Strategisch samenwerken in de keten

van operationeel contact naar regisseurschap in de keten

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
21 september 2022, 12 oktober 2022, 2, 30 november 2022 - Breukelen Ut
Tijd
09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00, 09:30 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 3.275,00 (leden) / € 3.275,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Organisatie advies, Performance Management, Persoonlijke vaardigheden, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Auditors, Controllers, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Publieke Sector
36 pe-uren

21 september 2022, 12 oktober 2022, 2, 30 november 2022 - Breukelen Ut

 • RC's en CPC's kunnen deelnemen tegen de ledenprijs.
 • De cursus omvat 4 lesdagen verspreid over 3 maanden.
 • Tussen de cursusdagen ga je in je eigen organisatie en de keten met de leerstof aan de slag. Dit vraagt gemiddeld zo'n 4 uur per lesdag.


De relatie met partners in de keten wordt vaak gedomineerd door operationele issues, zoals het tijdig nakomen van contracten en afspraken. Centraal staat dan het delen van operationele informatie, vragen/klachten afhandelen, en eventuele escalaties. In de dagelijkse hectiek is er maar weinig ruimte voor het door ontwikkelen van het contact naar een strategische samenwerking.

Veel organisaties investeren in het professionaliseren en optimaliseren van de bedrijfsprocessen en daarmee in feite in het verbeteren van de operationele samenwerking met de ketenpartners. Strategisch samenwerken met ketenpartners krijgt minder de aandacht, maar levert veel meer op.

Om dit te realiseren moet je een strategische win-win met je ketenpartners creëren en dat lukt alleen als de interne organisatie daarbij betrokken is. De financial vervult hierin een logische centrale rol: het regisseurschap hoort bij het hebben & bieden van overzicht en de signaleringsverantwoordelijkheden.

Lees meer over de inhoud van de lesdagen.

Doelstellingen
Tijdens de leergang gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

 • Kennis opdoen van de methodiek die ten grondslag ligt aan strategisch samenwerken
 • Inzicht opdoen wat er komt kijken bij de regierol en welke vaardigheden dit vraagt
 • Tools krijgen voor de uitdagingen die je op je pad kunt verwachten zoals
  tegenstrijdige belangen, cultuurverschillen, gebrek aan openheid en vertrouwen, interne focus, onvoldoende inzicht in elkaars strategie en de waan van de dag
 • Tips & tricks voor hoe te sturen op resultaten in relatie tot succesvol strategisch samenwerken
 • Grip krijgen op de logica van de financial in 'achter het stuur': hoe verhoudt dit zich tot de rol en verantwoordelijkheden

Inhoud

De leergang richt zich op jouw ontwikkeling tot succesvolle regisseur van strategische samenwerking: na afloop ben je in staat om je eigen organisatie te inspireren, te mobiliseren en te richten voor een win-win verbinding met de ketenpartners.


Strategische samenwerking in de keten leidt tot:

 • Hogere tevredenheid van de ketenpartners en de gebruikers
 • Meer innovatie en verhoging van de kwaliteit van de dienstverlening
 • Meer toegevoegde waarde en rendement in de keten
 • Verlaging van kosten de hele keten door
 • Betere en duurzame samenwerking, ook intern

De leergang bestaat uit vier interactieve trainingsdagen waarbij je:

 • samen leert met deelnemers uit verschillende publieke domein organisaties
 • instrumenten en theorieën krijgt aangereikt die direct toepasbaar zijn in de praktijk
 • de nadruk legt op leren door doen, ervaren en reflecteren

Bestemd voor

(Register) Controllers (RC's), Certified Public Controllers (CPC's), Internal Auditors, Overheidsaccountants, Controlerend Accountants (AA/RA's) en andere financiële professionals werkzaam in en/of voor het publieke domein. 
drs. Robert Tjoe Nij

Robert is als ondernemer in alle opzichten gericht op samenwerken. Hij gelooft in de kracht van duurzaam en strategisch samenwerken. Zo werkt hij als mede-eigenaar samen met andere ondernemers in het bureau Bewegingveroorzakers en Facilitating Company. Ook als adviseur, trainer en coach helpt hij mensen en organisaties om succesvol samen te werken. Hierbij gaat het over visie, werkwijze en skills. Zijn talenten zijn: samenwerken, creativiteit, strategisch denken, inlevend, rust, ondernemen en doorzettingsvermogen.

drs. Frans van Rheenen

Frans van RheenenFrans is eigenaar van Timpulse BV; een advies- en trainingsbureau in klantgericht denken en werken. Uitgerust met vele krachtige praktijkverhalen, die hij in diverse innovatieve werkvormen tijdens zijn trainingen gebruikt, gidst, empowert en verbindt Frans mensen op alle niveaus en in groepen. Hij weet de kracht in een team los te maken door pro-activiteit als leidend principe centraal te stellen. Frans is adviseur, trainer en coach van mensen die meters willen maken en die veranderingen niet schuwen. Mensen die op zoek zijn naar ideeën en inspiratie om met elkaar te verbinden.

De cursus vindt plaats in Van der Valk Hotel Breukelen in Breukelen Ut

Adres

Van der Valk Hotel Breukelen Stationsweg 91 Breukelen Ut Telefoonnummer 0346 265 888 E-mailadres sales@breukelen.valk.com