Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Financieel modelleren in Excel | online training

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod
De training is bedoeld voor financieel-professionals die hun begrip en vaardigheden op het gebied van financieel modelleren willen versterken.

Financiële modellen stellen je in staat meerjarige projecties te maken van een organisatie. Op basis van een reeks aannames projecteert het model de toekomstige financiële prestaties van een onderneming en geeft het onmiddellijk inzicht in de verwachte ontwikkeling van de winst, marges, liquiditeit, solvabiliteit, rendementen en kasstromen.

Als financieel adviseur sta je je (interne of externe) klanten bij met meerjarige financiële projecties, bijvoorbeeld door het in kaart brengen van ontwikkelingen in de liquiditeitspositie of de berekeningen van de financiering van een investeringsproject. Neem deel aan deze korte online training en versterk de kwaliteit van je financiële advies.

Doelstelling
We gaan aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Leren ontwikkelen van consistente financiële modellen die de visie van de ondernemer reflecteren
  • Leren genereren van heldere overzichten die de uitkomsten van KPI's tonen op basis van meerdere scenario's
  • Grip krijgen op het maken van meerjarige financiële projecties

Inhoud
We behandelen de volgende onderwerpen:

  • De belangrijkste factoren die toekomstige winsten en kasstromen bepalen, zoals groei, marges, werkkapitaal indicatoren, investeringen, financieringen en rentekosten
  • Het uit de balans en winst- en verliesrekening afleiden van het kasstroomoverzicht
  • Flexibel modelleren van liquide middelen en R/C-krediet
  • Structuur van een financieel overzicht waarin marges, liquiditeit, solvabiliteit, vrije kasstromen en rendementen samengevat worden
  • Werken met dummy-variabelen waarmee gegevenstabellen de uitkomsten van verschillende scenario's tonen

Deze online training is interactief van opzet en daarom is het aantal deelnemers maximaal 10. Je ontvangt voor aanvang een Excel sheet met daarin de basis van het financiële model waarmee je tijdens de training aan de slag gaat.

Let op: je hebt een laptop/PC nodig met (ingebouwde) microfoon en camera. Vanzelfsprekend is een goede internetverbinding belangrijk. Omdat je tijdens het webinar met medecursisten in groepjes aan de slag gaat met Excel, is het aan te raden om Excel en Zoom op dezelfde laptop/PC te gebruiken.

Bestemd voor
Deze training is voor financieel-professionals die hun begrip en vaardigheden op het gebied van financieel modelleren willen versterken.