Planning & Control 2.0

Value based controlling

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
4, 5 juli 2022 - Wijchen
Tijd
09:30 - 17:00, 09:00 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 1.175,00 (leden) / € 1.275,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Preformance
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Finance in business
12 pe-uren

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.

De cursus is exclusief overnachting.

Als een crisis iets duidelijk maakt, dan is het wel dat vrijwel alle plannen de prullenbak in kunnen. De werkelijkheid is immers volstrekt anders en voorlopig is er geen sprake van herstel naar het oude spoor. De werkelijkheid is iets waar plannen nauwelijks tegen bestand blijken: daarvoor verandert de wereld simpelweg te snel. Ook hier geldt 'survival of the fittest', maar dan niet 'fit' als in 'gezonde bedrijfsvoering', maar 'fit' als 'best aangepast' en 'meest wendbaar'. Die twee kunnen en zullen vaak samengaan, maar een garantie is er niet.

De traditionele planning & control cyclus loopt meestal keurig parallel met het boekjaar en is daardoor vooral op verantwoording ingericht. Er worden grote hoeveelheden gegevens verzameld en gereproduceerd: meten is immers weten. Echter, het operationele planjaar loopt in de werkelijkheid vrijwel altijd anders en ook dat planjaar geldt als een periode in de meerjarige strategie-implementatie. Daardoor loop je eigenlijk altijd achter de feiten aan en hebben de gegevens die in overvloed verzameld zijn, geen toevoegende waarde. Dit kan effectiever en efficiënter: hoog tijd om de bakens te verzetten!

Doelstelling

In dit programma gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Inzicht krijgen in trends en ontwikkelingen in de financiële functie en hun (potentiële) impact
  • Inzicht krijgen in hoe de P&C cyclus geoptimaliseerd kan worden
  • Tools krijgen voor het meer toekomstgericht plannen en werken
  • Leren hoe een SMART strategie te formuleren voor een (ook non-financial) meerjarenplan
  • Grip krijgen op het verwerven van betrokkenheid buiten de financiële functie

Inhoud

Dit programma biedt een brede praktische oriëntatie op het functioneren van planning & control binnen de eigen organisatie en de wijze waarop je dit naar een next level brengt. Aan de hand van 4 stappen wordt duidelijk hoe we van 'reageren' naar 'anticiperen' en terug naar de essentie kunnen gaan. En aan welke randvoorwaarden dat dan dient te voldoen. Een verfrissende herijking van hoe je als financial Planning & Control 2.0 ontwerpt, implementeert en onderhoudt.

Werkwijze
Het programma is opgezet als een praktische workshop waarin deelnemers ook met de eigen P&C-cyclus aan de gang gaan. Dit vraagt om beperkte voorbereiding voorafgaand.

Vervolg op
Dit programma is aanvullend op de Masterclass Financiële Functie 2.0 en maakt een verdiepingsslag in het management control domein.

Bestemd voor

Je bent business- of corporate controller, accountant in business, manager finance & control, of in een andere rol betrokken bij de planning & control cyclus bij je organisatie. Je wilt de cyclus naar een next level brengen.

drs. Jan de Kroon

Jan de KroonJan de Kroon is organisatie-adviseur en DGA van Improfin Groep, een onderneming die zich specialiseert op het ontwikkelen en verbeteren van financiële functies en financiële professionals door een uitgekiende combi van advies, begeleiding, opleiding & training en hands-on ondersteuning.

De cursus vindt plaats in Golfclub de Berendonck in Wijchen

Adres

Golfclub de Berendonck Weg door de Berendonck 40 Wijchen