Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

2 dagen

Duurzaam leiderschap

Leergang over impactvol leiderschap

Details
Lengte

2 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

di 12 november 2024

Prijs (excl. btw)

€ 1.600 (leden)

€ 1.750 (niet-leden)

PE

12

Als leidinggevende in de publieke sector sta je voor grote uitdagingen. Je moet resultaten en doelen realiseren binnen een uitdagende politiek-bestuurlijke omgeving en in een steeds veranderende wereld. Dat vraagt om specifieke vaardigheden en excellent leiderschap.

Voor de leider van vandaag
In een tijd van grote verandering en transities heb je als leidinggevende de taak je team te motiveren en vooruit te helpen. Daarbij moet je zorgen een gezonde, veilige en inclusieve werkomgeving en voor duurzame inzetbaarheid van je personeel. Onmisbare vaardigheden daarbij zijn: het vermogen om goede gesprekken te voeren, het kunnen verduidelijken van de ambitie en visie van de organisatie; emotionele intelligentie hebben en mensen kunnen verbinden en het kunnen stimuleren van innovatieve actie, samenwerking en collectieve verantwoordelijkheid.

Onderzoek wijst uit dat de meest succesvolle leiders een inspirerende visie hebben, waarde gedreven zijn, creatieve- en innovatieve vermogens bezitten en hun team weten te ondersteunen en te coachen

Programma
In deze tweedaagse training leer je onmisbare vaardigheden waarmee je een positieve impact kunt maken op je team en je organisatie.

Excellent leiderschap in de publieke sector is een tweedaagse training en bestaat uit 4 modules.

Vooraf
Voor de training neem je de Multifactor Leadership Questionnaire af. Dit is een test om te bepalen wat je huidige leiderschapsstijl is en wat je ontwikkelbehoeftes zijn.

Module 1: Inspirerend leidinggeven, dag 1, dagdeel 1 Wat is jouw leiderschapsstijl? Hoe kun je met een sterke visie mensen motiveren en aan je verbinden?

  • Krijg inzicht in wie je bent als leider, wat je kracht is en hoe je die kunt optimaliseren.
  • Ervaar hoe je je team kunt motiveren om boven de norm te presteren
  • Ontwikkel een inspirerende visie waarmee je je team kunt motiveren

Module 2: Waarde gedreven leidinggeven, dag 1, dagdeel 2
In deze module onderzoeken we de kracht van je persoonlijke waardes en hoe je een rolmodel kunt zijn voor je team. Ook maken we kennis met Appreciative Inquiry (waarderend onderzoeken), een onmisbare leiderschapstool waarmee je de positieve kracht uit je team weet te halen.

  • Ervaar de kracht van waarde gedreven leidinggeven en werk aan vertrouwen en respect binnen je team.
  • Leer concrete tool waarmee je positieve energie in je team kunt brengen en mensen kunt verbinden.

Module 3: Innovatief leidinggeven, dag 2, dagdeel 1
In een tijd waarin de wereld steeds sneller verandert zijn innovatieve vermogens van levensbelang. Ze zorgen ervoor dat je flexibel kunt inspelen op die veranderingen en die om kunt zetten om positieve impact te creëren.

  • Leer hoe je een klimaat van innovatie en eigenaarschap kunt creëren binnen je team
  • Ontdek een verscheidenheid aan creatieve vaardigheden voor het managen van mensen en processen die bijdragen aan positieve organisatieverandering. 

Module 4 Coachend leidinggeven, dag 2, dagdeel 2
Een van de meest effectieve manieren om mensen te motiveren is aandacht te hebben voor hun individuele kwaliteiten en behoeften. Deze module gaan we kijken naar je coachende vaardigheden. Hoe kunt je elk individu in je team optimaal motiveren en stimuleren?

  • Ontdek de nieuwste motivatietheorieën en hoe je die kunt gebruiken.
  • Leer hoe je elk individueel teamlid de leiderschapsstijl kun bieden die hij of zij nodig heeft.
  • Oefen met concrete coaching- en feedback tools.

Voor wie is deze training?
Voor (Register) Controllers (RC's), Certified Public Controllers (CPC's), Internal Auditors, Overheidsaccountants, Controlerend Accountants (AA/RA's) en andere financiële professionals werkzaam in en/of voor het publieke domein.

Julia Bless
Julia Bless
Eigenaar
Julia Bless is gespecialiseerd in zakelijk creatief denken en innovatie. Zij begeleidt bedrijven bij het ontwikkelen van nieuwe ideeën en bij het vinden van innovatieve oplossingen. Julia is eigenaar van House of Change - een opleidingsinstituut voor Leiderschap en Innovatie. Daarnaast ontwikkelt en faciliteert zij trainingen. Door haar achtergrond in het theater kan ze putten uit een rijke bron aan verschillende methodes, technieken en didactische… meer info
Duurzaam leiderschap
Startdatum 12 november
di 12 november 2024
9:30 - 17:00
Wordt nader bekend gemaakt
di 26 november 2024
9:30 - 17:00
Wordt nader bekend gemaakt