Soft controls, de basis

Basisbeginselen voor impactvolle aanpak

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
28 oktober 2022 - Amstelveen
Tijd
09:15 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 785,00 (leden) / € 940,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Audit (Internal), Assurance & Accountancy, Governance, Risk & Compliance
Bestemd voor
Auditors, Intern accountants, Openbaar accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
7 pe-uren

28 oktober 2022 - Amstelveen


Een logische verdieping biedt de training Soft controls in de audit: verdiepende vaardigheden

COVID19 heeft nogmaals duidelijk gemaakt hoeveel belang wordt gehecht aan sociale interactie. Cultuur wordt in de laatste Nederlandse Code Corporate Governance benoemd als één van de principes van effectief bestuur en toezicht. Dat maakt Soft controls een wezenlijk onderdeel van interne beheersing en audits. Organisatiecultuur, gedrag, motivatie, stijl van leidinggeven en tone-at-the top zijn tegenwoordig steeds vaker onderdeel van onderzoek, audit en sturing. Een goede kwaliteit van soft controls stimuleert bestuurders, managers en medewerkers om de goede dingen te (blijven)doen.

Maar hoe doe je dat op een goede manier en wat komt daarbij kijken? Tijdens deze ééndaagse cursus verkennen en verdiepen we de basisbeginselen van soft controls.

Doelstelling

De deelnemer kent na afloop modellen, methoden en inzichten voor het onderzoeken en evalueren van soft controls binnen organisaties. Tijdens de training oefen je met het toepassen van deze nieuwe kennis en ben je in staat om de inzichten in de praktijk toe te passen.

Inhoud

De cursus biedt handvatten voor soft controls in de audit. Je gaat aan de slag met een dynamisch normenkader en werk je aan een gezamenlijke opdracht.

Deze interactieve cursus bestaat uit vier blokken:

  • Waarom soft controls?
  • Wat zijn soft controls?
  • Hoe onderzoek je soft controls?
  • Hoe rapporteer je over soft controls?

Enkele onderwerpen:

  • control environment (COSO)
  • organisatiecultuur
  • soft controls normenkader
  • soft controls model
  • soft controls onderzoeksmethodieken

Bestemd voor

Iedere accountant, interne auditor, controller, financial of toezichthouder die Soft controls wil (laten) onderzoeken, evalueren of op dit gebied een adviserende rol wil invullen.

Amanda Fuchs Amanda Fuchs RO MSc, manager KPMG Soft controls. Amanda heeft ruime ervaring in het uitvoeren van internal audits, onder meer op het gebied van cultuur en gedrag, en ondersteunt regelmatig internal en external auditors bij het inzichtelijk maken van de risico's omtrent de control environment. Daarnaast heeft Amanda ruime ervaring met het opleiden en coachen van auditors bij het integreren van soft controls in audits.
drs. Erik van Bekkum RA

Erik van BekkumBedrijfskundige, Registeraccountant, director KPMG Soft Controls. Erik is binnen KPMG verantwoordelijk voor de soft controls dienstverlening. Hij heeft meer dat 10 jaar ervaring in de opleiding, coaching en advisering van internal en external auditors bij het integreren van soft controls in audits. De afgelopen jaren heeft hij nationale en internationale organisaties ondersteund om de impact in audits te vergroten door soft controls te onderzoeken en hierover te rapporteren aan bestuurders en commissarissen.

De cursus vindt plaats in KPMG in Amstelveen

Adres

KPMG Laan van Langerhuize 1 Amstelveen