Summer School 2022 | Financieel fit en wendbaar

Meerdaags programma voor ervaren financials

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
20, 21, 22 juli 2022 - Zeist
Tijd
10:30 - 19:00, 09:00 - 18:00, 09:00 - 16:00
Prijs ex. btw
€ 2.150,00 (leden) / € 2.300,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance Operations & Reporting, Fiscaal & Juridisch, Governance, Risk & Compliance, IT & Data, Performance Management, Persoonlijke vaardigheden, Specials, Strategie
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Finance in business
20 pe-uren

20, 21, 22 juli 2022 - Zeist

Als RC kom je in aanmerking voor de ledenprijs

Medio april staat het volledige programma online. Houd de website in de gaten voor updates.

Past het thema of de periode je niet? Bekijk de andere Summer Schools:
Summer School 2022 | Modern leiderschap
Summer School 2022 | Een dag in 2030


De wereld lijkt in een voortdurende versnelling terecht gekomen.

Veranderingen volgen zich in een steeds hoger tempo op. De digitalisering van de maatschappij heeft een enorme impact op ons leven en werken. De arbeidsmarkt staat onder druk. De coronapandemie doet ons beseffen dat de wereld minder maakbaar is dan we dachten.

Ook de klassieke finance afdeling bestaat niet meer. De moderne finance professional is bezig met realtime reporting, het kritisch toetsen van business modellen en het bedenken van innovaties - ondertussen zorgend dat er aan de wet- en regelgeving wordt voldaan, de relatie met fiscus en bestuur op peil blijft en de liquiditeit op orde is.

Is wendbaar meebewegen meer dan ooit noodzaak geworden?

Kom naar de summer school en ga in gesprek met vakgenoten en topdocenten over fitheid, wendbaarheid en toekomstbestendigheid. Scherp je geest en doe nieuwe inspiratie op!

De KNVB Campus
Deze Summer School is georganiseerd in samenwerking met de KNVB. We verblijven drie dagen op de KNVB campus in Zeist; kom zien waar het Oranjeteam traint en maak gebruik van de sportfaciliteiten. Je kunt ook gewoon genieten van de prachtige omgeving en de uitstekende maaltijden. We overnachten in het op het terrein gelegen Hotel Woudschoten.

Doelstelling

In drie dagen gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Leer hoe je meer uit een fit team kunt halen
  • Verdiep je inzicht in bestuurlijke verhoudingen
  • Verbeter je omgang met de fiscus
  • Vergroot je kennis van de nieuwste digitale ontwikkelingen
  • Verken je eigen wendbaarheid

Inhoud

We starten op woensdag met een introductie van onszelf als groep die in drie dagen met elkaar beter gaat worden. Financiële sportiviteit en fair play staat op het programma maar ook teamwork en de digitale werkelijkheid.

Jeroen Slop RA ontvangt ons op de campus en licht het programma toe. Jeroen vervult deze dagen de rol van de spil van het elftal. Een ouderwetse voetbalpositie die zorgt dat er geen gaten vallen en het doel schoon kan blijven.

We zijn druk bezig met de invulling van het programma. Alvast een aantal sessies uitgelicht:

  • Inge Bryan (ceo Fox-IT) over kwetsbaarheid in de huidige cyber-oorlog
  • Teije Smittenaar RC (director Finance Port of Rotterdam) over stormbestendig zijn
  • Just Spee (o.a. voorzitter KNVB en commissaris Brunel) over dynamiek in de boardroom

Bestemd voor

Accountants in business, controllers, professionals in (hoger) financieel management.

drs. Jeroen Slop RA

Jeroen Slop

Jeroen werkte van 1987 tot 1992 als RA bij Ernst & Young. Na verschillende functies in de oliewereld keerde hij in 1998 terug naar zijn geboortestad en trad in dienst als financieel directeur van Ajax. Na ruim 20 jaar Ajax is Jeroen per juli 2019 toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de KNVB.

Inge Bryan Inge Bryan is managing director van Fox-IT, het grootste cyber security bedrijf van de Benelux, en bekleedt diverse nevenfuncties waaronder bestuurslid van de Global Forum on Cyber Expertise en de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen en toezichthouder bij Instituut Clingendael. Hiervoor was Inge onder meer partner Cyber Risk Services bij Deloitte en plaatsvervangend Hoofd van de Nationale Recherche.
Kirsten Heukels

Kirsten Heukels is zelfstandig ondernemer en eigenaar van 1 for 2 Social Innovation. Zij is internationaal actief als profiler, waarbij zij analyses maakt van de combinatie tussen micro expressies in het gezicht, bodylanguage en stemgebruik. Deze zet zij in bij haar werkzaamheden als crisis- en gijzelingsonderhandelaar. Daarnaast coacht zij individuen en teams om excellente samenwerking te bereiken. Voor specifiek gekozen organisaties, is zij actief als extern vertrouwenspersoon.

Teije Smittenaar RC Teije is lid van het Directieteam Port of Rotterdam en MT CFO. Het Finance team is verantwoordelijk voor Strategic Finance & Treasury, Financial Control, Business Planning & Performance, Risk Management en Tax.
Just Spee

Just SpeeJust Spee heeft econometrie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarna heeft hij carrière in het bedrijfsleven gemaakt, waarbij hij o.a. CEO is geweest van Endemol en Stage Entertainment. Op dit moment is Just voorzitter van de KNVB, bestuurslid van de UEFA en toezichthouder bij Brunel, Unicef Nederland, OLVG, Asito Diensten Groep en Duinrell. Door zijn vele activiteiten en verschillende rollen heeft Just een goed inzicht gekregen in de dynamiek van de boardroom.

drs. Ron Francis RC

Ron Francis studeerde accountancy en controlling aan Nyenrode, waar hij in 2009 cum laude afstudeerde als RC. Hij is werkzaam als financieel directeur bij de KNVB. Hier heeft hij het kenniscentrum KNVB Expertise opgezet waar wetenschappelijk onderzoek wordt verricht en clubs worden geadviseerd met betrekking tot de bedrijfsvoering. Daarnaast is Ron actief binnen het Universitair Centrum Sportgeneeskunde en als vennoot/ directeur-bestuurder bij enkele vennootschappen binnen de consolidatiekring van de KNVB-groep.

Ruben van Zwieten

Ruben is predikant en oprichter van De Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam en aan het Weena in Rotterdam, huizen voor ontmoeting en inspiratie. En van zingevingshotels The New Port door Europa. Verkozen als Young European Leader klas 2019: 40 mensen onder de 40 jaar.

De cursus vindt plaats in KNVB Campus in Zeist

Adres

KNVB Campus Woudenbergseweg 56-58 Zeist