Barry Derksen is een IT duizendpoot en actief als trainer, interim IT en security manager en verbonden aan diverse opleidingen op het vakgebied.

drs. Jan de Kroon

Jan de KroonJan de Kroon is organisatie-adviseur en DGA van Improfin Groep, een onderneming die zich specialiseert op het ontwikkelen en verbeteren van financiële functies en financiële professionals door een uitgekiende combi van advies, begeleiding, opleiding & training en hands-on ondersteuning.

De cursus vindt plaats in Golfclub de Berendonck in Wijchen

Adres

Golfclub de Berendonck Weg door de Berendonck 40 Wijchen