Webinar Toekomstverkenning voor financials

een introductie

Details

Cursusduur
1 dag
Datum en locatie
14 juni 2022 - Online
Tijd
14:30 - 16:45
Prijs ex. btw
€ 150,00 (leden) / € 200,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Persoonlijke ontwikkeling
Bestemd voor
Accountants in business, Controllers, Intern accountants, Overheidsaccountants, Overige financieel professionals
Niveau
Fundamental
Finance in business
2 pe-uren

RC’s en CPC’s kunnen deelnemen tegen de ledenprijs.

We leven in tijdperk vol onzekerheid en veranderingen gaan snel. Organisaties moeten zich voorbereiden op voortschrijdende digitalisering, kunstmatige intelligentie, klimaatverandering en maatschappelijke veranderingen zoals vergrijzing en de inzet op inclusiviteit. Tegelijkertijd is de korte termijn behoorlijk turbulent en onzeker. Wanneer gaan we Corona de baas zijn? Wat gaat de Brexit voor ons betekenen?

Voor financieel-professionals is het essentieel om grip krijgen op scenario's, ontwikkelingen en de integraliteit van de uitdagingen, zodat de organisatie ook in de toekomst een succesvolle businesscase kan neerzetten.

Doelstelling
Tijdens dit webinar gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Kennis opdoen van toekomstverkenning: uitgangspunten, aanpak en impact
  • Inzicht verkrijgen in hoe om te gaan met onzekerheid en complexe verandervraagstukken, waarbij belangen op korte en lange termijn kunnen botsen
  • Ervaring opdoen met denken over de toekomst in relatie tot de ambities van de organisatie

Inhoud
Na dit webinar heb je een helder beeld van wat toekomstverkenning is en hoe je het kan inzetten voor jouw organisatie. We bespreken gestructureerde methoden van toekomstverkenning en diverse tools die je daarbij kunt gebruiken. We gaan specifiek in op het bereiken van impact en mogelijkheden van de uitkomsten van toekomstverkenning.

Smaakt dit naar meer? Of ben je al bekend met de basis van Toekomstverkenning, woon dan de 1-daagse cursus Toekomstverkennen voor financials: versterk je strategische sensitiviteit bij. Tijdens deze cursus gaan we dieper in op de stof, oefenen we met casuïstiek en gaan we aan de slag met actieplan direct toepasbaar voor de eigen organisatie. Smaakt dit naar meer? Meer informatie

Bestemd voor
Financieel professionals.

dr. Freija van Duijne

Dr. Freija van Duijne is zelfstandig ondernemer en werkt voor diverse opdrachtgevers aan strategietrajecten. Freija is voorzitter geweest van de Dutch Future Society. Haar boek ‘Toekomstverkennen, het ultieme denken in organisaties’ was genomineerd voor managementboek 2020. Freija heeft veel ervaring en affiniteit met strategie en toekomstverkenning in de publieke sector. Voor diverse provincies heeft zij bv trendverkenningen gedaan i.h.k.v. de omgevingsvisie. En voor gemeenten trendverkenningen en scenario’s gemaakt. Freija geeft inspiratielezingen over de toekomst op congressen en bijeenkomsten. Een veelvuldig gevraagd lezingenonderwerp momenteel is de toekomst van het onderwijs, de arbeidsmarkt en het leven-lang ontwikkelen.