Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

De toekomst van geld

Over crypto, blockchain, NFT’s, fraude en meer

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 12 december 2023, Amsterdam

Prijs (excl. btw)

€ 750 (leden)

€ 850 (niet-leden)

PE

6

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die begrijpt dat er grote veranderingen gaande zijn rondom geld en de financiële sector en daarom op de hoogte wil zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Aan bod komt onder meer: automatisch uitvoerende contracten (smart contracts), financieringen zonder tussenpartij (DeFi), de hype rond digitale verzamelobjecten (NFT's) en Facebook's digitale munt Libra en het antwoord van de centrale banken (Central Bank Digital Currencies of CBDC's).

Digitalisering heeft het concept geld compleet veranderd. Cash is naar de achtergrond verdwenen, beurshandel vindt alleen nog op schermen plaats en nieuwe innovaties als cryptocurrencies en blockchaintechnologie halen dagelijks het nieuws. In deze cursus gaan wij hier uitgebreid op in en we leggen verbanden met de huidige vormen van geld. De nieuwste innovaties op dit gebied komen aan bod: van automatisch uitvoerende contracten (smart contracts) tot financieringen zonder tussenpartij (Decentralized Finance of DeFi), de hype rond digitale verzamelobjecten (NFT's) en Facebook's digitale munt Libra en het antwoord van de centrale banken (Central Bank Digital Currencies of CBDC's).

Na afloop van deze cursus ben je niet alleen op de hoogte van de huidige mogelijkheden en ontwikkelingen, maar ben je ook beter in staat om deze in perspectief te plaatsen en om een visie te ontwikkelen over de toekomst van geld.

Inhoud

  • Geld in perspectief
  • Bitcoin
  • Cryptocurrencies en de overeenkomsten en verschillen met bekende vormen van geld
  • De achterliggende blockchaintechnologie en haar beloften
  • De laatste ontwikkelingen: fraude bij cryptobeurzen (FTX), de duurzaamheid van Bitcoin en toekomstige regulering
  • Veelbelovende innovaties: o.a. tokenization (digitaal eigenaarschap), smart contracts (automatisch uitvoerende contracten), DeFi (financieringen zonder tussenpartij), NFT's (digitale verzamelobjecten), Facebook's digitale munt Diem en CBDC's (digitaal centrale bankgeld)
  • Diverse casussen in verschillende sectoren; de casussen worden van tevoren zoveel mogelijk afgestemd op de sectoren van de cursisten

Aan de hand van casuïstiek en verschillende opdrachten leer je de welke toepassingen er zijn en wat dit betekent voor de rol van de financial.

Tijdens de cursus ontvang je het nieuwste boek van Maarten de Borst en Marijn Romme, Bouwen aan Digitaal Vertrouwen: de kracht van cryptocurrencies en blockchaintechnologie.

Bestemd voor
Deze cursus is bedoeld voor iedere finance professional die begrijpt dat er grote veranderingen gaande zijn rondom geld en de financiële sector en daarom op de hoogte wil zijn van de nieuwste ontwikkelingen.

Heb je deze cursus al gevolgd? Bekijk de verdiepingscursus: De Impact van digitale valuta

Als RC kun je gebruik maken van de ledenprijs.

Maarten de Borst
Maarten de Borst
Strategy Consultant
Maarten is strategie consultant bij Numbers, een boutique advieskantoor gespecialiseerd in de praktische toepassingen van technologie in de financiële context. Maarten is auteur van het boek Bouwen aan Digitaal Vertrouwen (Noordhoff Business), is docent bij NBA Opleidingen en werkt als adviseur Cyber- & Financial crime bij de Dienst Regionale Recherche van de Politie Eenheid Amsterdam. Maarten heeft een achtergrond in de financiële sector, waar hij… meer info
De toekomst van geld
Startdatum 12 december
di 12 december 2023
9:30 - 17:00
Amsterdam
Routebeschrijving