Summer School 2022 | modern leiderschap

Voor accountants in business en controllers

Details

Cursusduur
3 dagen
Datum en locatie
24, 25, 26 augustus 2022 - Sint-Michielsgestel
Tijd
10:30 - 19:00, 09:00 - 18:30, 09:00 - 16:00
Prijs ex. btw
€ 2.150,00 (leden) / € 2.300,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Performance, Governance, Risk & Compliance, Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Finance in business
20 pe-uren

24, 25, 26 augustus 2022 - Sint-Michielsgestel


De prijs is inclusief 2 overnachtingen en diners.

Als RC kom je in aanmerking voor de ledenprijs.

Past het thema of de periode je niet? Bekijk de andere Summer Schools van NBA Opleidingen:
Summer School 2022 | Een dag in 2030

Ken uzelf
Plato

Al sinds de oudheid denkt de mens na over leiderschap. Het heeft ons een oneindig rijke bibliotheek aan visies en overpeinzingen opgeleverd. Van Marcus Aurelius tot Machiavelli, van Obama tot Covey. Ook de bijvoeglijk naamwoorden lijken eindeloos: Strategisch leiderschap. Dienend leiderschap. Situationeel leiderschap. Informeel leiderschap. Persoonlijk leiderschap. Transformationeel leiderschap. Waardegedreven leiderschap.

Kortom, leiderschap is een fascinerend, paradoxaal en actueel onderwerp - vroeger, nu en later. Omdat elke tijd weer unieke uitdagingen meebrengt, zijn er ook altijd weer nieuwe perspectieven nodig. Het huidige tijdperk wordt gekenmerkt door een enorme complexiteit: veranderingen en disrupties volgen elkaar in een razend tempo op. Wat gisteren nog science fiction was, is morgen het nieuwe normaal. Er is een voortdurende urgentie aan onderwerpen: datagedreven werken, de energietransitie, welzijn van werknemers, tegenstellingen in grote en kleine vorm - ze vechten om een plek op de agenda. Als finance professional denk je mee, stuur je bij, geef je richting, draag je zorg voor de continuïteit van de organisatie. En ben je zelf ook een leider in deze tijd.

Soms is het tijd om even afstand te nemen en de omgeving en je eigen rol te beschouwen. Tijdens deze driedaagse Summer School maken we de balans op over modern leiderschap. In een interactieve en vertrouwelijke omgeving ga je in gesprek met vakgenoten en topdocenten. Scherp je geest en doe nieuwe inspiratie op!

Doelstelling

Na afloop heb je weer een frisse blik op (je eigen) leiderschap. Je hebt nieuwe inzichten en handelingsperspectieven opgedaan. Je hebt tools en handvatten aangereikt gekregen om direct mee aan de slag te gaan.

Inhoud

We gaan antwoorden zoeken op de volgende vragen:

  • Hoe dans je met het bestuur, als je beide een andere melodie hoort?
  • Hoe reflecteer je op je eigen leiderschapsrepertoire?
  • Wat is jouw rol in duurzaamheid?
  • Wanneer maak je plaats voor de volgende leider?
  • Hoe is leiderschap geregeld bij start-ups?
  • Is er sprake van een nieuwe tijdgeest en ben jij daar onderdeel van?
  • Hoe krijg je het ongezegde in de organisatie en boardroom op tafel?

Irene Kramer RC is deze drie dagen de aanjager, moderator en moeilijke-vragen-steller. Irene is een ervaren governance & finance professional en zij neemt je mee op reis door het huidige landschap van leiderschap.

Bekijk hier de agenda per dag.

Bestemd voor

Accountants in business, controllers, professionals in (hoger) financieel management.

mr. drs. Antje Kuilboer-Noorman

Antje Kuilboer-Noorman is econoom, jurist, commissaris en docent. Zij trad al jong toe tot de boardroom. De sterke combinatie op strategie (extern) en management (intern) kenmerkt haar aanpak als betrokken adviseur. Antje heeft een brede interesse, is ondernemend en heeft een voorliefde voor complexe dossiers. Naast toezichthouden fungeert zij regelmatig als ad interim toezichthouder, bestuurder of crisismanager. Filosoferen, onderzoeken en schrijven behoren ook tot haar passies. Haar artikelen en columns staan op accountant.nl en zij geeft beroepsfilosofie aan Universiteit Nyenrode.

drs. Irene Kramer RC

Irene KramerIrene Kramer is een ervaren governance & financieel professional, met ervaring in het for-profit bedrijfsleven (15 jaar Unilever) en bij de publiekrechtelijke not-for-profit Nederlandse beroepsorganisatie van Accountants (13 jaar NBA). Centraal in Irenes loopbaan en bijdragen staan leren en ontwikkelen, en de rol van onderwijs, onderzoek en kennisontwikkeling daarin.

