Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Blockchain, Crypto-valuta, NFT’s en EV

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod
Blockchain is een revolutie die momenteel aan de gang is over de hele wereld. De media staan er vol mee, maar wat weet je ervan als accountant?

Je klanten zijn al bezig of volgen de ontwikkelingen op de voet van blockchain, crypto-valuta en non fungible tokens. Maar hoe vinden deze ontwikkelingen hun weerslag in de jaarrekening in Nederland?

Op het eerste gezicht lijkt het allemaal gemakkelijk maar denk bijvoorbeeld alleen al bij de verwerking van crypto-valuta aan de verschillende rollen die uw klant daarbij kunnen hebben. Zijn ze een miner, belegger of doen ze aan day traden? Of handelen ze in Bitcoin futures? Begint uw cliënt een platform? Geeft de cliënt zelf (binnenkort) een munt uit, een zogenaamde ICO en op welke van de drie manieren is die dan gewaardeerd? Zijn alle munten vergelijkbaar? Wat zijn de gevolgen van de overdracht van cryptografische activa voor diensten door derden? En als een personeelslid een aantal tokens krijgt als personeelsbeloning, op welke wijze komt dat dan tot uiting in de jaarrekening?

Andere klanten zijn bezig met het ontwikkelen of kopen van NFT's, hoe wordt dat verwerkt in de jaarrekening? Hoe zit het met de waardering?

Crypto-valuta en NFT's zijn gebaseerd op de techniek van blockchain maar wat zijn nog meer de gevolgen van deze technologie voor de jaarverslaggeving?

Inhoud
1. Blockchain: wat wordt verstaan onder blockchain, op welke toepassingen richt de blockchain zich? Kan blockchain het opstellen, samenstellen en/of controleren van jaarrekeningen beïnvloeden?

2. Crypto-valuta: wat zijn crypto's, welke soorten crypto's zijn er en wat zijn de grootste verschillen, presentatie, waardering en toelichting van crypto-valuta in de jaarrekening bezien vanuit meerdere invalshoeken in Nederland. Wat is een asset-backed token, een utility token en security token en hoe deze te waarderen?

3. Non fungible token: wat is een NFT, hoe werkt een NFT, waar worden NFT's voornamelijk voor gebruikt? Hoe zit het met de presentatie, waardering en toelichting van non fungible tokens in de jaarrekening in Nederland. Wat is een ICO en wat zijn de verschillen met een IPO? Wat is EFTG en wat gaat dat brengen?

Bestemd voor
Openbaar accountants, accountants in business