Summer School 2022 | Een dag in 2030

Voor accountants in business en controllers

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
31 augustus 2022, 1, 2 september 2022 - Den Dolder
Tijd
10:30 - 19:00, 09:00 - 19:00, 09:00 - 16:00
Prijs ex. btw
€ 2.150,00 (leden) / € 2.300,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Performance, IT, Data & Digitalisering, Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Finance in business
20 pe-uren

31 augustus 2022, 1, 2 september 2022 - Den Dolder


De prijs is inclusief twee overnachtingen en diners.

Als RC kom je in aanmerking voor de ledenprijs.

Past het thema of de periode je niet? Bekijk de andere Summer School van NBA Opleidingen:
Summer School 2022 | modern leiderschap

The future depends on what you do in the present
Mahatma Gandhi

Bestaat er nog inflatie in 2030? Kom je met een zelfrijdende auto naar de summer school? Is de schuldenberg compleet uit de hand gelopen? Is er een toezichthouder voor algoritmen aangesteld? Is Finance helemaal versmolten met IT? Hebben we massaal de Sustainable Development Goals omarmd en zijn we 100% circulair? Hoe staat het met de ‘war on talent’? En heb jij zelf de regie over je eigen pad?

Onder het motto 'de toekomst hangt af van wat je nu doet' kijken we tijdens deze summer school vooruit naar een dag in 2030. Hoe ziet zo'n dag er uit - en hoe, waar raakt het de finance functie? En wat kun je vandaag doen om invloed uit te oefenen op die dag in 2030?

Doelstelling

Deze summer school heeft als doel om finance professionals te wapenen met de juiste kennis, tools en handvatten om zodoende optimaal voorbereid te zijn op de (nabije) toekomst.

Inhoud

Hieronder een impressie van de sessies:

Een nieuwe economische bloeiperiode – Edin Mujagic
De summer school wordt geopend door Edin Mujagic, een van Nederlands bekendste economen. Edin voorziet een decennium met crisissen, soberheid en oplopende schulden. Maar het donkerste uur is vlak voor de dageraad: zijn schets van een dag in 2030 is de ouverture van een gouden periode.

De digitale transitie - Joris Juttmann
De moderne finance functie kijkt holistisch naar de complete financiële huishouding en stuurt steeds breder op IT, HR en CRM. Vanuit die rol sta je voor keuzes die impact gaan hebben op het business model en de continuïteit van de organisatie. Om je bij deze keuzes te helpen geven we een overzicht van de ontwikkelingen in IT. Denk aan Cloud versus on premise, BI, process mining, RPA en AI. Je krijgt een model mee om het IT-landschap in de organisatie overzichtelijk in kaart te brengen.

Duurzaamheidsstrategie, meten en rapporteren – Emma Verheijke
Duurzaamheid is niet langer vrijblijvend. Aankomende wet-en regelgeving gaat veel bedrijven verplichten jaarlijks op ESG te rapporteren, klanten, medewerkers en financiers vragen erom en duurzaamheidsaspecten zorgen steeds vaker voor bedrijfsrisico’s (zoals overstromingen, droogte en reputatierisico’s). Emma Verheijke, partner Sustainability & Impact bij Grant Thornton, vertelt waarom je vandaag moet beginnen met een strategie voor verduurzaming, én hoe je dat doet op een manier die bijdraagt aan de toekomstbestendigheid van de planeet en je bedrijf.

Team Rockstars IT en de ‘war on talent’ - Laurens Simonse en Raymond de Looze
Mensen op #1, altijd, in alles. Bij Team Rockstars IT staat het geluk van de medewerkers voorop. Ze geloven dat tevreden medewerkers niet alleen langer bij je blijven werken, maar ook dat hun prestaties en impact fors toenemen. Dat lijkt een ‘no-brainer’. De praktijk wijst echter uit dat het een grote uitdaging is om dit te bewerkstelligen. Bij Team Rockstars IT lukt het keer op keer. Hoe doen ze dat? Laurens Simonse, (oprichter en Team Rockstars IT) en Raymond de Looze (oprichter Double-OO en auteur) sloegen de handen ineen om de geheimen van de Rockstars-methode te ontrafelen, en zo ook voor andere organisaties toegankelijk te maken. Zij delen wat ze leerden, van binnenuit en van buitenaf.

