Sustainable finance

Module 5 | Online collegereeks Duurzaam Ondernemen

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
12, 19 mei 2022 - Online
Tijd
15:00 - 17:00, 15:00 - 17:00
Prijs ex. btw
€ 400,00 (leden) / € 400,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Accountancy Samenstelpraktijk, Audit & Assurance, Finance Operations & Reporting, Governance, Risk & Compliance, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, Openbaar accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
8 pe-uren

Deze module maakt onderdeel uit van de Online collegereeks Duurzaam Ondernemen. Het volgen van de volledige collegereeks (6 modules) biedt je voordeel. Je ontvangt dan bij aanmelding een korting van euro 400.-


In het kader van het Europese programma over duurzame financiering is er veel wet- en regelgeving verschenen. Dit raakt niet alleen de financiële instellingen, maar ook de zakenpartners op het gebied van investering en financiering. Er is een taxonomie die ervoor moet zorgen dat duurzaamheid op een eenduidige manier wordt geïdentificeerd. Deze vijfde module uit de Online collegereeks Duurzaam Ondernemen van UGBS en NBA Opleidingen geeft inzicht in het web van wet- en regelgeving en de implicaties voor transparantie in jaarverslaggeving van zowel financiële instellingen als ondernemingen.

Inhoud

  • Sessie 1: Europese wet- en regelgeving met betrekking tot duurzame financiering en investering, inclusief de EU Taxonomy: Overzicht van de wet- en regelgeving, de timing en impact op transparantie.
    prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA en drs. Remco Bleijs RA (EY)

  • Sessie 2: Rapporteren over duurzame financiering en investering: Bespreken van aandachtspunten en ‘good practices’ in verslaggeving.
    prof. dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA en Johan Vanderlugt MSc (Van Lanchot Kempen)

Bestemd voor

De modules zijn gericht op brede doelgroep van onder meer accountants (intern en extern), controllers en overige medewerkers uit de financiële kolom, personen in een toezichthoudende rol, investeerders, analisten, MVO managers en MVO-auditors

Johan Vanderlugt MSc Johan is Lead Expert ESG Advisory bij vermogensbeheerspecialist Van Lanschot Kempen en maakt deel uit van het Group Sustainability Department. Zijn focus ligt op duurzaamheidsverslaggeving en duurzame financiering. Na meer dan 20 jaar te hebben gewerkt op het gebied van beleggen heeft Johan een sterke ervaring opgebouwd in fundamenteel aandelenonderzoek en ESG-analyse. Voordat hij bij Van Lanschot Kempen in dienst trad, werkte Johan voor verschillende financiële instellingen, waaronder NN Investment Partners, Robeco en Daiwa Capital Markets, in ESG-integratie- en aandelenanalysefuncties. Johan heeft een Master in Economics behaald aan de Universiteit van Amsterdam, met als specialisaties Macro Economie en Economische Geschiedenis. Na zijn studie doorliep hij het Sustainable Investment Professional Certification (SIPC) programma van de John Molson School of Business van Concordia University in Canada en ook heeft hij de ESG Assurance opleiding aan de University of Groningen Business School afgerond.
dr. Nancy Kamp-Roelands RA bijzonder hoogleraar niet-financiele informatie, integrale verslaggeving en assurance. Sinds 1995 zowel nationaal als internationaal actief op deze vakgebieden middels het ontwikkelen van standaarden, zitting in commissies, clientwerk en onderzoek. Zij heeft aan de wieg gestaan van ontwikkelingen als de International Integrated Reporting Council.

Sandra Witteman

drs. Remco Bleijs RA Remco is Hoofd Sustainable Finance EY Nederland en verantwoordelijk voor de Sustainable Finance en ESG services van EY voor de Financiële Services sector in Nederland. Daarnaast is hij lid van het EY Asset Management NL management team en de Sustainability Finance stuurgroep van EY EMEIA. Remco leidt ook het Alternative Investments team van EY NL. Naast assurance services levert hij ook sustainable finance gerelateerde services, waaronder strategie, implementatie, compliance en assurance. Dit omvat ook integratie van ESG en Sustainable Finance elementen in portfolio en risk management, impact meting en (geïntegreerd) rapporteren. Remco verzorgt workshops, webinars en publiceert artikelen gerelateerd aan sustainability.