Summer School 2022 | Een dag in 2030

Meerdaags programma voor ervaren financials

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
31 augustus 2022, 1, 2 september 2022 - Den Dolder
Tijd
10:30 - 19:00, 09:00 - 18:00, 09:00 - 16:00
Prijs ex. btw
€ 2.150,00 (leden) / € 2.300,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Performance Management, Persoonlijke vaardigheden, Specials, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Finance in business
20 pe-uren

31 augustus 2022, 1, 2 september 2022 - Den Dolder

Als RC kom je in aanmerking voor de ledenprijs

Medio april staat het volledige programma online. Houd de website in de gaten voor updates.

Past het thema of de periode je niet? Bekijk de andere Summer Schools:
Summer School 2022 | Financieel fit en wendbaar
Summer School 2022 | modern leiderschap


The future depends on what you do in the present
Mahatma Gandhi

Kom je in 2030 met een zelfrijdende auto naar de summer school? Is er een toezichthouder voor algoritmen aangesteld? Zijn banken IT-bedrijven geworden? Ben je een hyperverbonden, multitaskende storyteller - of is het meer dan ooit zaak om zorgvuldig en adequaat te duiden en interpreteren? Werken we massaal in de Cloud of gaan we weer on premise? Is de schuldenberg compleet uit de hand gelopen?

Onder het motto 'de toekomst hangt af van wat je nu doet' kijken we tijdens deze summer school vooruit naar een dag in 2030. Hoe ziet zo'n dag er uit - en hoe, waar raakt het de finance functie? En wat kun je vandaag doen om invloed uit te oefenen op die dag in 2030?

Doelstelling

Deze summer school heeft als doel om finance professionals te wapenen met de juiste kennis, tools en handvatten om zodoende optimaal voorbereid te zijn op de (nabije) toekomst.

Inhoud

We zijn druk bezig met ontwikkeling. Eind maart maken we meer bekend over het programma, de docenten en de thema's. Alvast een tipje van de sluier:

Een nieuwe economische bloeiperiode
De summer school wordt geopend door Edin Mujagic, een van Nederlands bekendste economen. Edin voorziet een decennium met crisissen, soberheid en oplopende schulden. Maar het donkerste uur is vlak voor de dageraad: zijn schets van een dag in 2030 is de ouverture van een gouden periode.

De digitale transitie
De moderne finance functie kijkt holistisch naar de complete financiële huishouding en stuurt steeds breder op IT, HR en CRM. Vanuit die rol sta je voor keuzes die impact gaan hebben op het business model en de continuïteit van de organisatie. Om je te helpen snellere en betere beslissingen te nemen in deze complexe en snel veranderende digitale wereld geven we een overzicht van de ontwikkelingen in IT. Denk aan Cloud versus on premise, BI, process mining, RPA en AI. Krijg een model mee om het IT-landschap in de organisatie overzichtelijk in kaart te brengen. Is in 2030 Finance compleet versmolten met IT?

Conflictbeheersing
Steeds meer mensen verliezen hun vertrouwen in de overheid. Populisten versterken hun macht. Binnen een dag liggen zorgvuldig opgebouwde reputaties aan gort. Zijn we in 2030 verder in onze bubbel weggedoken of gaan we luisteren naar elkaar?

Wat verder ter tafel komt

  • Duurzaamheidsstrategie - niet of maar hoe naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering
  • De nieuwe competentie - storytelling: je strategie op een halve pagina
  • Leren van succesvolle startups - een kijkje in de keuken

Kom naar deze innovatieve en verrassende summer school en ga in gesprek met vakgenoten en topdocenten over het vormgeven van de toekomst. Krijg ideeën en tools aangereikt die je meteen kunt toepassen. Scherp je geest en doe nieuwe inspiratie op!

Bestemd voor

Accountants in business, controllers, professionals in (hoger) financieel management.

Joris Juttmann

Partner Digital Process Excellence bij KPMG Advisory. Joris leidt proposities op het snijvlak van (E2E-) procesverbetering en nieuwe technologie binnen KPMG Nederland. Daarnaast heeft hij ruime internationale hands-on ervaring in financieel management en consulting.

Edin Mujagic

Edin Mujagic (1977, Bosnië-Herzegovina) woont sinds 1992 in Nederland waar hij macro-economie heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, waar hij zich specialiseerde in macro- en monetaire economie. Hij schrijft regelmatig over die en aanverwante onderwerpen in onder meer het Financieele Dagblad, IEX Profs, Effect, De Financiële Telegraaf, het Reformatorisch Dagblad, Elsevier en anderen. Daarnaast duidt hij regelmatig economische ontwikkelingen op BNR News Radio, Radio 1 en Goedemorgen Nederland op NPO 1 en is auteur van verschillende boeken, zoals '10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt' (2009), 'Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen' (2012), 'Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816' (2016) en 'Keerpunt 1971: over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei' (2021). Sinds februari 2018 is Edin hoofdeconoom van OHV Vermogensbeheer in Amsterdam.

Hans Wichards MSc RO

Hans is gefascineerd door menselijk gedrag en het verlangen van managers om organisaties te beheersen. Hij is eigenaar van Gear Shift Trainingen en Passo Organisatieadvies, en is docent aan de Nyenrode Business Universiteit. Hans verzorgt trainingen op het gebied van well-being: persoonlijk leiderschap, effectiever samenwerken en interne beheersing. Vanuit diverse rollen (intern en extern) heeft hij jarenlange ervaring op het gebied van interne beheersing, veranderingen realiseren en effectief samenwerken. Hij leeft vanuit het positivisme: "ja heb je en nee kun je krijgen" en werkt vanuit energie en passie.

De cursus vindt plaats in Hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder

Adres

Hotel Ernst Sillem Hoeve Soestdijkerweg 10-b Den Dolder Telefoonnummer (035) 666 85 41 E-mailadres receptie@esh.nl