In gesprek met... - Annemarie van Gaal
In een vertrouwelijke setting een open gesprek met Annemarie van Gaal, succesvol ondernemer en investeerder, commissaris, auteur en opiniemaker. Wat is haar toekomstvisie op finance, Rusland, leiderschap, en veranderende businessmodellen?

Vlam je nog in 2030? – Hans Wichards
Stel je eens voor dat de tijd voorbij vliegt als je werkt, dat je werkt vanuit je eigen energie, dat je je talenten inzet en een bijdrage levert aan een groter doel. Als je aan het eind van de dag terugkijkt voel je je trots op jouw prestaties en op jouw bijdrage aan het grotere doel. Tijdens deze workshop ga je met Hans Wichards RO op zoek naar jouw vlam en jouw bron van energie. Je leert zien hoe jouw energie werkt als een kompas en hoe jij zelf regie kunt nemen op jouw well-being. Iedereen heeft een pad te bewandelen tijdens zijn/ haar leven. Jouw pad ligt klaar. Aan jou de kunst om je pad te gaan bewandelen.

No Story No Glory – Martijn de Vreeze
De komende tien jaar gaat technologie zoals RPA en AI een groot deel van de processen binnen Finance overnemen. Dit betekent dat daar de rollen en verantwoordelijkheden gaan veranderen. Soft skills zoals overtuigen en storytelling worden belangrijker. Maar hoe begin je een goed verhaal? Hoe werkt dat, wat past bij jou en wat levert het jou of je organisatie nou op? Copywriter Martijn de Vreeze laat je het belang van een goed verhaal ontdekken. Krijg tips & tricks én veel inspiratie mee tijdens deze knallende vrijdagmiddagsessie.

Bekijk hier de agenda per dag.

Kom naar deze innovatieve en verrassende summer school en ga in gesprek met vakgenoten en topdocenten over het vormgeven van de toekomst. Krijg ideeën en tools aangereikt die je meteen kunt toepassen. Scherp je geest en doe nieuwe inspiratie op!

Bestemd voor

Accountants in business, controllers, professionals in (hoger) financieel management.

Annemarie van Gaal

Annemarie is ondernemer en commissaris bij een aantal bedrijven, lid van de Raad van Advies bij DUO en bestuurslid bij Start Foundation. Zij heeft diverse corporate finance adviseurs als CVC en BC Capital Partners geadviseerd bij overnames en is lid geweest van de RvT bij AFM. Annemarie is in de jaren ’90 verhuisd naar Moskou en heeft daar Independent Media opgezet, de grootste onafhankelijke uitgeverij van Rusland. Terug in Nederland is zij diverse bedrijven gestart in de media, retail- en vastgoedsector en daarnaast geïnvesteerd in een aantal bedrijven in binnen- en buitenland. Veel mensen kennen Annemarie van televisieprogramma’s als Dragons Den en als tafelgast bij talkshows als Op1 en Jinek.

Raymond de Looze

Raymond is bedrijfskundige en jurist. Na een internationale carrière legde hij zich toe op zijn ware passie: de ontwikkeling van mensen. Raymond daagt je met eenvoudige woorden en humor uit tot kritisch zelfonderzoek. In 2020 verscheen zijn succesvolle debuut, het boek DIY Goeroe. Nog geen 10 maanden later werd zijn tweede boek gepubliceerd: Hoe je de beste versie van jezelf wordt – en waarom je dat vooral niet moet willen. Naast schrijver is hij mede-oprichter van Double-OO, dat professionele organisaties een doordacht proces voor ontwikkeling biedt.

