Vervolgopleiding NLP

Voor diepgaand en blijvend advies

Details

Cursusduur
8 dagen
Datum en locatie
16 maart 2022, 6, 22 april 2022, 11, 25 mei 2022, 8, 22 juni 2022, 6 juli 2022 - Ijsselstein Ut
Tijd
09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30, 09:30 - 16:30
Prijs ex. btw
€ 2.900,00 (leden) / € 2.900,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Intern accountants, MKB-accountants, Openbaar accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Expert
Accountancy
48 pe-uren

De NLP vervolgopleiding bestaat uit 8 dagen. De opleiding wordt afgesloten met een theorie examen. Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met ca. 2 uur huiswerk per bijeenkomst. De opleiding staat in totaal voor 48 PE-uren. Binnen NLP wordt gewerkt met accreditaties. De Vervolgopleiding NLP staat voor Master Practioner NLP voor accountants. Dit is een deelaccreditatie voor Master Practitioner in NLP. Met de aanvullende vervolgopleiding NLP verwerf je het internationaal erkende certificaat van Master Practioner NLP.

Logo NyenrodeBekijk het gehele Leertraject NLP, volg diverse cursussen en opleidingen op het gebied van Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) speciaal voor accountants.

Deze vervolgopleiding is voor hen die belang hechten aan goed management en diepgaand en blijvend advies. Je krijg de sleutel om zelf te bepalen hoe diep je het gesprek in wilt gaan.

Waar de basisopleiding zich concentreert op het communicatiemodelgeeft de vervolgopleiding diepgang om de motivatie van mensen te doorgronden, waarom doen zij wel of niet iets? Verder leer je de basis van iemands karakter kennen en herkennen aan de hand van hun communicatie. Daarmee kun je diepgaander adviseren, mogelijke conflicten oplossen en anderen assisteren om moeilijke situaties het hoofd te bieden. Binnen teams begrijp je hoe het komt dat het bijvoorbeeld 'lekker loopt' en krijg je handvatten om te interveniëren daar waar het 'niet lekker loopt'.

Doelstelling

De Vervolgopleiding NLP is gericht op de management vaardigheden, adviesvaardigheden én diepgaandere coaching vaardigheden. Naast het inzicht en het versterken van de communicatie geeft het je ook de handreiking om initiërend te werk te gaan bij de veranderingen in houding en gedrag die je voor ogen hebt.

Inhoud

De inhoud van deze opleiding verdiept het communicatiemodel uit de basisopleiding en voegt twee modellen toe: het coachings model om mensen te helpen veranderingen in houding en gedrag vorm te geven en het modelings model wat jouzelf de maximale flexibiliteit geeft met betrekking tot jouw mogelijkheden in gedrag.

De volgende thema's komen tijdens deze opleiding aan bod:

  • Waarden: Door de waarden van je gesprekspartner en je zelf te kennen heb je inzicht in wat iemand beweegt, of iemand wel of niet gemotiveerd is om zijn energie ergens aan te geven of niet. Voor medewerkers krijg je extra handvatten om effectiever te managen, voor klanten betekent het dat je meer tools krijgt om hen te ondersteunen en te adviseren.
  • Overtuigingen: De manier waarop wij onze doelen realiseren komt voort uit onze overtuigingen. Door de overtuigingen te kennen weten we waarom iemand sommige dingen niet doet zoals wij verwachtten en ze geven aan langs welke leefregels wij willen werken. Wanneer we flexibel met overtuigingen weten om te gaan kunnen we nieuwe paden inslaan.
  • Metaprogramma's: Door puur te luisteren is het mogelijk om te schetsen waar iemand wel of niet goed in is. Het werkt als voorspeller voor iemands gedrag en geeft inzicht waarom sommige mensen wel en andere mensen niet goed met elkaar kunnen omgaan én wat je daarmee kunt doen.
  • Flexibiliteit: Flexibiliteit in gedrag is het hoogste goed binnen NLP. Dit thema wordt in deze vervolgopleiding maximaal uitgediept door versneld te leren van iemand. Hierdoor kunnen capaciteiten razendsnel uitgebreid worden.

Bestemd voor

Accountants, (belasting)adviseurs, leidinggevenden, management/directie, kantoorleiders die de basisopleiding NLP hebben afgerond.

drs. Guido Dik

Guido DikBusiness coach en geaccrediteerd internationaal NLP Master Trainer.

Angela Steemers

De cursus vindt plaats in Vergadercentrum IJsselstaete in Ijsselstein Ut

Adres

Vergadercentrum IJsselstaete Industrieweg 31 Ijsselstein Ut Telefoonnummer (030) 752 59 13 E-mailadres info@ijsselstaete.com