Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Cultuur, integriteit en risicomanagement

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod
Herken de kenmerken van een gezonde bedrijfs- en afdelingscultuur. Verbind 'cultuur' via 'integriteit' en 'risicomanagement' met de dagelijkse praktijk. Doorgrond de samenhang in de samenwerking met andere functies en afdelingen.

De bedrijfscultuur is het karakter van de organisatie. Als je succesvol veranderingen wilt realiseren, dan zul je oog moeten hebben voor de sleutelrol die cultuur speelt.

Cultuur, integriteit en waarden zijn nauw verbonden met leiderschap, risicohouding en veranderbereidheid. De mentaliteit van de organisatieleiding is bepalend voor de mate waarin mensen verantwoordelijkheid nemen, elkaar aanspreken en verantwoording afleggen. Het is daarom van wezenlijk belang om inzicht te krijgen in je eigen bedrijfs- en afdelingscultuur.

Doelstelling
In deze cursus gaan we aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Herkennen van de kenmerken van een gezonde bedrijfs- en afdelingscultuur
  • Verbinden van 'cultuur' via 'integriteit' en 'risicomanagement' met de dagelijkse praktijk
  • Opdoen van tools en visie om te gebruiken in de eigen werkomgeving
  • Trainen in het denken in kernwaarden bij afwegen van conflicterende belangen
  • Doorgronden van samenhang in de samenwerking met andere functies en afdelingen
  • Benutten van kansen èn beperken op een geïntegreerde wijze van bedreigingen, gebruikmakend van de principes van COSO ERM en ISO 31000 Risk Management

Inhoud
Tijdens deze cursus oefenen we met kaders waarmee je het karakter (DNA) van je organisatie(onderdeel) kan duiden. De rol van kernwaarden bij het bepalen en realiseren van de strategie wordt toegelicht en geïllustreerd met actuele voorbeelden. We bekijken naar de belangenafwegingen bij het inrichten, uitvoeren, evalueren en verbeteren van bedrijfsprocessen en projecten. En we onderzoeken hoe het komt dat conventioneel risicomanagement nauwelijks leidt tot verbetering van de besluitvorming. Tot slot bespreken we de fascinerende relatie tussen geïntegreerd prestatie- en risicomanagement en integrated reporting.

Bestemd voor
Accountants, controllers, risk managers, compliance officers en internal auditors, die in een veranderproces inzicht willen krijgen in het omgaan met cultuur in de dagelijkse praktijk.

Als RC kom je in aanmerking voor het ledentarief.