Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Aangifte erfbelasting: een invuloefening?

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod

De aangifte erfbelasting is niet je specialiteit, maar je klant verwacht dat je hem ook hierbij ondersteunt. Dit webinar geeft je daarvoor de juiste tips en hulpmiddelen.

De aangifte erfbelasting kan eenvoudig zijn, maar kent een aantal diepere lagen die je klanten bij een juiste toepassing verrassende besparingen kunnen opleveren. Tijdens het webinar krijg je inzicht in de opbouw van de heffing van erfbelasting. Hierbij krijg je praktische tips en handreikingen. Een onmisbaar webinar voor iedereen die zijn klant goed wil adviseren of juist scherp met de notaris wil meedenken. 

Doelstelling 
Na dit webinar ben je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en nog beter in staat je cliënt te adviseren. Je krijgt een beter inzicht in de opbouw van de erfbelasting. Het deel dat aan de aangifte voorafgaat is immers nog belangrijker.  

Inhoud 
De onderwerpen die behandeld worden zijn afhankelijk van de actualiteit en de ontwikkelingen. De volgende aspecten worden in ieder geval besproken;  

  • Erfrecht en testamenten: de basis van iedere aangifte begint hier
  • De fiscale en de civiele nalatenschap: wat zijn de verschillen en waarom is dit zo belangrijk?
  • Overige actualiteiten en rechtspraak

Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in de juridische en fiscale opbouw van een nalatenschap. Hiermee heb je de basis om een aangifte erfbelasting te verzorgen. Vanuit de aangifte krijg je rechtspraak en een casus om tot de gewenste verdieping te komen.  

Bestemd voor 
Mkb-accountants en overige adviseurs die klanten op fiscaal gebied adviseren.