Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Duurzaamheidsinformatie: de business game

Relevant – praktisch - interactief

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

di 14 mei 2024, Utrecht

ma 23 september 2024, Amsterdam

wo 27 november 2024, Utrecht

Prijs (excl. btw)

€ 795 (leden)

€ 875 (niet-leden)

PE

6

Iedere organisatie heeft impact op het leven op aarde, zowel positief als negatief, bedoeld en onbedoeld. Tijdens de training ‘Duurzaamheidsinformatie: de business game’ ontwikkel je inzicht om weloverwogen duurzaamheidsbeslissingen te nemen binnen je organisatie en wat hiervoor nodig is. De game simuleert realistische scenario’s die zijn ontwikkeld op basis van werkelijke ESG vraagstukken. Zo doe je praktijkervaring op bij het nemen van duurzame beslissingen.

Waar gaat Duurzaamheidsinformatie: de business game over?
Deze business game leert je hoe je komt tot relevante en betrouwbare duurzaamheidsinformatie voor besluitvorming, rapportage en compliance (ESG en limited assurance).
Je neemt een bestaand bedrijf over. Je bekijkt hoe het bedrijf er voor staat. Je verzamelt duurzaamheidsinformatie (ESG). Je neemt maatregelen zodat je de informatie kunt vertrouwen. Je stelt doelen en prioriteiten. Je kiest hoe je wilt verduurzamen en neemt beslissingen. Je stelt rapportages op. Je ziet en ervaart het resultaat van je beslissingen en maatregelen. Je stuurt waar nodig bij.

Ervaringsleren
Deze cursus heeft de vorm van een game. Dit is een krachtige manier om te leren; het geeft je een meeslepende, interactieve en praktijkgerichte ervaring. Je onthoudt eerder wat je hebt geleerd door middel van een spel dan een meer traditionele training of e-learning. Door middel van realistische scenario's en uitdagingen na te spelen ervaar je direct de effecten van je doet of nalaat.

Gebouwd met experts en gebaseerd op de beste frameworks
De business game is ontwikkeld met en gevalideerd door experts in het veld, academici en organisaties en gebaseerd op de beste frameworks, standaarden, best-practices en richtlijnen.

Leeruitkomsten en inhoud

 • Duiden en doorgronden hoe je organisatie waarde creëert en voor wie: je business model, het verdienmodel, de uitgebreide waardenkringloop (keten), stakeholders en de positieve en negatieve effecten (impact), de kwaliteit van de winst.
 • Het bepalen en rapporteren relevante duurzaamheidsinformatie voor besluitvorming, rapportage en compliance:

  • Doelstellingen, gebruikers, soorten informatie, korte, middellange en lange termijn, het stellen van prioriteiten, toepassing van het begrip "materialiteit".

 • Het nemen van maatregelen om te kunnen vertrouwen op duurzaamheidsinformatie:
  • Datakwaliteit
  • De link leggen tussen financiële en duurzaamheidsinformatie
  • Het ontwerpen, implementeren, uitvoeren van een effectief internal control systeem (hard en soft controls) in plaats van ad hoc maatregelen
  • Het beoordelen van de effectiviteit van het internal control systeem
  • Wat er nodig is om de duurzaamheidsinformatie te voorzien van een beperkte mate van zekerheid (limited assurance).
 • Gebruik maken (recyclen) van je bestaande expertise, bestaande controls, ondersteunende technologieën en platforms.
 • Samenwerken in multifunctionele teams en met experts.

Verplicht PE-onderwerp Duurzaamheid
De leerdoelen en uitkomsten van de business game zijn ontwikkeld om te voldoen aan 'duurzaamheid' als verplicht PE-onderwerp.

Bestemd voor
Accountants in business, controllers, externe accountants, interne- en overheidsaccountants die betrokken zijn bij de besluitvorming over duurzaamheid, het bepalen van de informatiebehoefte, het zorgen voor de datakwaliteit, het samenstellen, rapporteren, controleren  of automatiseren van duurzaamheidsinformatie of hun duurzaamheidsinformatie willen (laten) voorzien van een beperkte mate van zekerheid (limited assurance).

Als RC kun je gebruik maken van de ledenprijs.

In-company
De  business game is zeer geschikt om in-company te organiseren. Door iedereen te betrekken bij scenario's voor duurzame besluitvorming, ontwikkel je binnen de organisatie een diepgaand begrip van de uitdagingen en kansen die samenhangen met duurzaamheidsinformatie.

Het geeft gelegenheid om multidisciplinaire teams te vormen, waaronder finance, accounting & control, sustainability / MVO, IT, Health, Safety & Environment, risicomanagement, internal audit, investor relations, strategie, inkoop, operations, compliance, HR en legal.

Sommige organisaties zouden zelfs kunnen overwegen belangrijke partners in de waardeketen uit te nodigen om deel te nemen.

Wil jij een serious business game spelen met je team? Neem dan contact op met ons via info@nbaopleidingen.nl. We leggen je graag de spelregels uit.

Jennifer Kuiper
Jennifer Kuiper
Docent
drs. Jennifer Kuiper is RA CMA en heeft een Master in Onderwijskunde - actief leren. Ze is medeoprichter van SQ Coöperatie U.A. Het doel van SQ is duurzaamheidsdatageletterdheid binnen organisaties te bevorderen. Zo draagt zij bij aan robuuste, tijdige en verifieerbare duurzaamheidsdata, betere besluitvorming en het behalen van de duurzaamheidsdoelen die organisaties hebben. Daarnaast is zij verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als lid van de… meer info
Rob Christiaanse
Rob Christiaanse
drs. Rob Christiaanse RA heeft in 2004 EFCO BV opgericht waarin hij en zijn team software is gaan ontwikkelen voor fijnmazige distributiesystemen en optimalisatie vraagstukken, waarbij steeds meer nadruk komt te liggen op duurzaamheid. Hij is medeoprichter van SQ Coöperatie U.A. Daarnaast is Rob verbonden aan Nyenrode Business Universiteit als docent Accounting Information Systems, aan de Vrije Universiteit Amsterdam als docent aan de Post Graduate… meer info
Duurzaamheidsinformatie: de business game
Startdatum 14 mei
di 14 mei 2024
9:30 - 17:00
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 23 september
ma 23 september 2024
9:00 - 18:00
Amsterdam
Routebeschrijving
Startdatum 27 november
wo 27 november 2024
9:00 - 18:00
Utrecht
Routebeschrijving