Process mining in de praktijk

Interactief hands-on webinar

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
20 december 2022 - Online
Tijd
09:00 - 11:45
Prijs ex. btw
€ 240,00 (leden) / € 285,00 (niet-leden)
Kennisgebied
IT, Data & Digitalisering
Bestemd voor
Auditors, Intern accountants, MKB-accountants, Openbaar accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
3 pe-uren

Met het volgen van dit programma adresseer je een mogelijk thema binnen het verplicht onderwerp 2021 Continuïteit. Tenzij je controlerend accountant ben kun je aan dit onderwerp in brede zin invulling geven. Van belang is dat je goed beoordeelt hoe het thema van je keuze past binnen je eigen ontwikkeling en wat daarmee bereikt moet worden. Bekijk hier meer informatie over het verplicht onderwerp.

RC's genieten van het gereduceerde tarief voor leden.

Van data-analyse naar process mining; processen in kaart brengen. Waar liggen mogelijkheden voor verbetering, hoe sterk is de interne beheersing en krijg je juist op afstand zicht op de werkelijke processen in je organisatie?

Een webinar waarin we zowel de rol van de auditor als controller belichten. Zo biedt process mining voor de (controlerend) accountant mogelijkheden om audit werkzaamheden wellicht efficiënter, maar vooral effectiever en met meerwaarde voor de organisatie in te zetten. Want hoe sterk is de AO en IB? Waar liggen risico's en dus waar kan je processtappen versterken?

Maar ook voor de controller biedt process mining kansen. Door als spin in het web (financiële) informatiestromen in kaart te brengen wordt duidelijk waar efficiency en effectiviteitsverbeteringen mogelijk zijn. Zo kan je blijven inspelen op nieuwe trends, kansen en uitdagingen.

Doelstelling

Tijdens deze cursus leer je praktische technieken en vergroot je jouw vaardigheden door te oefenen met process mining.

Inhoud

Tijdens het webinar ga je hands-on aan de slag. Je pakt, met behulp van een software tool (Minit) een concreet inkoopproces op. Een cases die zowel herkenbaar is voor auditors, accountants als controllers.

  • Introductie process mining
  • Projectaanpak
  • Introductie Minit
  • Casus inkoopproces: hands-on opdrachten

Aan de hand van de case leer je concreet de skills om process mining toe te passen. Je krijgt daartoe de beschikking over een process mining tool die je voor beperkte tijd kunt gebruiken en waarmee je kunt oefenen.

Bijzonderheden
Om gebruik te maken van de online trainingslicentie van Minit software heb je een laptop nodig met toegang tot internet. Je ontvangt daartoe tijdens de training nadere instructies.

Aansluitend kun je de volgende webinars volgen;

  • Data-analyse in de praktijk
  • Visual analytics in de praktijk

Bestemd voor

Controllers, accountants en andere financieel professionals werkzaam binnen het (bredere) assurance en interne controle domein. Je bent op zoek naar een concrete en praktische cursus om daadwerkelijk process mining toe te passen.

Sanne van der Gulik
ing. Marco Hill RE partner bij Coney.