Next Generation CFO: Chief Value Officer | module 1

CFO Team & Cockpit

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
22 september 2022, 27 oktober 2022, 24 november 2022, 15 december 2022 - Amsterdam
Tijd
14:00 - 21:00, 14:00 - 21:00, 14:00 - 21:00, 14:00 - 21:00
Prijs ex. btw
€ 4.500,00 (leden) / € 4.500,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Preformance, Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Expert
Finance in business
30 pe-uren

22 september 2022, 27 oktober 2022, 24 november 2022, 15 december 2022 - Amsterdam (Is vol)


Deze cursus is helaas vol. Kies een andere datum of geef je op voor de wachtlijst.

Dit programma wordt aangeboden in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Programmaleider is drs. Arnout Traas RA.

Na aanmelding geven wij je gegevens door aan de VU. Een intakegesprek is onderdeel van de toelatingsprocedure.

Facturatie gaat via de VU en is vrijgesteld van BTW.

Update 27 juli: Op dit moment is er een (kleine) wachtlijst ontstaan. Bij aanmelding is er een gerede kans om alsnog in september toegelaten te worden. De eerstvolgende reeks start in 2023.

Ben je een senior financial professional en wil je goed voorbereid zijn op de uitdagingen van een aankomende of net gestarte CFO-positie? Volg dan het CFO-programma van de Vrije Universiteit Amsterdam, aangeboden in samenwerking met NBA Opleidingen.

De functie van CFO ontwikkelt zich in snel tempo en vraagt steeds meer om zowel brede als specialistische kennis van zaken. Het CFO-programma is een uitdagende executive opleiding die je de praktische tools geeft om je voor te bereiden op deze ontwikkelingen en daarmee de juiste bagage om in een mogelijke toekomstige CFO-functie te stappen. Je maakt kennis met de laatste ontwikkelingen, zowel in de theorie als de praktijk, die relevant zijn om een succesvol CFO te worden.

De vier modules van het opleidingsprogramma helpen je te ontwikkelen tot een essentiële financial executive in de bestuurskamer met oog voor alle stakeholders, vernieuwer op eigen domeinen en de organisatie fit te houden voor de toekomst en wendbaar te zijn voor disrupties. In het programma staat langetermijn waardecreatie voor de organisatie centraal.

Het gehele programma duurt twee jaar, maar is opgebouwd in 4 modules. Je kunt daardoor zelf het tempo bepalen waarin je de modules doorloopt.

NBA Opleidingen biedt modules 1 en 2 aan:

 • Module 1: CFO Team & Cockpit
 • Module 2: Drive Strategy to Success

Bekijk hier een overzicht van het gehele programma.

Doelstelling
Het programma is bij uitstek geschikt voor RA's, RC's, RE's, RT's en MBA’s die binnen afzienbare tijd een CFO-positie zullen gaan bekleden of die net zijn gestart als CFO en zich optimaal willen voorbereiden op de uitdagingen van de CFO-functie. Als het jouw ambitie is om op bestuurlijk niveau de rol van Chief Value Officer te vervullen, volg dan (een of meer) modules van dit nieuw ontwikkelde executive-programma aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Inhoud module 1, CFO Team & Cockpit
De CFO wordt vaak omschreven als het schaap met de 5 poten. Om te zorgen dat je succesvol bent in de rol is het heel belangrijk dat je een goed team om je heen verzamelt. De ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de organisatie gaan zo snel dat je niet zelf van alles de details kunt weten maar je moet wel oog hebben voor welke risico’s en kansen er zijn. Door het juiste team om je heen te blijven formeren dat oog heeft voor de belangen van alle stakeholders word je gesteund om lange termijn waarde te creëren voor alle stakeholders.

Verder is het van belang dat je zorgt dat je financiële afdelingen op juiste wijze functioneren dat je inzicht hebt in de laatste ontwikkelingen en wat die kunnen betekenen voor je organisatie. De basis moet op een efficiënte wijze zijn geborgd. Als je eigen huis op orde is hebt je tijd en aandacht voor de andere rollen zoals die in het CFO-profiel worden aangeven.

In deze module staan we daarom stil bij de laatste ontwikkelingen op het gebied van Finance en IT zodat je kunt zorgen dat je eigen huis er goed bijstaat met ook het juiste team. Daarnaast word je geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen om de rol van boegbeeld voor integriteit en leider/verbinder te kunnen vervullen. Dit alles stelt je in staat om goed te blijven werken aan de prioriteiten ondanks dat de waan van de dag ook aandacht vraagt. Je creëert een “Change Agenda” waarmee je duidelijkheid verschaft over je prioriteiten.

Module 1 bestaat uit de volgende 4 dagdelen/sessies:

 • Dagdeel 1 - Finance organisatie (22 september 2022)
 • Dagdeel 2 – Risk management (27 oktober 2022)
 • Dagdeel 3 – Information Technology (24 november 2022)
 • Dagdeel 4 – CFO en het moreel kompas (14 december 2022)

Bekijk hier de docenten en nadere uiteenzetting van de inhoud van de dagdelen

Bestemd voor
Het CFO-programma is bedoeld voor professionals met ruime werkervaring die financieel directeur of (aankomend) CFO zijn en in de bestuurskamer de brede financial executive willen zijn om aan de hand van de strategie richting te geven aan duurzame waardecreatie!

Om toegelaten te worden dien je te voldoen aan deze voorwaarden:

 • Afgestudeerde RA's en RC's worden toegelaten.
 • Ook afgestudeerde RT's en RE's of afgestudeerden van andere postgraduate opleidingen (o.a. MBA's) kunnen onder bepaalde voorwaarden worden toegelaten.
 • Ruime werkervaring is nodig als controller, financieel manager/directeur of (net gestarte) CFO.
 • Een grondige kennis op de vakgebieden Financial Accounting, Management Accounting, Financial Management, Information Technology & Information Systems en Data Analytics.
 • Een intakegesprek met de programmaleiding is onderdeel van de toelatingsprocedure.
drs. Matisse van Meurs Accenture
dr. Peter Smidt Accenture
mr. Marike Kuin EgonZehnder
René van Heijningen MSc RC Accenture
drs. Hans van Leeuwen voormalig CFO ProRail
Louis Spoor RA VU
drs. Frans Cleton KPMG, VU
prof. dr. Oscar van Leeuwen Partner Financial Management Improven, VU
prof. dr. Muel Kaptein KPMG, Rotterdam School of Management EUR
Thomas van Zanten RC Cushion consultancy, VU
Jan Droogsma RA MSc National Audit Department van Nederland, VU
Agnes Bautz RA EgonZehnder
drs. Jark Otten KPMG
Sytze-Johan Bakker MBA Accenture

De cursus vindt plaats in Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam

Adres

Vrije Universiteit Amsterdam De Boelelaan 1105 Amsterdam