Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Cyberbedreigingen in de publieke sector

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

wo 13 december 2023, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 895 (leden)

€ 995 (niet-leden)

PE

12

Organisaties binnen de publieke sector zijn in toenemende mate doelwit van cybercriminaliteit. Beroepscriminelen leggen met DDoS-aanvallen websites plat of gijzelen met behulp van ransomware, zoals Cryptolocker en WannaCry, kritische data van organisaties voor losgeld. Statelijke actoren krijgen door middel van cyberspionage waardevolle informatie in handen en weten tegenwoordig zelfs door middel van hacking democratische processen te beïnvloeden. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) concludeert al jaren dat de digitale weerbaarheid van organisaties, waaronder (semi)overheidsorganisaties, achterblijft bij de als maar groeiende dreigingen en dat de risico’s daardoor alsmaar toenemen. Niet langer is cybersecurity daarom een onderwerp dat alleen bij de afdeling IT op de agenda staat. Ook bestuurders houden zich steeds meer met het onderwerp bezig en verwachten op dit gebied inmiddels ook het nodige van controllers, risk officers, internal auditors en accountants.

Inhoud

Inleiding

Organisaties binnen de publieke sector zijn in toenemende mate doelwit van cybercriminaliteit. Beroepscriminelen leggen met DDoS-aanvallen websites plat of gijzelen met behulp van ransomware, zoals Cryptolocker en WannaCry, kritische data van organisaties voor losgeld. Statelijke actoren krijgen door middel van cyberspionage waardevolle informatie in handen en weten tegenwoordig zelfs door middel van hacking democratische processen te beïnvloeden. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) concludeert al jaren dat de digitale weerbaarheid van organisaties, waaronder (semi)overheidsorganisaties, achterblijft bij de als maar groeiende dreigingen en dat de risico's daardoor alsmaar toenemen. Niet langer is cybersecurity daarom een onderwerp dat alleen bij de afdeling IT op de agenda staat. Ook bestuurders houden zich steeds meer met het onderwerp bezig en verwachten op dit gebied inmiddels ook het nodige van controllers, risk officers, internal auditors en accountants.

Je volgt tijdens deze training de e-learning Cybersecurity. Dat doe je tijd- en plaatsonafhankelijk, dus waar en wanneer je zelf wil. De kennis die je tijdens het doorlopen van deze e-learning opdoet, pas je direct toe in de eigen praktijk. Je voert namelijk aan de hand van een aantal vragen een cybersecurityanalyse uit binnen jouw organisatie. Tijdens de bijeenkomst, die je zowel fysiek als digitaal kunt bijwonen, ontvang je feedback op je cybersecurityanalyse. Vanzelfsprekend bestaat er tijdens deze bijeenkomst alle ruimte voor het stellen van vragen.

Leerdoelen

Na afloop van de training is de deelnemer in staat:

  • hacking als concept te definiëren;
  • de belangrijkste trends en ontwikkelingen ten aanzien van hacking en cyber security binnen de publieke sector uiteen te zetten;
  • de wijze waarop (semi)overheidsorganisaties zich kunnen wapenen tegen hacking uiteen te zetten;
  • de digitale weerbaarheid van (semi)overheidsorganisaties aan de hand van frameworks in te richten en te toetsen; en
  • als gesprekspartner te kunnen fungeren van specialisten op het gebied van cybersecurity.

Programma

  • E-learning: Cybersecurity
  • Opdracht: Cybersecurity
  • Bijeenkomst: Cyberbedreigingen in de publieke sector

Doelgroep

Je bent werkzaam als internal/operational auditor, interne accountant, controller of risk officer binnen de publieke sector en hou je bezig (of gaat je bezighouden) met het inrichten en/of toetsen van aan cybersecurity gerelateerde onderwerpen, maar hebt hier nog geen of beperkte kennis en/of ervaring mee.

Mohamed Amezguiou
Mohamed Amezguiou
Mohamed Amezguiou RE CISA is specialist op het gebied van audit en cyber security. Hij heeft een achtergrond bij EY en begeleidt organisaties met vraagstukken op het gebied van IT-risk-management en cyber resilience. meer info
Cyberbedreigingen in de publieke sector
Startdatum 13 december
wo 13 december 2023
9:00 - 16:00
Utrecht
Routebeschrijving