Masterclass Project- en programmamanagement

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
27 september 2022, 4, 11 oktober 2022 - Online
Tijd
14:00 - 16:00, 14:00 - 16:00, 14:00 - 16:00
Prijs ex. btw
€ 450,00 (leden) / € 550,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Governance, Risk & Compliance, Performance Management
Bestemd voor
Accountants in business, Auditors, Controllers, Intern accountants, MKB-accountants, Openbaar accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
8 pe-uren

27 september 2022, 4, 11 oktober 2022 - Online


De wereld waarin wij leven – en bijgevolg de context waarin organisaties opereren – wordt steeds dynamischer en complexer. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Klanten lijken alsmaar hogere eisen te stellen. Organisaties moeten, willen zij relevant blijven en derhalve overleven, haast continue veranderen.

Uit recent wereldwijd onderzoek blijkt dat niet alleen het aantal projecten binnen organisaties, maar ook de complexiteit ervan, aan het toenemen is (Management Innovation Center, 2015). Het maakt dat organisaties verandertrajecten ook op andere wijze vormgeven. Hoewel op Agile gebaseerde methoden al eind vorige eeuw hun intrede deden, lijken ze nu echt voet aan de grond te krijgen. Het is van belang dat financial professionals op de hoogte zijn van voorgenoemde ontwikkelingen. Zo zal de interne accountant in staat moeten zijn additionele zekerheid te verstrekken omtrent projectbeheersing en deliverables en zal de controller de projectbeheersing moeten kunnen vormgeven en hierover kunnen rapporteren.

Trainer
Wim de Gier
is een doorgewinterde project- en programmamanager; hij heeft wereldwijd vele projecten en programma’s aangestuurd. Ook is Wim als Lead Assessor betrokken bij de International Project Management Association (IPMA). Daarnaast is hij docent voor meerdere projectmanagement MBA’s en veelgevraagd spreker over projectmanagement op internationale congressen.

Prominente ervaringsdeskundige
Hans Cleton
is partner bij ACS. Hij is als programmadirecteur en interim-manager betrokken geweest bij meer dan zestig programma’s en interim-opdrachten in meer dan dertig landen. Hij doceert onder meer aan de Rotterdam School of Management en de Vrije Universiteit.

Björn Walrave
is partner bij Ferocia en coördinator met wie we dit programma samen organiseren. Hij doceert zelf niet. De docenten bij dit programma zijn hierboven beschreven.
Björn doceert internal en operational auditing aan verschillende universiteiten en hogescholen en is auteur van diverse aan auditing gerelateerde artikelen. Hij geeft tevens les bij de training Hacking voor accountants

Bestemd voor
Accountants in business, Auditors, Intern accountants, Overheidsaccountants, Controllers, Openbaar Accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals

 

Björn Walrave RO BBA EMIA CIA Björn Walrave is partner bij Ferocia en hoofdredacteur van Audit Magazine. Hij doceert internal en operational auditing aan verschillende universiteiten en hogescholen en is auteur van diverse aan auditing gerelateerde artikelen.