Intervisie voor controllers

Leren met èn van peers

Details

Prijs ex. btw
€ 1.450,00 (leden) / € 1.550,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers
Niveau
Advanced
Finance in business
12 pe-uren

Bij interesse kun je je aanmelden binnen het tijdsbestek van 1 maart en 1 augustus

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief

Als controller vervul je een uitdagende en dynamische rol in de organisatie. Diezelfde dynamiek stelt je ook voor dilemma's en problemen. Collega's zijn niet altijd de juiste mensen om deze vragen mee te bespreken. Toch heb je behoefte aan reflectie op je handelen en zou je willen leren van anderen. Is dit herkenbaar?

Deelnemen aan een intervisietraject kan een effectieve oplossing zijn om te werken aan je professionele ontwikkeling. Intervisie is een praktijkgerichte en bewezen effectieve methode om vakinhoudelijke vraagstukken te delen met vakgenoten en steviger grip te krijgen op het eigen denk- en leerproces.

Want wie beter dan vakgenoten om mee te sparren over werkgerelateerde kwesties? Zo houd je jezelf scherp én help je elkaar in groei.

Doelstelling

Tijdens het intervisietraject ga je aan de slag met deze leerdoelen:

  • Bevorder je kwaliteit van denken
  • Verbreed je handelingsperspectief
  • Krijg complexiteit beter inzichtelijk
  • Verbeter je leiderschapskwaliteiten
  • Krijg handvatten over omgaan met belangen en dilemma's
  • Doe inspiratie op door tips uit de praktijk en ervaar minder 'beroepsmatige eenzaamheid'

Inhoud

Het traject bestaat uit 6 online sessies van ieder 2 uur, om de 6 weken. Onder begeleiding van een ervaren facilitator gaat de groep aan de slag met concrete casussen vanuit de deelnemers. De facilitator beschikt over een scala aan intervisiemodellen en methodes.

Bij de eerste sessie maak je als groep afspraken over de gezamenlijke aanpak (zoals type casuïstiek, werkwijze etc). Zo wordt de beschikbare tijd effectief gebruikt. Daarna gaat de groep onder begeleiding aan de slag.

Een goed leerklimaat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Je deelt (persoonlijke) informatie, stelt je soms kwetsbaar op en hoort ervaringen die in vertrouwelijkheid worden gedeeld. Er is ruimte om onderwerpen aan te dragen, te luisteren, te discussiëren en feedback te geven. Je gaat samen deze commitment aan. En dat lukt alleen als er echt vertrouwen is en je de sessies prioriteit in je agenda geeft.

Bestemd voor

Bestemd voor controllers (minimaal 4, maximaal 6 deelnemers). Bij deelnemers met een soortgelijke functie is het makkelijker om te delen. Daarom is er na aanmelding een extra check vanuit NBA Opleidingen of de functies met elkaar in overeenstemming zijn.

Facilitators intervisie NBA