Maak Learning on-the-job onderdeel van je PE-plan

Learning on-the-job: zo pak je dat aan!

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
25 november 2022, 16 december 2022 - Online
Tijd
09:00 - 12:00, 09:00 - 10:30
Prijs ex. btw
€ 550,00 (leden) / € 600,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Openbaar accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Finance in business
5 pe-uren

25 november 2022, 16 december 2022 - Online


In het nieuwe PE-model kies je zelf hoe je vormgeeft aan je beroepsontwikkeling. Learning on-the-job wordt hierbij steeds populairder. En terecht! Learning on-the-job biedt de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen om snel en effectief in te spelen op jouw eigen uitdagingen, nieuwe ontwikkelingen en technologische innovaties. Daarnaast is het ook nog eens ongelooflijk praktisch en efficiënt omdat de leerprocessen deel uitmaken van je dagelijks werk.

De voordelen zijn dus aanzienlijk, en toch benutten de meeste mensen de mogelijkheden nog onvoldoende. Waarom? Omdat ze naar eigen zeggen niet weten voor welke leerdoelen learning on-the-job echt werkt, hoe je het effectief aanpakt en op wat voor manier je kunt bewijzen wat je gedaan hebt.

Doelstelling

In deze workshop ga je praktisch aan de slag met je eigen PE-plan. Na afloop weet je welke leerdoelen uit je PE-plan je het beste kunt behalen met on-the-job learning. Je weet hoe je learning on-the-job aan gaat pakken, wat het je oplevert, en hoe je de resultaten aantoonbaar maakt in je PE-portfolio.

Inhoud

Tijdens de workshop ga je aan de slag met het uitwerken van jouw doelen voor, aanpak en aantoonbaarheid van learning on-the-job. Hierbij staan de volgende drie vragen centraal:

  • Welke leerdoelen van een PE-plan kan ik behalen met on-the-job learning? Wat werkt écht?
  • Hoe pak ik learning on-the-job aan? Onmisbare onderdelen, ideeën om meteen te proberen en wat het je oplevert.
  • Hoe leg ik learning on-the-job vast? Een handige leidraad en praktische tools voor het aantonen van leeractiviteiten en resultaten voor jouw PE-portfolio.

De workshop bestaat uit drie delen:

1 - Online live workshop (3 uur)
We beginnen met een praktische, live online workshop. Je krijgt bewezen en praktische methoden, modellen, ideeën en tools aangereikt. Je gaat in verschillende rondes met mede-cursisten aan de slag met leerdoelen voor learning on-the-job, onderdelen en ideeën voor de aanpak en manieren om de activiteiten en resultaten aan te kunnen tonen. Tussendoor is er ruimte voor vragen en discussie.

2 - Individueel aan de slag
Tussen de beide online sessies zit een maand om individueel aan de slag te gaan met je eigen on-the-job learning en het aantoonbaar maken hiervan. In die tijd kun je ervaringen uitwisselen met de andere cursisten. Voorafgaand aan de reflectie-sessie wordt een kort verslagje van ieders bevindingen samengevoegd en gemaild binnen de groep.

3 - Feedback en reflectie workshop (1,5 uur)
Tijdens deze bijeenkomst worden de wijzen waarop de verschillende cursisten invulling geven aan learning on-the-job gedeeld. Daarnaast vraag en ontvang je feedback van je medecursisten en de trainer. We trainen feedback en reflectie, wat kritische en essentiële onderdelen zijn van learning on-the-job. De feedback en reflectie geeft je input voor je PE-portfolio. De feedback geeft je daarnaast inzicht in of je op de goede weg zit, verdieping en ideeën door te zien hoe de anderen invulling hebben gegeven aan on-the-job learning. Met die inzichten kun je verder blijven bouwen op de solide basis die je ontwikkeld hebt voor vaardigheden om learning on-the-job effectief in te zetten.

Bestemd voor

Voor iedereen die on-the-job learning in zijn of haar PE-portfolio heeft opgenomen, eraan denkt het in te gaan zetten of de waarde ervan wil ontdekken. Of je nu openbaar accountant, accountant in business, intern accountant, MKB-accountant, overheidsaccountant, financieel professional, zzp'er of werknemer bent of je eigen onderneming hebt. En onafhankelijk van hoeveel werkervaring je hebt, of op welk niveau je werkt.

drs. Jennifer Kuiper RA MSC CMA

Jennifer KuiperJennifer is werkzaam voor Nyenrode Business School als kerngroeplid en docent accounting information systems: risk, cultuur & gedrag. Met de kerngroep is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het vak en masterclasses. Daarnaast is Jennifer docent voor de Master Controlling en Executive Master Finance & Control. Jennifer is in de praktijk werkzaam op het snijvlak van lange termijn waardecreatie, cultuur, informatievoorziening, IT, data, processen, ketens en opleiden, voor zowel profit als not-for-profit organisaties.