Twan Smetsers

Twan SmetsersTwan is Managing Partner van ScaleUp Capital, en als ondernemer, investeerder en commissaris heel direct betrokken bij het wel en wee van ScaleUp ondernemers. Hij combineert ruim 25 jaar ondernemerschap met een studie Electronics, een MBA in Marketing Strategie (RUG) en het Nyenrode commissarissen netwerk. Vanuit een sterke pioniersgeest, die klanten, relaties en hemzelf steeds nieuwe, onverwachte kansen bieden. Daarnaast zoekt Twan ook continu de grenzen op tijdens het hardlopen.

prof. dr. Freek Peters

Freek is hoogleraar contextueel leiderschap en board member van het People Management Center aan de Tilburg University en daarnaast als adviseur al ruim dertig jaar verbonden aan de Galan Groep. Als organisatiepsycholoog en bestuursadviseur kent hij de private en de publieke wereld, van bureaucratische molochs tot wilde pioniersbedrijven, van snelle researchpools tot eerbiedwaardige Colleges van Staat.
In 2011 promoveerde Freek op het vraagstuk van de hedendaagse leiderschapseffectiviteit in relatie tot de strategische opgave van een organisatie. Zijn laatste boek verscheen in 2020: 'Face the Future, Leadership Skills for the Next Generation', een interactief prentenboek over de transitie van klassiek naar toekomstig leiderschap op zes dimensies. Het motto van Freek: nieuwe tijden vragen om nieuwe vormen van leiderschap.

Mpho Tutu

Mpho Tutu van Furth is, predikant, kunstenaar, auteur en ervaren public speaker. Ze bekleedde vele leidinggevende rollen in non-profit sector. Ze was de oprichter en directeur van de Desmond & Leah Tutu Legacy Foundation. Ze blijft zich inzetten voor milieuzaken, mensenrechten en gelijke toegang en kansen voor alle mensen ongeacht ras, klasse of geslacht. Met haar vrouw, Marceline, heeft ze de Tutu Teach Foundation opgericht waarvan ze uitvoerend directeur is ter verbetering van de kansenvergroting voor vrouwen en meisjes. Mpho maakt zich sterk om jonge vrouwen te helpen tot bloei te komen. Zij is samen met haar vrouw dr. Marceline van Furth oprichter van www.#itoowomen.com, een platform waar mentors en mentees elkaar ontmoeten. Zo worden jonge vrouwen ondersteund bij hun carrière en worden ze gestimuleerd om hun stem te laten horen.

prof. dr. Marceline van Furth

Marceline Tutu van Furth is fulltime hoogleraar Pediatrische Infectieziekten aan het UMC Amsterdam. Haar motto: 'de empowerment van kinderen over de hele wereld om voor elk van hen een veilig en gezond huis te creëren'. Als honorair hoogleraar van het Tijgerberg Ziekenhuis in Kaapstad traint zij Zuid-Afrikaanse PhD's in onderzoek. Marceline begeleidt mensen graag op hun manier om te ontdekken hoe hun "professionele droomeiland" eruitziet en hoe ze dit kunnen bereiken. Samen met haar vrouw Mpho Tutu van Furth heeft zij een e-mentoring platform opgericht: www.itoowomen.com.

dr. Marlies de Vries RA

Marlies de Vries is gespecialiseerd in gedrag en cultuur. Voor het onderzoek naar gedrag en cultuur richt zij zich op de jongste generaties op de werkvloer omdat hun ervaringen veel kunnen vertellen over hoe het er in organisaties aan toegaat. Diverse onderzoeken zijn gepubliceerd in toonaangevende internationale wetenschappelijke tijdschriften. Marlies is in 2019 lid geweest van de door de minister van Financiën ingestelde Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) en per mei 2020 is zij eveneens door de minister van Financiën op persoonlijke titel aangesteld als Kwartiermaker Toekomst Accountancysector.

Gerko Tempelman

Gerko Tempelman

Gerko Tempelman is filosoof en theoloog. Hij is oprichter van de Nederlandse Death Cafés en experimenteerde met een kerk voor atheïsten en dominees achter de ramen op de wallen. Daarnaast is hij filosofisch dramaturg bij theatercollectief McKassett. Onlangs kwam zijn boek Ongeneeslijk Religieus uit. Gerko geeft lezingen over filosofie, islam, christendom en ideeëngeschiedenis.

Hans Nijenhuis

Hans Nijenhuis is journalist en commentator bij het AD. Hij begon zijn journalistieke loopbaan als verslaggever voor NRC Handelsblad en was voor die krant achtereenvolgens correspondent in Moskou, parlementair redacteur, chef buitenland, adjunct-hoofdredacteur en uiteindelijk ook nog twee jaar directeur-uitgever. Eind 2005 stond hij aan de wieg van ochtendkrant nrc.next, dat hij vier jaar leidde. Van 2016 tot 2021 was Hans hoofdredacteur van Algemeen Dagblad, dat intensief samenwerkt met zeven regionale kranten in het oosten en zuiden van het land. Bij elkaar hebben zij 800 journalisten en zijn zij de grootste redactie met het grootste bereik van ons land.

Jeanine Pothuizen

Jeanine PothuizenJeanine is veranderkundige, organisatiepsycholoog en sociaal ondernemer. Zij bouwt met professionals in organisaties aan een groene organisatiecultuur. Zodat duurzaamheid gewoon in elke keuze meegewogen is.

Manu Busschots

Manu BusschotsManu is (team) coach, coachopleider en veelgevraagd spreker over klimaatpsychologie. Hij richtte stichting KlimaatGesprekken en de Deep Change Academy op.

De cursus vindt plaats in Hotel De Ruwenberg in Sint-Michielsgestel

Adres

Hotel De Ruwenberg Ruwenbergstraat 7 Sint-Michielsgestel Telefoonnummer (073) 558 88 88 E-mailadres info@ruwenberg.nl