Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Appreciative Auditing

Audit voor vernieuwing en verbetering

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 30 november 2023, Amsterdam

Prijs (excl. btw)

€ 895 (leden)

€ 995 (niet-leden)

PE

8

Van kwaliteitscontrole naar kwaliteitscultuur!

Zowel grote als kleinere organisaties hebben de kracht van appreciative auditing ontdekt en ingevoerd. In plaats van focus op "achterom kijken naar wat misgaat", kijken we vooruit, naar wat nodig en gewenst is.

Appreciative Auditing, ook wel waarderend auditen genoemd, is een combinatie van de reguliere auditaanpak aangevuld met de principes van Appreciative Inquiry. Dit is een methode van actieonderzoek die opdrachtgevers helpt om auditresultaten effectief om te zetten naar verbeteracties. Steeds meer auditors, hoger management en leden van audit commissies ervaren de kracht van de waarderende aanpak in hun organisatie. Bij een waarderende audit worden auditinterviews dialogen van gecommitteerde mensen in de organisatie, brengt audit inspiratie en vormt het de basis voor het co-creëren van verbetering en vernieuwing.

Waarderend auditen wil absoluut niet zeggen dat er geen oog is voor non-conformiteiten en problemen die niet benoemd mogen worden. Deze worden waarderend onderzocht.

Doelstelling
In deze interactieve kleinschalige training (maximaal 16 deelnemers) krijg je kennis van de zienswijze en aanpak van Appreciative Auditing. We trainen de vaardigheden om maximale betrokkenheid en draagvlak te creëren tijdens het auditproces om zo meer draagvlak te krijgen voor je auditresultaten. Je ervaart hoe audit samengaat met gewenste verandering.

Deze training sluit aan bij onder andere de volgende leerdoelen:
-   Vergroten van je persoonlijke effectiviteit.
-   Lerend vermogen van je organisatie vergroten en je rol als auditor daarin.
-   Vergroten van de impact van je audits.
-   Bijdrage leveren aan kwaliteitsimpuls binnen je organisatie.

Inhoud
De training is praktisch ingestoken. Naast praktijkmateriaal van de docent worden deelnemers uitgenodigd eigen praktijkcases in te brengen.

Na afloop van deze interactieve training:

  • Heeft u kennis van de principes van Appreciative Auditing.
  • Heeft u uw audit toolbox verreikt met de appreciative audit aanpak: Een andere aanpak én adviesrelatie met uw business partners.
  • Bent u in staat om het proces van een appreciative audit te ontwerpen en uit te voeren.
  • Bent u in staat om meer betrokkenheid en draagvlak voor uw auditresultaten te creëren.
  • Heeft u door middel van rollenspelen met een ervaren trainingsacteur zelf ervaren hoe u met een waarderende grondhouding waarderende auditgesprekken voert.
  • Heeft u inzicht verkregen in waarderend rapporteren.
  • Heeft u een eigen praktijkopdracht uitgevoerd en daar feedback op ontvangen.

Deelnemers aan de training ontvangen het boek Veranderen met Appreciative Inquiry en een trainingsmap met naslag documentatie, voorbeelden en formats. Tijdens de training deelt u inzichten en ervaringen met collega deelnemers en oefent u praktijkopdrachten. Kortom, na deze training beschikt u over de bagage om zelf aan de slag te gaan met waarderend auditen.

Bestemd voor
Internal auditors, intern accountants, managerial controllers en (kwaliteit) adviseurs betrokken bij of verantwoordelijk voor audits. Uit ervaring blijkt dat ook controlerend openbaar accountants profijt hebben van deze training.

Van deelnemers verwachten we een nieuwsgierige en open houding.

fallback
Jeannette de Haan
Consultant, coach en trainer
Jeannette heeft ruime ervaring met waarderend auditen, waarderend ontwikkelen en waarderend actieonderzoek en brengt meer dan 20 jaar audit-, onderzoek-, proces-, kwaliteit-, governance en verandermanagementervaring mee die ze heeft opgedaan in zowel de profit- als de nonprofitsector. meer info
Appreciative Auditing
Startdatum 30 november
do 30 november 2023
9:30 - 20:00
Amsterdam
Routebeschrijving