Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

CSRD Advanced

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 4 oktober 2023, IJsselstein Ut

di 14 november 2023, Hoofddorp

do 14 december 2023, Hoofddorp

Prijs (excl. btw)

€ 995 (leden)

€ 995 (niet-leden)

PE

8

Ben je op zoek naar de toepassing van de nieuwe Corporate Sustainability Reporting Directive in één dag? Volg de cursus CSRD Advanced en ga goed voorbereid aan de slag.

Deze cursus maakt deel uit van de tweedaagse cursus CSRD Essentials en Advanced. Klik hier voor informatie over de leergang CSRD

Je bent op de hoogte van het feit dat de Europese Commissie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) heeft aangenomen. Deze regelgeving verplicht bedrijven te rapporteren over onder andere de milieu- en sociale impact van bedrijfsactiviteiten, en om deze informatie te laten toetsen door een externe accountant

Voor veel bedrijven betekent dit dat zij snel aan de slag moeten om klaar te zijn en te voldoen aan deze verplichting. Wat betekent dit voor jou als financial? In deze dag gaan we invulling geven aan hoe je als financial CSRD in jouw organisatie permanent implementeert top down: strategie, beleid, richtlijnen en procedures, KPI's maar ook top down, meting bij de bron, GKG scope 1,2 en 3 waarbij we onder andere aandacht geven aan welke (software) tools momenteel beschikbaar zijn en wat zij kunnen bieden, welke openbare bronnen en (gratis) tools en normen te vinden zijn op het internet, wat bieden de BIG 10 accounting en consulting firms vandaag de dag aan oplossingen en wanneer heb je welke soort adviseur nodig?

Word een CSRD Expert | Eendaagse training
Hoe voldoe ik aan de toelichtingsvereisten die vermeldt staan in de CSRD en de ESRS en op welke wijze implementeer ik CSRD al dan niet met hulp van externen, tools en derden? Na de training heb je een goed overzicht van wat de eisen zijn, wat er allemaal voorhanden is en waar je het stokje moet overdragen aan een externe of gebruik moet maken van een beproefde (software)tool. Kortom ga jij goed voorbereid aan de slag met de implementatie van CSRD of gok je dat het wel goedkomt?

Deze cursus maakt deel uit van de tweedaagse cursus CSRD Essentials en Advanced.

 • Klik hier voor informatie over deze tweedaagse cursus.
 • Klik hier als je interesse hebt in de eendaagse cursus CSRD Essentials.

Wat zijn de voordelen van de cursus?

 • Draag effectief bij aan de duurzaamheidsverslaggeving van jouw organisatie, onderken de risico's en benut de kansen
 • Deel jouw kennis en ervaring met vakgenoten
 • Ontvang een schat aan praktische (digitale) informatie
 • Ben je bij met de meest recente wijzigingen in CSRD, ESRS en daaraan ten grondslag liggende normen

Welke onderwerpen komen aan bod?

 • Overzicht uitdagingen en oplossingen op het gebied van strategie, beleid, procedures en richtlijnen met betrekking tot de vakgebieden ESG alsmede het stellen van KPI's en een raamwerk van meetinstrumenten
 • Overzicht van voorhanden (software) tools met betrekking tot duurzaamheidsverslaggeving van rapportage-software tot verzameling brongegevens (bijvoorbeeld scope 1,2 en 3 emissies)
 • Overzicht van werkvelden en competenties van SDG tot monitoren wetenschappelijke normen BIG 10 accounting en consulting firms
 • Voorhanden praktische tools en checklisten
 • Voor in- en externe auditors of financiële afdeling: welke richtlijnen momentele gebruiken om de niet-financiële informatie en duurzaamheid te controleren (controle standaarden, ISO, etc.)
 • Praktische tips en trucs
 • Handig veelomvattend en actueel digitaal naslagwerk

Welke boeken en/of materiaal ontvang je?
Alle deelnemers ontvangen een uitgebreide digitale documentatiemap waarin niet alleen alle presentaties zitten maar ook is gevuld met actuele regelgeving, jurisprudentie en toonaangevende artikelen.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Deze eendaagse training is relevant voor financials (leden raad van bestuur, commissarissen, controllers, financieel managers maar ook accountants en consultants) die al bekend zijn met de hoofdlijnen van de nieuwe CSRD-regelgeving en op zoek zijn naar praktische handreikingen om dit meteen te kunnen vertalen naar hun organisatie. Doel van deze training is behalve aan te geven wat er allemaal in de praktijk te vinden is maar ook een vorm van zelf-evaluaties van waar begint en eindigt de rol van de financial in dit proces.

Businesspartner

Dit programma wordt uitgevoerd door onze businesspartner Alex van Groningen. Na inschrijving ontvang je overige correspondentie van Alex van Groningen. 
Programma:

9:00 uur - 9:30 uur | Inloop en ontvangst
9:30 uur - 11:00 uur | Blok I
11:00 uur - 11:15 uur | Pauze
11:15 uur - 12:30 uur | Blok II
12:30 uur - 13:30 uur | Lunch
13:30 uur - 15:00 uur | Blok III
15:00 uur - 15:15 uur | Pauze
15:15 uur - 17:15 uur | Blok IV
17:15 uur - 17:30 uur | Evaluatie, wrap-up en sluiting

Let op: Deelnemers ontvangen vooraf studiemateriaal ter voorbereiding (studietijd ca. 1 uur)
Stefan Betting
Stefan Betting
drs. Stefan N. Betting RA
Ik ben een docent in hart en nieren. Met meer dan 200 trainingen per jaar en dat vanaf het jaar 2000 kan ik zeggen dat ik doe waar ik plezier in heb. Mijn expertise ligt met name op het vlak van de (inter-)nationale externe verslaggeving waaronder Dutch Gaap, IFRS en US Gaap. Ik heb ook ruimschootse ervaring met Integrated Reporting en Duurzaamheidsverslaggeving. Ik geef al… meer info
CSRD Advanced
Startdatum 4 oktober
wo 4 oktober 2023
9:15 - 17:30
IJsselstein Ut
Routebeschrijving
Startdatum 14 november
di 14 november 2023
9:15 - 17:30
Hoofddorp
Routebeschrijving
Startdatum 23 november
do 23 november 2023
9:30 - 17:30
Nieuwegein
Routebeschrijving
Startdatum 14 december
do 14 december 2023
9:30 - 17:30
Hoofddorp
Routebeschrijving
Startdatum 21 december
do 21 december 2023
9:15 - 17:30
Nieuwegein
Routebeschrijving