Masterclass Sustainability

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
3, 10, 17 november 2022 - Online
Tijd
10:00 - 12:00, 10:00 - 12:00, 10:00 - 12:00
Prijs ex. btw
€ 450,00 (leden) / € 550,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Performance, Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Accountants in business, Auditors, Controllers, Intern accountants, MKB-accountants, Openbaar accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
6 pe-uren

3, 10, 17 november 2022 - Online


Hoewel veel bestuurders duurzaamheid een steeds belangrijker onderwerp vinden, worstelen veel organisaties met het integreren van sustainability en circulariteit in de strategische speerpunten, primaire processen, verslaggeving en communicatie. Organisaties vinden het lastig adviezen hierover om te zetten in concrete acties. Het maakt dat veel organisaties nog een lange weg te gaan hebben en de circulaire maatschappij helaas nog niet in zicht is.

Tijdens de masterclass Duurzaamheid verkennen we de maatregelen die de organisatie op het gebied van duurzaamheid kan treffen en de rol die de financial professional kan spelen bij het realiseren van de door de organisatie gewenste verandering om te komen tot verduurzaming. We zullen zien dat organisatiecultuur hierbij een belangrijke rol speelt. Het bestuur dient erin te slagen teams binnen de organisatie te activeren en stakeholders (met uiteenlopende belangen) te overtuigen. Onder meer door het onderwerp te agenderen, hierover te adviseren en op gezette tijden te onderzoeken hoe het met de duurzaamheid van de organisatie gesteld is kan de financial professional hierbij een rol van betekenis spelen.

Zie hier meer informatie over alle Masterclasses en veel gestelde vragen.

Bestemd voor
Accountants in business, Auditors, Intern accountants, Overheidsaccountants, Controllers, Openbaar Accountants, MKB-accountants, Overige financieel professionals

mr. drs. Jantien Heimel RA Jantien Heimel is hoofd Internal audit bij energiemaatschappij Vattenval, een organisatie die sustainability hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast is zij oud-voorzitter van het Instituuut van Internal Auditors Nederland.
Hanneke Oude Elberink Hanneke Oude Elberink is eigenaar van HOESO, een organisatie die zich richt op de vertaling van duurzaamheid naar gedrag. Ze is sinds 2010 betrokken als docent-onderzoeker bij het lectoraat Sustainable Finance and Accounting aan Avans Hogeschool.