Strategie en de cijfers

Hoe controllers strategie sterker kunnen maken

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
4 november 2022 - Utrecht
Tijd
09:30 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 850,00 (leden) / € 950,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Performance
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Finance in business
6 pe-uren

4 november 2022 - Utrecht


Als RC kun je gebruik maken van de ledenprijs.

Wat is de rol van business controllers als strategisch business partner bij de ontwikkeling van nieuwe strategie en het zekeren van de continuïteit van business activiteiten? Financiële getallen en modellen spelen een rol bij zowel strategische beslissingen als strategievorming. Modellen en methodes uit de disciplines strategie en finance zijn dan nodig en versterken elkaar idealiter, maar kunnen ook spanningen oproepen. Hoe balanceer je je financiële specialisme met de vaardigheid om ook als generalist zowel kritisch als constructief mee te denken met CEO en managementteam?

Doelstelling

Het doel van deze cursus is de strategische relevantie van de controller versterken ten behoeve van de continuïteit en groei van de organisatie. Deze cursus helpt daarbij door praktische tools en modellen aan te reiken voor strategievorming: zowel kwalitatief als kwantitatief met behulp van financiële cijfers.

Inhoud

De cursus wordt gegeven door twee specialisten met ruime ervaring in strategievorming en professionele educatie. Verschillende voorbeelden en tools worden behandeld en we gaan aan de slag met korte oefeningen. Tijdens de sessie worden ervaringen en vragen van deelnemers zo veel mogelijk meegenomen.

Bestemd voor

De cursus is bestemd voor accountants in business, registercontrollers en financiële professionals van zowel grote als kleine organisaties die zich verder willen ontwikkelen richting business partnership.

drs. Hans Go RA Drs. Hans Go RA is interim CFO, Partner bij Marai en auteur van het boek 'Wat Zeggen die Cijfers Eigenlijk?', die inmiddels in herdruk gaat.
dr. Martijn Rademakers

Martijn RademakersDr. Martijn Rademakers is Adjunct Professor of Strategy & Organization aan de Amsterdam Business School, Universiteit van Amsterdam. Hij combineert dit met zijn rol als CEO van TONOS Care, een scale-up met AI-gedreven oplossingen voor capaciteitsproblemen in de zorg.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Utrecht in Utrecht

Adres

Van der Valk Hotel Utrecht Winthontlaan 4-6 Utrecht Telefoonnummer (030) 800 08 00 E-mailadres Sales@utrecht.valk.nl