Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Crypto door de bril van de financial

Q&A voor accountants en controllers

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod
In deze masterclass nemen wij je mee over alle financiële en fiscaal-juridische implicaties met betrekking tot crypto. Van de basis tot de accounting en van fiscaal-juridische implicaties tot internal control en risico-mitigatie.

Cryptocurrencies en de achterliggende blockchaintechnologie halen wekelijks het nieuws. Hoewel de toezichthouders terughoudend zijn, is er steeds meer interesse in crypto (investeringen) vanuit family offices, (beursgenoteerde) bedrijven en zelfs wettelijk erkende landendiverse staten. Maar hoe gaan we hier als financial mee om, crypto binnen de organisatie?

Een klant heeft crypto's aangekocht, hoe zet ik die op de balans? Niet als voorraad (toch?!). En mogen we crypto's zomaar als betaling accepteren? Stel dat het personeel wil worden uitbetaald in crypto's, hoe werkt dit? En hoe kijkt de fiscus hiernaar? Stuk voor stuk valide vragen die bij jou als finance professional te binnen zullen schieten wanneer je denkt aan crypto's binnen jouw organisatie.

In deze masterclass nemen wij je mee over alle financiële en fiscaal-juridische implicaties met betrekking tot crypto. Van de basis tot de accounting en van fiscaal-juridische implicaties tot internal control en risico-mitigatie.

Doelstelling
Na afloop ben je niet alleen op de hoogte van de basiselementen van cryptocurrencies, maar ook van financiële vraagstukken en fiscaal-juridische implicaties als het gaat om crypto's. Met de checklist waarop te letten met crypto's heb je meer dan een goede basis te pakken voor jezelf en jouw organisatie.

Inhoud
Maarten de Borst, Léon Hoeksema en Peter Hofman behandelen de volgende onderwerpen; geïllustreerd met veel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk:

  • Crypto basis (o.a. Bitcoin, blockchain en verschillen & overeenkomsten bekende vormen van geld)
  • crypto's en accountancy (o.a. waardering, IFRS13 en valutarisico's)
  • Fiscaal-juridische implicaties voor crypto's (o.a. BTW, IB, VPB en Box III arrest)
  • Tokenisatie (o.a. certificaten op de blockchain)
  • Internal control (o.a. operationele risico's en procuratie)
  • Risico's, fraude en criminaliteit (o.a. veiligheid, opsporing en tooling)
  • Wetgeving (o.a. Wwft, MiCa, Dac8)
  • Toekomstige ontwikkelingen (o.a. smart contracts, Decentralized Finance (DeFi), NFT's en CBDC's)
  • Checklist waarop te letten met cryptocurrencies

Bestemd voor
Deze masterclass is bedoeld voor de finance professional die begrijpt dat cryptocurrencies en de achterliggende blockchaintechnologie ieder bedrijf zal raken en wil weten hoe hierop in te spelen.

Liever online deelnemen? Volg dan de online variant: Crypto door de bril van de financial | online masterclass.