Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

Interactief Webinar – Actualiteiten NOW Derdenverklaring - *Vernieuwd*

Aandachtspunten uit en voor de praktijk

Deze cursus is nog niet gepland, Klik hier voor ons totale cursusaanbod

Volg een interactief webinar over de actualiteiten bij de Derdenverklaring voor de NOW. Met toelichting van de docent, het beantwoorden van vragen, van stellingen, met praktijkvoorbeelden en overleg in kleine groepen heb je een interactieve bijeenkomst.

Het grote aantal vragen over de NOW geeft aan dat alleen kennis over de regeling geen garantie is om de verantwoording goed (en efficiënt) op te maken en af te geven. Zie de NBA site: Helpdesk NOW-regeling. Wat moet je doen, waar zitten de risico’s voor jou (en jouw cliënt) en hoe kun je de derdenverklaring organiseren? In 120 minuten bespreken we de aandachtspunten uit de praktijk, mede op basis van de eerste ervaringen met aanleveringen.

Doelstelling
Na afloop heb je praktisch toepasbare geactualiseerde kennis van en inzicht in de voor een accountant relevante aspecten van een Derdenverklaring (Standaard 4400N)

Inhoud

  • Tijdens de online sessie worden de volgende aspecten behandeld:
    Opdrachtaanvaarding en het beheersen van verwachtingen van cliënten
  • De Aanvraag tot vaststelling: valkuilen en tips
  • De Derdenverklaring met details over de Standaard 4400N en de Nadere uitleg van de NBA daarbij
  • Praktijkvragen en aandachtspunten (websites UWV en NBA Helpt)
  • Actualiteiten NOW voor de Derdenverklaring

Voor deelname aan het webinar vragen we dat je in de basis bekend bent met de regelgeving NOW zelf en de Standaard 4400N.

Bestemd voor
Accountants die een Derdenverklaring afgeven of daarin ondersteunende werkzaamheden verrichten. Zo behoren naast accountants bijvoorbeeld ook belastingadviseurs werkzaam binnen een accountantspraktijk tot de doelgroep.