Webinar US GAAP versus IFRS

Details

Cursusduur
2 dagen
Datum en locatie
10, 11 oktober 2022 - Online
Tijd
08:30 - 12:00, 08:30 - 12:00
Prijs ex. btw
€ 450,00 (leden) / € 540,00 (niet-leden)
Kennisgebied
Finance Operations & Reporting, Online learning
Bestemd voor
Accountants in business, Openbaar accountants, Overige financieel professionals
Niveau
Advanced
Accountancy
6 pe-uren

10, 11 oktober 2022 - Online

RC's ontvangen een korting van 100 euro op de Prijs voor niet-leden


Voor accountants en financials betrokken bij externe verslaggeving van organisaties met internationale entiteiten.

Ben je betrokken bij de externe verslaggeving van internationale entiteiten? dan is kennis van IFRS onontbeerlijk. Als daarbij ook sprake is van een Amerikaanse moeder- of dochtermaatschappij, dan moet je ook op de hoogte zijn van de meest in het oog springende verschillen tussen US GAAP en IFRS om allerlei verzoeken te begrijpen en te kunnen toepassen.

Doelstelling

Na afloop van deze cursus heb je een effectief overzicht van de grootste verschillen tussen IFRS en US GAAP aan de hand van de huidige geldende wet- en regelgeving, IFRS en FASB/SEC regels.

Inhoud

Je krijgt op balans- en resultatenrekeningniveau een overzicht en uitleg van de verschillen tussen IFRS en US GAAP voor boekjaren beginnend vanaf 1/1/2021 en later. Je krijgt inzicht in de opbouw van US GAAP en IFRS en je wordt op de hoogte gebracht van de meest voor de hand liggende wijzigingen middels (digitale) referentiebronnen.

De cursus is thematisch opgebouwd en heeft de vorm van een hoor- en werkcollege. Alle relevante wijzigingen tot vier weken voorafgaand aan de training komen hier aan de orde. Bij US GAAP komen zowel de wijzigingen aan de orde v.w.b. de listed companies als private companies.

Bestemd voor

Financials en accountants werkzaam bij of voor organisaties die verantwoordelijk zijn voor het samenstellen, analyseren of controleren van reporting packs met als grondslag US GAAP/IFRS.

drs. Stefan Betting RA

Stefan Betting drs. Stefan Betting RA, eigenaar/oprichter van Profeda, een organisatie gericht op accountants, advocaten en notarissen. Stefan is tevens docent, examinator en scriptiebegeleider. (internationale) externe verslaggeving bij de Nyenrode Business Universiteit.