Joris Juttmann

Joris is lector aan de Universiteit van Amsterdam en NBA Opleidingen op het snijvlak van Finance en nieuwe digitale technologie (RPA, process mining, low code BPM en conversational Chatbots). Hij heeft ruime internationale hands-on ervaring in zowel het financieel lijnmanagement als consulting. In die hoedanigheid heeft hij de afgelopen tien jaar vele proces digitaliseringstrajecten met nieuwe technologieën in het finance domein geïnitieerd en begeleid.

Emma Verheijke

Emma is partner Sustainability & Impact bij Grant Thornton. Zij heeft brede expertise in zowel theorie als praktijk rondom maatschappelijke impact en duurzaamheid, en ondersteunt een breed portfolio aan nationale en internationale klanten met ESG, impact en duurzaamheidstrategie, meting en rapportage. Samen met haar team helpt Emma organisaties navigeren in het landschap van bestaande frameworks, methoden en regelgeving rondom maatschappelijke verslaglegging zoals GRI, integrated reporting, TCFD en de Sustainable Development Goals. Met strategisch advies en efficiënte data-oplossingen begeleidt zij organisaties in de transitie naar een meer duurzame economie.

Edin Mujagic

Edin Mujagic (1977, Bosnië-Herzegovina) woont sinds 1992 in Nederland waar hij macro-economie heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, waar hij zich specialiseerde in macro- en monetaire economie. Hij schrijft regelmatig over die en aanverwante onderwerpen in onder meer het Financieele Dagblad, IEX Profs, Effect, De Financiële Telegraaf, het Reformatorisch Dagblad, Elsevier en anderen. Daarnaast duidt hij regelmatig economische ontwikkelingen op BNR News Radio, Radio 1 en Goedemorgen Nederland op NPO 1 en is auteur van verschillende boeken, zoals '10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt' (2009), 'Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen' (2012), 'Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816' (2016) en 'Keerpunt 1971: over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei' (2021). Sinds februari 2018 is Edin hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer in Amsterdam.

Hans Wichards MSc RO

Hans is gefascineerd door menselijk gedrag en het verlangen van managers om organisaties te beheersen. Hij is eigenaar van Gear Shift Trainingen en Passo Organisatieadvies, en is docent aan de Nyenrode Business Universiteit. Hans verzorgt trainingen op het gebied van well-being: persoonlijk leiderschap, effectiever samenwerken en interne beheersing. Vanuit diverse rollen (intern en extern) heeft hij jarenlange ervaring op het gebied van interne beheersing, veranderingen realiseren en effectief samenwerken. Hij leeft vanuit het positivisme: "ja heb je en nee kun je krijgen" en werkt vanuit energie en passie.

Martijn de Vreeze

Martijn is copywriter in de reclame. Na bij een aantal bureaus te hebben gewerkt lonkte de vrijheid en is Martijn zijn eigen bureau begonnen: CopyCommando. Hij heeft al veel spraakmakende campagnes op zijn naam mogen schrijven en awards gewonnen, van Cannes tot New York. Daarnaast is Martijn actief tegen gokreclames en kreeg hij Tony Chocolonely zover om eerlijk te zijn over hun suiker.

Laurens Simonse

Laurens is oprichter en CEO van Team Rockstars IT, opgericht in 2015 en inmiddels uitgegroeid naar een team van 500 IT’ers. Team Rockstars IT heeft vanuit de filosofie “Happy Developers, High Impact” een compleet nieuwe manier van werken opgericht; volledig afgestemd op de wensen van de IT'ers die de wereld van morgen gaan bepalen.

De cursus vindt plaats in Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder

Adres

Hotel Ernst Sillem Hoeve Soestdijkerweg 10-b Den Dolder Telefoonnummer (035) 666 85 41 E-mailadres receptie@esh.nl