Summercourse NBA Opleidingen

Details

Cursusduur
4 dagen
Datum en locatie
5, 6, 7, 8 juli 2022 - Lanaken
Tijd
13:30 - 19:30, 09:00 - 19:00, 09:00 - 17:00, 09:00 - 15:00
Prijs ex. btw
€ 2.475,00 (leden) / € 2.725,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance, Strategie & Performance
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Openbaar accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
25 pe-uren

Deze cursus is helaas vol. Kies een andere datum of geef je op voor de wachtlijst.

Cursusprijs is incl. overnachting

Tijdens deze jaarlijks terugkerende Summercourse komen vele onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld Externe verslaggeving, fiscaliteiten, ondernemingsrecht, maar ook uiteenlopende onderwerpen met inspirerende sprekers over de 'zachtere' onderwerpen: mens, psychologie, maar ook tech, economische en bedrijfskundige onderwerpen kunnen tot het programma behoren. Kortom: een zeer gevarieerde PE-meerdaagse met veel terugkerende deelnemers.

De inhoud is ieder jaar anders, maar altijd boeiend en wordt gepresenteerd door een line-up van uitstekende sprekers in een prachtige omgeving en fantastische accommodaties.

De summercourse wordt doorgaans bezocht door een zeer diverse groep deelnemers. Dit geeft een bijzondere interactie, discussie en meningsvorming met accountants uit diverse specialismen over de besproken onderwerpen. Informeel, gezellig en leerzaam. De netwerkplek bij uitstek.

Doelstelling

  • Je bent weer op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in je vakgebied.
  • Interactie, discussie en meningsvorming met accountants uit diverse specialismen over de besproken onderwerpen

Inhoud

Aan bod komt o.a.:

  • Actualiteiten Externe Verslaggeving door drs. Dingeman Manschot RA
  • Actualiteiten fraude door prof. dr. mr. Marcel Pheijffer
  • Actualiteiten Ondernemingsrecht door dr. Annelies Brink - van der Meer
  • Macro-economische ontwikkelingen door drs. Han de Jong
  • Fiscale actualilteiten door mr. Dennis Heijmink RB

Deze vaste onderwerpen worden zoals altijd aangevuld met een aantal uitstekende, verrassende en aansprekende sprekers over uiteenlopende onderwerpen zoals (bijvoorbeeld) innovatie, duurzaamheid, techniek, psychologie, economie, bedrijfskunde of persoonlijke vaardigheden.

Lees hier het volledige programma voor de

Dado van Peteghem
prof. mr. dr. Marcel Pheijffer

Marcel Pheijffer is van origine accountant (thans zonder titel) en jurist. Marcel is hoogleraar accountancy aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Forensische Accountancy aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Den Haag. Tevens is hij lid van het Nyenrode Corporate Governance Institute (NCGI) en doceert hij over Corporate Governance, onder meer in het Nyenrode New Board Program en de Commissarissencyclus.

Over de thematieken die Marcel bezighouden schrijft hij blogs op www.accountant.nl en columns in het FD.

mr. Dennis Heijmink RB

Dennis Heijmink

Dennis werkt al meer dan twintig jaar als belastingadviseur in het MKB. Hij heeft jarenlang ervaring als docent voor administrateurs, accountants en belastingadviseurs. Niet alleen binnen accountantsorganisaties, maar ook daarbuiten verzorgt hij als docent verschillende vaktechnische bijeenkomsten.

Met oprecht enthousiasme en liefde voor het vak leidt hij de toehoorders door de fiscale kansen en risico's.

Han de Jong
mr. dr. Annelies Brink-Van der Meer

Annelies Brink-van der Meer is associate professor ondernemingsrecht /onderzoeker aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zij is in januari 2019 gepromoveerd op het onderwerp ‘Accountantsaansprakelijkheid’. Voordat zij bij de Vrije Universiteit in dienst trad, is zij gedurende bijna 10 jaar werkzaam geweest in de ondernemingsrechtelijke (advies- en proces)praktijk. Annelies is redactielid van het tijdschrift voor Jaarrekeningenrecht, medewerker van het tijdschrift Onderneming en Financiering en auteur van de Groene Serie Rechtspersonen.

Suzan Kuijsten
Mark Mieras
drs. Dingeman Manschot RA

Dingeman Manschot is partner financial reporting bij het vaktechnisch bureau van Mazars. Dingeman is specialist op het gebied van IFRS en Dutch GAAP. Daarnaast was hij vanaf 2013 tot en met 2020 lid van de Raad voor de Jaarverslaggeving. Vanaf 2021 is hij namens de NBA waarnemer bij de Raad voor de Jaarverslaggeving. Voorheen was Dingeman onder andere werkzaam bij Deloitte. Voorts is hij als docent externe verslaggeving verbonden aan de Erasmus Universiteit. Hij studeerde bedrijfseconomie, financieel administratief, en accountancy aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

De cursus vindt plaats in La Butte aux Bois in Lanaken

Adres

La Butte aux Bois Paalsteenlaan 90 Lanaken Telefoonnummer 320897397 E-mailadres scallaars@labutteauxbois.be