Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

2 dagen

Duurzaamheidsdoelen met Lean Six Sigma

Operational Excellence voor financials

Details
Lengte

2 dagen

Eerstvolgende startdata & locaties

do 20 april 2023, Oostzaan

Prijs (excl. btw)

€ 1.450 (leden)

€ 1.595 (niet-leden)

PE

12

Deze tweedaagse masterclass geeft je concrete handvatten om met gebruik van het DMAIC-model je professionele vaardigheden te verbeteren rondom datagestuurde probleemanalyse, probleemoplossing en besluitvorming.

Het managen en beheersen van een bedrijf omvat het identificeren, analyseren en ontwikkelen van op data gebaseerde verduurzaam- en verbetermogelijkheden in processen en de organisatie.

Als generieke structuur voor het proces van gestructureerde en op gegevens gebaseerde probleemanalyse, is in het bedrijfsleven en de industrie het DMAIC-model (Define/ Measure/ Analyze/ Improve/ Control) van Lean Six Sigma de wereldstandaard geworden voor het beheren van procesverbetering. De DMAIC-aanpak helpt bij het structureren van lastige problemen en vertaalt deze naar een kwantitatief beslissingsprobleem.

Deze tweedaagse masterclass geeft je als controller/ finance professional concrete handvatten om met gebruik van het DMAIC-model je professionele vaardigheden te verbeteren rondom datagestuurde probleemanalyse, probleemoplossing en besluitvorming.

De cursus omvat:

 • Introductie tot duurzaamheidsvraagstukken en Operational Excellence
 • Define-Measure-Analyse-Improve-Control-cyclus
 • Wetenschappelijke datagedreven methoden om complexe problemen duurzaam op te lossen
 • Voorbeelden in duurzaamheid en financiële dienstverlening
 • Lean denken
 • Introductie van de relatie tussen Lean Six Sigma en aangrenzende vakgebieden (bijv. Data Science, Artificial Intelligence, Agile Scrum, etc.)

Leerdoelen
Na afronding van deze cursus heb je de volgende leerdoelen bereikt:

 • Kennis van de principes van Operational Excellence voor de realisatie van duurzaamheidsdoelstellingen volgens de Lean Six Sigma methodiek
 • De kennis om business improvement te managen in de vorm van een project gestructureerd volgens de vijf fasen die zijn voorgeschreven als DMAIC
 • Kennis van veelgebruikte rationele probleemoplossende en kwantitatieve analysetechnieken

 Toelatingseisen

 • Inzicht op beginnersniveau van Operational Excellence en Lean Six Sigma
 • Intermediair begrip van statistiek (soorten data, visualisatie van relaties tussen data, steekproeven, kansverdelingen)

Voorbereiding
Vanaf een maand voor aanvang ontvang je nadere instructies voor:

 • Minitab 30 dagen proefversie downloaden
 • Voorbereiden en oefenen met zelfstudiemateriaal over data-analyse
 • De casus lezen

Zelfevaluatie-onderzoek
Deze masterclass biedt de unieke mogelijkheid om de ontwikkelde inzichten en competenties na afloop zelf te beoordelen: ontwerp een gedetailleerd projectvoorstel voor een proces/probleem naar keuze rondom een duurzaamheidsdoelstelling. Dit voorstel moet passen binnen de besproken condities voor Lean Six Sigma projecten  en moet binnen 2 weken na afloop van de masterclass worden ingediend. Er wordt gedetailleerde feedback gegeven.

Taal: Nederlands gesproken, cursusmateriaal in het Engels.

Geen overnachting inbegrepen.

RC's kunnen gebruik maken van de ledenprijs.

Bart Lameijer
Bart Lameijer
Universitair docent en Senior Consultant Business Analytics
Bart Lameijer is universitair docent Business Analytics bij de afdeling Business Analytics van de University of Amsterdam Business School. Daarnaast is hij mededirecteur van het Institute for Business and Industrial Statistics van de University of Amsterdam Business School. Zijn expertise ligt in Lean management en Six Sigma implementatie voor Operational Excellence doeleinden, en zijn onderzoeksinteresses richten zich op zowel organisatiebrede als projectmatige data-driven procesverbetering methodologie… meer info
Duurzaamheidsdoelen met Lean Six Sigma
Startdatum 20 april
do 20 april 2023
9:30 - 17:30
Oostzaan
vr 21 april 2023
9:30 - 17:30
Oostzaan
Routebeschrijving