Vul het formulier in en klik op bevestigen om de brochure te ontvangen

Laat je gegevens achter. Wij informeren je zodra er nieuwe data bekend zijn.

1 dag

Introductie in duurzaamheidsverslaggeving

Leer effectief transparantie creëren over de duurzaamheidsactiviteiten van een organisatie

Details
Lengte

1 dag

Eerstvolgende startdata & locaties

do 11 april 2024, Breda

di 14 mei 2024, Utrecht

di 11 juni 2024, Hoofddorp

Prijs (excl. btw)

€ 795 (leden)

€ 895 (niet-leden)

PE

8

In deze introductietraining leer je de cruciale aspecten van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), waarbij de focus ligt op de verplichte rapportage van beursgenoteerde organisaties en grote ondernemingen over hun Environment, Social, en Governance (ESG)-impact.

Beursgenoteerde organisaties en grote ondernemingen moeten in de komende jaren gaan rapporteren over hun impact op milieu, de maatschappij en over hun ‘business conduct’ (Environment, Social, en Governance - ESG). Ze rapporteren daarbij ook over de impact in de waardeketen, waaronder toeleveranciers. De nieuwe rapportagevereisten zullen een grote impact hebben op ondernemingen, maar ook op de dienstverleners van deze ondernemingen zoals hun accountants.

Wat ga je leren?
Aan de slag met de volgende leerdoelen:

  • Begrijp de impact van duurzaamheidsrapportage en de rol van de Europese Unie in de transitie naar een duurzame economie.
  • Effectief Rapporteren over GreenhouseGas Emissies: Leer hoe je klanten kunt adviseren over de vereisten en uitdagingen van rapportage over GreenhouseGas emissies (GhG).
  • Beheer van Impact op Bedrijfsprocessen: Ontdek hoe CSRD van invloed is op governance, processen en systemen, en krijg concrete richtlijnen voor de voorbereiding op rapportagevereisten.
  • Impactanalyse op de Jaarrekening: Onderzoek de effecten van duurzaamheidstransities en klimaatverandering op de jaarrekening, inclusief financiële impact en kwalitatieve toelichtingen.

Wat levert het je op:

  • Inzicht in de Europese richtlijnen voor duurzaamheidsrapportage en de rol van verschillende belanghebbenden.
  • Vaardigheid in het adviseren van klanten over duurzaamheidsrapportage, met specifieke aandacht voor GreenhouseGas emissies.
  • Mogelijkheid om de impact van duurzaamheidsrapportage op governance, processen en systemen van ondernemingen te begrijpen en te communiceren.
  • Kennis van de impact van duurzaamheidsrapportage op de jaarrekening en het vermogen om financiële risico's en kansen te identificeren.
  • Begrip van actuele ontwikkelingen en onzekerheden met betrekking tot duurzaamheidsrapportage, waardoor beter advies aan klanten mogelijk is.

Voor wie is de training?
MKB-accountants, Openbaar accountants, Accountants in business

Dirk Maas
Dirk Maas
consultant sustainability bij Mazars
Dirk heeft een focus op de Environmental pijler van ESG, specifiek biodiversiteit en klimaatimpact. Hij heeft zich in zijn studie gericht op de financiële impact van klimaatverandering voor kleine eilanden. Binnen Mazars ondersteunt klanten Dirk klanten met ESG compliance management en CSRD gap analyses. Daarnaast is Dirk betrokken bij environmental audit opdrachten en het berekenen van de carbon voetafdruk van organisaties. meer info
Danny Janssen
Danny Janssen
Sustainability director bij Mazars
Danny is Register Accountant en heeft ruime ervaring met de controles van jaarrekeningen in het MKB, de publieke sector, en de controles van niet financiële informatie. Sinds September heeft Danny de switch gemaakt, om klanten aan de voorkant te ondersteunen, bijvoorbeeld met de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering, en/of de rapportage daarover. Daarnaast is Danny verantwoordelijk om de duurzaamheidsontwikkelingen binnen Mazars in alle dienstverlening te… meer info
Introductie in duurzaamheidsverslaggeving
Startdatum 11 april
do 11 april 2024
9:00 - 17:30
Breda
Routebeschrijving
Startdatum 14 mei
di 14 mei 2024
9:00 - 17:30
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 11 juni
di 11 juni 2024
9:00 - 17:30
Hoofddorp
Routebeschrijving
Startdatum 12 september
do 12 september 2024
9:00 - 17:30
Zwolle
Routebeschrijving
Startdatum 9 oktober
wo 9 oktober 2024
9:00 - 17:30
Breda
Routebeschrijving
Startdatum 12 november
di 12 november 2024
9:00 - 17:30
Utrecht
Routebeschrijving
Startdatum 12 december
do 12 december 2024
9:00 - 17:30
Hoofddorp
Routebeschrijving