Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Basisopleiding NLP voor accountants

Van adviseur naar vertrouwenspersoon

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod
Deze basisopleiding NLP is speciaal gericht op adviserende en leidinggevende functies. Dankzij NLP technieken vergroot je je daadkracht met meer tevreden klanten als resultaat.

Word vertrouwenspartner door goed aan te sluiten en te verbinden met je gesprekspartner. Verbinding met de ander begint met verbinding met jezelf.

Als vertrouwenspersoon adviseer je niet alleen, maar probeert je zoveel mogelijk aan te sluiten bij je gesprekspartner. Aansluiten op de ander gaat over verbinden. Je probeert de verbinding te maken met de zaken waar je gesprekspartner tegenaan loopt. Dit doe je niet alleen door vaardigheden te leren om communicatief goed aan te sluiten.

Met NLP ga je een aantal slagen dieper en kijk je naar je eigen mentale processen (overtuigingen en mentale scripts) die direct invloed hebben op je communicatie en gedrag. Je wordt je bewust en krijgt grip hierop, waarmee je de verbinding met jezelf vergroot. Je zult zien dat hierdoor de verbinding met de ander sterker wordt.

Binnen NLP wordt gewerkt met accreditaties. Deze Basisopleiding NLP voor accountants staat voor het NLP business practitioner met als specialisatie financiële dienstverlening. Aanvullend op deze opleiding is de Vervolgopleiding NLP; waar de Basisopleiding zich concentreert op het communicatiemodel geeft deze Vervolgopleiding diepgang om de motivatie van mensen te doorgronden; waarom doen zij wel of niet iets?

Doelstelling
De Basisopleiding NLP is speciaal gericht op adviserende en leidinggevende functies in de accountancy. Dankzij NLP-technieken vergroot je je daadkracht met meer tevreden klanten en collega's als resultaat.

Inhoud
Tijdens de opleiding worden de volgende thema's en modellen behandeld:

  • Leren lezen van non-verbale communicatie: rapport, representatiesystemen, oogbewegingen
  • Overtuigen van de ander: miltonmodel, strategiëen, chunken, submodaliteiten
  • Bewustwording van de eigen communicatie: associatie/dissociatie, driestapsdissociatie
  • Effectieve groepscommunicatie: groepsprocessen, leerstijlen, metaforen, presenteren
  • Vertrouwen creëren: rapport, metamodel, ankeren, staten

Je leert hoe je nog effectiever kunt zijn in luistervaardigheid, manier van presenteren, manier van aansluiting vinden bij anderen, in overtuigingskracht, in leidinggevende capaciteiten en vooral ook hoe je bij jezelf blijft en tegelijkertijd ruimte biedt aan de ander. Het leert je ook hoe cijfers, conclusies en adviezen met je klant zo te bespreken dat de boodschap beklijft en dat je inzicht biedt in plaats van ruimte voor discussie.

Bestemd voor
Accountants, (belasting)adviseurs, leidinggevenden, management/directie, kantoorleiders, relatiebeheerders werkzaam binnen de accountancy of vergelijkbare financiële functies.

De Basisopleiding NLP bestaat uit 8 dagen (48 PE) en wordt in samenwerking met de SRA aangeboden. De opleiding wordt afgesloten met een theorie-examen.

Aanvullend op deze opleiding is de Vervolgopleiding NLP; waar de Basisopleiding zich concentreert op het communicatiemodel geeft deze Vervolgopleiding diepgang om de motivatie van mensen te doorgronden; waarom doen zij wel of niet iets?

Naast de bijeenkomsten dien je rekening te houden met ca. 2 uur huiswerk per bijeenkomst.