Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Diversiteit en inclusie voor accountants

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 7 november 2023, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 895 (leden)

€ 995 (niet-leden)

PE

12

De onderwerpen diversiteit en inclusie zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving.
We worden als samenleving steeds meer divers en de maatschappelijke vraagstukken rondom diversiteit en inclusie groeien. Hiernaast vindt op deze onderwerpen steeds meer regulering plaats door toenemende Nederlandse en Europese wet- en regelgeving.

Binnen organisaties wordt het belang van het sturen op diversiteit en inclusie steeds meer herkend en erkend. Uit diverse onderzoeken blijkt dat organisaties met diverse en inclusieve teams beter presteren en innoveren. Anders gezegd, het leidt aantoonbaar tot een positievere business case. Als accountant of financial professional ontkom je er in de toekomst dus niet meer aan om de risico's bij het gebrek aan diversiteit en inclusie te identificeren en de getroffen maatregelen te beoordelen.

Je volgt tijdens deze training de e-learning Diversiteit en inclusie. Dat doe je tijd- en plaatsonafhankelijk, dus waar en wanneer je zelf wil. De kennis die je tijdens het doorlopen van deze e-learning opdoet, pas je direct toe in de eigen praktijk. Je voert namelijk een diversiteit- en inclusiescan uit binnen je eigen organisatie, waarbij je kansen en risico's in kaart brengt. Tijdens de bijeenkomst, die je zowel fysiek als digitaal kunt bijwonen, ontvang je feedback op je uitwerking. Vanzelfsprekend bestaat er tijdens deze bijeenkomst alle ruimte voor het stellen van vragen.

Uniek aan deze training is dat we tijdens de laatste bijeenkomst een diversiteit-en-inclusie-game spelen. Tijdens deze serieus game word je uitgedaagd om in de schoenen te gaan staan van een ander en zodoende de kansen en risico's op het gebied van diversiteit en inclusie niet alleen te leren herkennen, maar ook zelf te ervaren. Vaardigheden zoals inleven, vragen stellen, luisteren en het dialoog aangaan komen met behulp van deze serieus game ruimschoots aan bod en hiermee zorgt de game voor een unieke leerervaring!

Leerdoelen

Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat:

  • diversiteit en inclusie als concepten op verschillende niveaus te definiëren;
  • de belangrijkste trends en ontwikkelingen ten aanzien van diversiteit en inclusie uiteen te zetten;
  • de risico's en kansen ten aanzien van diversiteit en inclusie te herkennen; en
  • een diversiteit- en inclusiescan uit te voeren.

Programma

  • E-learning: Diversiteit en inclusie (ca. 3 uur)
  • Opdracht: Diversiteit en inclusie (ca. 3 uur)
  • Bijeenkomst: Diversiteit en inclusie voor accountants inclusief serieus game (6 uur)

Doelgroep
Je bent werkzaam als internal/operational auditor, interne accountant, controller of risk officer en wil je verdiepen in de onderwerpen diversiteit en inclusie.

fallback
Ignatia Mannoe
Operational auditor en programmamanager
Ignatia Mannoe RO heeft ruim 15 jaar ervaring als operational auditor en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het auditen van cultuur en veiligheid. Zij is auditor binnen Eneco, alwaar zij sinds 2019 ook de rol van programmamanager Diversity & inclusion bekleedt. Ignatia is daarnaast founder van IKBOOST en samenspeelster bij Securing Candor van Joriene Beks (Psychologische Veiligheid). meer info
Diversiteit en inclusie voor accountants
Startdatum 7 november
di 7 november 2023
9:00 - 16:00
Utrecht
Routebeschrijving